An Vesel Križaj

An Vesel Križaj

Ana Vesel Križaj

nastavnica je suvremenog plesa u Umjetničkoj školi «Franje Lučića» u Velikoj Gorici.

1994. godine upisuje Školu za ritmiku i ples, današnja Škola suvremenog plesa "Ane Maletić", koju uspješno završava 1999. godine.

2001. godine počinje sa vođenjem tečajeva ritmike u sklopu Umjetničke škole "Franje Lučića", te uskoro kreće inicijativa za pokretanjem škole za suvremeni ples koja se iste godine i otvara. Od samog osnivanja pročelnica je plesnog odjela umjetničke škole i autor srednjoškolskog programa za nastavni predmet suvremene plesne tehnike. Dugogodišnji rad obilježila su i natjecanja plesnih škola pod pokroviteljstvom HDGPP-a na kojima osvaja prve nagrade, te je dobitnica brojnih priznanja Ministarstva prosvjete i športa.

Paralelno počinje sa radom i u Plesnom klubu Megablast kao umjetnički voditelj.

Od 2002. do 2013. osvojila je prvenstvo Hrvatske u svim show dance i modern kategorijama pod okriljem Hrvatskog show dance saveza. Više puta ostvarila je zapažene rezultate na međunarodnim IDO (Internationa Dance Organization) natjecanjima od kojih su najvrijedniji: 1. mjesto na Europskom prvenstvu u kategoriji modern male grupe 2011. i 1. mjesto na Europskom prvenstvu u kategoriji modern pojedinke 2013. godine.

Ana također redovito odlazi na natjecanje u suvremenom plesu Mia Čorak Slavenska gdje njezini kandidati osvajaju prve nagrade.

Sa svojim ansamblom sudjeluje na brojnim plesnim festivalima: daCi festival, TREPS, Požeški plesokaz, Hrvatski sabor kulture, Dani Silvije Hercigonje...

Osim natjecateljskih koreografija i kraćih plesnih formi uspješno se okušala i na umjetničkom planu kroz razne plesne projekte i predstave: Rock mjuzikl «Studio 54» na Rock akademiji, Plesna predstava «Korak po korak» čiji je gost bila priznata makedonska solistica Kaliopi i otvorenje "Brass festivala 2014." .

Kao umjetnički voditelj za ples surađivala je na turneji Glorie Gaynor i Ive Gamulina, reviji frizura VG hair show, Radijskom festivalu, kao

NA VRH