Ana Karuza Lovrić

Ana Karuza Lovrić

Ana Karuza Lovrić

Ana Karuza Lovrić

Ana Karuza Lovrić je koloraturna sopranistica čiji je talent prepoznala i sama velika primadonna Mirella Freni odabravši je u svoj operni studio, kao prvu, i zasad jedinu, Hrvaticu ikad primljenu.

Poslije završene jezične gimnazije uči pjevanje u klasi mr.  Beck-Kukavčić na srednjoj školi "Vatroslav Lisinski". Studira prve tri godine u klasi profesorice Snježane Bujanović-Stanislav te nastavlja studji u klasi prof. Martine Gojčete-Silić, pod čijim je vodstvom i magistrirala s ulogom kraljice noći u Mozartovoj operi "Čarobna frula" u HNK-u u Osijeku. Završila je semestar opernog studija u studiju za belcanto "Cubec" u Modeni u klasi velike operne primadonne  - Mirelle Freni.

Ima bogato koncertno iskustvo u Hrvatskoj i inozemstvu. Bila je aktivna članica Zagrebačkog opernog studija. Pjeva brojne koncerte sakralnog i profanog karaktera.

Sudjelovala je na majstorskim tečajevima kod M. Freni, V. Oršanić i G. Suriana.

Osvaja u ožujku 2009. 1. nagradu na hrvatskom regionalnom natjecanju održanom u Sisku.

U prosincu 2009. debitira s ulogom Kraljice noći iz Mozartove "Čarobne frule", pod ravnanjem maestra Tarbuka. 2010. godine istu ulogu pjeva u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku pod ravnanjem maestra Juranića i maestra Oschanitzkog .

Surađuje s dirigentima kao što su Lajovic, Tarbuk, Pavišić, Novačić, Juranić, Ryvkin, Oschanitzky, degl`Ivelio, Guaragna, Babić, Ivezić, Vulelia, S. Dešpalj, Da Ros...

U prosincu 2010. godine nastupila je na gala koncertu "Filharmonijski bal" u KD V. Lisinski sa Zagrebačkom filharmonijom pod ravnanjem maestra Uroša Lajovica.

U travnju 2011. održala je četri koncerata za mlade s maestrom Filipom Pavišićem i Zagrebačkom filharmonijom na kojem su se izvodili najpopularnija djela klasične glazbe.

Nakon položene audicije, početkom kolovoza 2011. je održala solistički recital u Italiji u organizaciji festivala "Nei suoni dei luogi".

Također u kolovozu 2011. odrzava sakralni koncert s maestrom Mariom Penzarom u sklopu Viškog ljeta kulture.

U prosincu 2011.pjevala na koncertu s puhačkim orkestrom Muzičke akademije pod ravnanjem maestra Šime Vulelije, te božični koncert gdje izvodi Vivaldijev "Beatus vir" i Donizettijevu "Ave Mariju" pod ravnanjem maestra Josipa degl`Ivelia, u orguljaškoj pratnji Krešimira Hasa i mješovitog zbora "Emil Cosseto".

2012. godine uspješno položila audiciju u Italiji za ulogu Kraljice noći u Čarobnoj fruli. Predstave su održaneu sezoni 2013/2014.

U listopadu 2012. prošla je u polufinale 2.velikog međunarodnog natjecanja "Franca Mattiucci" u Italiji.

U prosincu 2012. u Italiji izrađivala je s renomiranim stručnjacima ulogu Violette u Verdijevoj operi "La Traviata".

U svibnju 2013. održala je solistički koncert duhovnih arija u saveznoj pokrajni Štajerskoj u Austriji.

U srpnju 2013. nastupa na prestižnom ljetnom festivalu u Eufrazijevoj bazilici u Poreču.

Tijekom veljače i ožujka 2014. koncertira u Varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu i u dvorcu Vitturi u Kaštelima kod Splita.

NA VRH