Anja Đurinović

Anja Đurinović

Anja Đurinović

Anja Đurinović

Rođena sam 20.3.1990. u Zagrebu. U svoju prvu školu krećem 1997. Radilo se o OŠ B. Kašića. Nakon toga je uslijedila II. gimnazija, a paralelno s tim osnovna i srednja Škola suvremenog plesa Ane Maletić. 2009. upisujem Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu i trenutno me još mjesec dana dijeli od diplome dodiplomskog studija glume.

Od studentskih projekata spomenula bih "Maybe baybe", tekst Nine Horvat u režiji Lovre Krsnika. To je studentska predstava s kojom smo sudjelovali na festivalima kao što su TEST! i Velesajam kulture. I "Interes prema surovome životu nestao je poput dima" po tekstovima D. Harmsa u režji Paola Tišljarića.

Od profesionalnih projekta sudjelovala sam u nekoliko plesnih predstava: "Plastika" Katje Šimunić (DDT, 2006.), "Urban ballet" Marthe Carter (24. Tjedan suvremenog plesa, 2007.), "Autoportreti" Katarine Đurđević (PULS, 2008.), trenutno igram malu ulogu u predstavi "Mrtve duše" N.V. Gogolja u režiji D. Ferenčine u kazalištu Kerempuh i sudjelovala sam na Platformi mladih koreografa (2012.) s predstavom "1+1 je više od 2" Adrijane Barbarić Pevek.

Snimila sam nekoliko radiodrama, sve u režiji Katje Šimunić: "Gemma Camoli", "Partitura za svetkovinu ruža", "Male žene" i "Odrastanje Jo March".

A nastavak slijedi....nadam se!

NA VRH