Ana Trišler

Ana Trišler

Ana Trišler

Rođena 04. 07. 1985. godine u Osijeku.

2004. završava Školu za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti u Osijeku kada upisuje smjer modnog dizajna na Tekstilno - tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Diplomirala je 2009. godine kada upisuje smjer kostimografije na istom fakulteu. Trenutno na apsolventskoj godini.

2010. godine. Asistentica kostimografkinji Danici Dedijer u predstavi Veli Jože, redatelja Zorana Mužića, suradnica pri izradi kostima za predstavu Judita koja je izvedena u sklopu Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu te sudjeluje na izložbi 100. godina hrvatske kostimografije u udruzi Ulupuh.

2011. godine radi prvu samostalnu kostimografiju za predstavu Mjehur od sapunice, redatelja Ivana Gorana Viteza. Iste godine radi prilagodbu kostima za operu Nabucco u HNK Osijek, surađuje pri izradi kostima za predstavu San Ivanjske noći koja je izvedena kao dio ispita na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, redateljica Dora Ruždjak-Podolski. Sudjeluje u izradi kostima za predstavu Play Shakespear, koja je izvedena kao dio ispita na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu kod prof. Želimira Mesarića, suradnica u izradi kostima za predstavu Vožnja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu izvedena kao dio ispita.

2011.godine radi samostalnu kostimografiju za predstavu Tata lav i njegova sretna djeca u Dječjem kazalištu Dubrava u Zagrebu, redatelja Paola Tišljarić. U ljeto 2011. u HNK u Osijeku s Danicom Dedijer radi prilagodbu Nabucca.

2012. otvaranje KRADU (Kazališna revija Akademije dramske umjetnosti) na predstavi Kako ljube bludnice s redateljem Paolom Tišljarićem, predstavu  Interes prema surovom životu nestao je poput dima Danila Harmsa u režiji Paola Tišljarića. Kafkin Proces u režiji Rene Medvešeka na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu u sklopu ispita, Zagrebački pentagram, Pamćenje vode također kao dio ispita na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu u režiji prof. Želimira Mesarića, predstave Zločin i kazna / Tko se boji Virginije Woolf? u režiji Borne Baletića u sklopu ispita na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Kostimografkinja na projektu Paola Tišljarića u predstavi Čekaonica ili tragedija o napaćenom narodu premjerno izvedena 15.09. u ITD-u. Također radi kostime za predstavu Pričaj mi o bojama u režiji Romana Nikolića u sklopu volonterskog projekta Bolnica bezbolnica u suradnji Hrvatskog Crvenog križa i Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj. 2012. godine kostimografkinja je na diplomskoj predstavi Irene Sarić u režiji Paola Tišljarića Prvi snijeg.  Suradnica je Danici Dedijer na produkciji Teatra EXIT u predstavi Saše Anočića "The Bend Nemirne noge" premijerno prikazane 12. 7. 2012.godine.

2013. Kostimografkinja na predstavi Saše Božića Bolest smrti u suradnji KUFER-a i Teatra &td.

Radi kostimogrfiju za predstavu "Sutra ni/je novi dan" u režiji Ivice Boban u produkciji Teatra EXIT. U lipnju 2013. Studentski atelje Dubrava, Dječje kazalište Dubrava premjerno prikazuju autorski projekt "Death.At Least" Paola Tišljarića za koji radi kostime.

Od 2013 članica ULUPUH-a. Radi kao kostimograf na nizu kratkih igranih filmova na Akademiji dramske umjetnosti.

Kostimografkinja na projektu "Ja i moji osjećaji" Ivice Boban u GK Žar ptica koja je premjerno izvedena u studenome.2013.godine. Također je kostimografkinja na projektu Pričaj mi o bojama Romana Nikolića premjerno izvedeno 10.11.2013. u Narodnom sveučilištu Dubrava.

 

Kontakt : 091/284 39 10         anna3shlr@gmail.com

 

NA VRH