Anamarija Filipović Srhoj

Anamarija Filipović Srhoj

Anamarija Filipović Srhoj

Anamarija Filipović Srhoj

Rođena 11.12.1986. u Dubrovniku. Jezičnu gimnaziju završila u Dubrovniku 2005. godine. Nakon preddiplomskog studija Modnog dizajna upisala diplomski studij Kostimografije na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Diplomirala na TTF-u, smjer Kostimografija 2013. godine pod mentorstvom Danice Dedijer.

Kao asistentica kostimografa do sada je sudjelovala na petnaestak kazališnih projekata (Dobra duša iz Sečuana, Maškarata ispod kupljaHamlet redatelja Ivice Kunčevića, Rat i mir Tomaža Pandura, Revizor Jerneja Lorencija). U sklopu kolegija Primijenjena kostimografija s kolegama je osmislila kostimografije više ispita glume na ADU u Zagrebu. Sudjelovala je i na projektu Muzičke akademije, ADU, ALU i TTF-a Carmen redatelja Krešimira Dolenčića za koju je s kolegama dobila Rektorovu nagradu u akademskoj godini 2011./2012. Osvojila Varteks Hands nagradu za najbolju kreaciju na Modnom ormaru 2007. godine.

Za Teatar Tirena osmislila je kostimografiju dječje predstave Preko trna, preko grma redateljice Frane Marije Vranković. Za Školu suvremenog plesa Ane Maletić kostimirala je plesnu izvedbu 300 prijatelja na Faceu.

 

NA VRH