Arhiva

Arhiva

 
 • AUDICIJA za glumice i glumce

  AUDICIJA
  Jako se veselimo novoj predstavi "Plačko" Kristine Gavran u režiji Tine Hoffman koja nam stiže 23. listopada 2020. godine! Predstava o suzama, važnosti plakanja i iskazivanja svojih emocija namijenjena je djeci od 3 godine naviše, a da bi ju stvorili još nam nedostaju dva glumca odnosno glumice! I zato sve zainteresirane, profesionalne glumice i glumce pozivamo na audiciju 27.sprnja 2020. godine u kazalište Mala scena! Za audiciju potrebno je pripremiti dva kontrastna monologa u trajanju do 2 minute i 1 pjesmu u stihu iz dječje literature. Audicija će se odvijati po naknadno objavljenom rasporedu kako bismo se mogli držati mjera predostrožnosti, a prijaviti se možete ovdje: https://forms.gle/NuivV9322buY2bLd8
  Jedva čekamo okupiti ekipu i našoj publici predstaviti još jednu fantastičnu, prepoznatljivo različitu predstavu!

  Vijest objavljena 18.07.2020.

   
 • Prepoznatljivo različit vikend za sve uzraste

  Prepoznatljivo različit vikend

  Ovaj vikend za vas smo pripremili čak 4 naslova!

  Za najmlađe, od 1,5 godine naviše u subotu igramo dva naslova – u 10 i 11:30 predstavu Boje duge – Priča o bojama, a u 17 sati Priču o oblaku koja se nakon dvije godine ponovo vratila u Malu scenu.

  Kako je Čupko pronašao svoj zauvijek dom i u kakve su nevolje zbog njega upali Lea i Juraj možete saznati u nedjelju ujutro u 11 sati u obiteljskoj predstavi (5+) pazi.mazi.voli.

  U nedjelju u 18 sati na programu je naša nova hit predstava Huligan o navijačima i navijačkoj subkulturi. Predstava, namijenjena mladima od 12 godina naviše, obogaćena je svima poznatim pjesmama Zaprešić boysa

  Vidimo se u kazalištu!

  Vijest objavljena 11.03.2019.

   
 • Vikend je najbolje vrijeme za putovanje!

  Vikend je najbolje vrijeme za putovanje!

  Ove subote u 10,11:30 i 17 sati putujte s vašim najmlađima uz našu Priču o oblaku namijenjenu djeci od 1,5 godine naviše. Predstava se nakon dvije godine vraća u Malu scenu, a magičnu priču o oblaku koji putuje i svojim putovanjem djeci pokazuje svijet ispričat će Buga Marija Šimić.

  U nedjelju u 11 sati pogledajte Leptirove pjesme, predstavu o prijateljstvu, odrastanju, rastancima i glazbi nakon koje smo pripremili druženje uz ples i igre pod maskama!

  Ulaznice možete rezervirati online ili telefonski na (01) 4683 352.

  Putujte s nama i stvarajte prepoznatljivo različite uspomene!

  Vijest objavljena 25.02.2019.

   
 • Advent u Maloj sceni

  Advent u Maloj sceni

  Advent je vrijeme radosti, darivanja i stvaranja najljepših zajedničkih uspomena. A najbolje mjesto koje spaja to troje jest – kazalište! Uz materijalne poklone, darujte sebi i svojoj obitelji nezaboravan doživljaj – "Advent u Maloj sceni"!

  Ovog prosinca u Maloj sceni možete pratiti pustolovine "Neposlušne Pahulje" (2+) koja pomaže Djedu Mrazu, ali se nažalost malo izgubila. Put natrag pomoći će joj pronaći niz predivnih i zabavnih likova, a na kraju same predstave djeca će moći upoznati Djeda Mraza.  

  Na dan Svetog Nikole, 6. prosinca u 18 sati, za najmlađe (1,5+) smo pripremili tajanstvenu "Priču o VELIKOM i malom" nakon koje dolazi Sveti Nikola koji će djeci podijeliti darove.

  Neke izvedbe su već rasprodane stoga požurite i svakako rezervirajte svoje ulaznice (online ili telefonski na 01/4683-352) i ne zaboravite donijeti simbolične poklone za najmlađe. Također, na svaki dar čitko napišite ime i prezime djeteta kako bi ga Sveti Nikola i Djed Mraz mogli prozvati i učiniti mu ovaj događaj jedinstvenim.

  "Advent u Maloj sceni" održava se u sklopu manifestacije Advent u Zagrebu pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Zagreba i trajat će od 1. do 23. prosinca. 

  Sigurni smo da ćete, usprkos vanjskoj zimi, nakon adventa u Maloj sceni iznutra biti zagrijani sve do proljeća.

  Ne propustite "Advent u Maloj sceni", kod nas se stvaraju prepoznatljivo različite uspomene!

  Vijest objavljena 07.12.2018.

   
 • Uzbudljiv tjedan u Maloj sceni

  Uzbudljiv tjedan u Maloj sceni

  Nakon 12 prepunih izvedbi prošli tjedan i ovaj smo tjedan za Vas pripremili mnoštvo zanimljivih naslova. 

  Ovog utorka u 10 sati na programu je naša nova predstava Čudak Šumek o Veljku koji se iz grada preselio u šumu, o Mirku koji je u potrazi za najljepšim cvijetom te o Vrlingrađanima koji su spremni pomoći kada je najpotrebnije. Ova ekološka i inspirativna predstava, nastala je prema jednoj od najljepših hrvatskih slikovnica autorice Ivane Francišković Olrom i ilustratorice Gordane Ivković, namijenjena je djeci od 4 godine naviše.

  U petak u 10 i 11:30 igramo našu nagrađivanu predstavu Kamenje namijenjenu mladima od 10 godina navišeKamenje je nastalo prema istinitoj priči o dvojici dječaka koji su, bacajući kamenje s  mosta na autocestu, usmrtili vozača automobila. Temeljena na vrhunskoj glumačkoj igri, osvjetljavajući problem koji se događa i u nas, tretiranjem problema s razumijevanjem i simpatijom za mlade, predstava je postala pravi mladenački kazališni hit!

  Subota ujutro u 10 i 11:30 ponovo je rezervirana za najmlađe, djecu od 1,5 godine naviše. Naša Priča o svjetlu uvest će publiku u magičan svijet svjetlosti. Uz prelijepu interaktivnu scenografiju koja očarava sve, od najmanjih do najstarijih u našoj publici, Danijel Radečić priča predivnu priču o svjetlu, ali i o ljubavi, prijateljstvu, životu i onim bubama koje svi imamo u glavi. Dođite nam u subotu i iz kazališta izađite osvjetljeni. 

  Ulaznice možete rezervirati online ili telefonski na 01/4683-352.

  Veselimo se druženju u kazalištu!

   

  Vijest objavljena 19.11.2018.

   
 • X. Noć kazališta

  X. Noć kazališta

  Mala scena i ove godine prva u Zagrebu otvara svoja vrata za Noć kazališta. U subotu, 17.11. u 10 i 11:30 igramo predstavu „Boje duge – Priča o bojama“ namijenjenu najmlađima, djeci od 1,5 godine naviše. U ovoj priči o bojama svaka je boja ključ koji otključava priču o životu, odnosima, radostima, toleranciji, jedinstvenosti. 

  U 17 sati za Vas smo pripremili izvedbu naše nagrađivane predstave „Kamenje“ namijenjene mladima od 10 godina naviše. „Kamenje“ je nastalo prema istinitoj priči o dvojici dječaka koji su, bacajući kamenje s  mosta na autocestu, usmrtili vozača automobila. Temeljena na vrhunskoj glumačkoj igri, osvjetljavajući problem koji se događa i u nas, tretiranjem problema s razumijevanjem i simpatijom za mlade, predstava je postala pravi mladenački kazališni hit!

  Ulaznice po povoljnijoj cijeni od 30 kuna možete kupiti online ili rezervirati na broj 01/4683352. Požurite! Ostalo je još malo slobodnih mjesta!

  Ako ste u blizini Umaga, navratite do Pučkog otvorenog učilišta gdje naša nova predstava „Čudak Šumek“ gostuje u 11 sati

  Veselimo se druženju u kazalištu!

   

  Vijest objavljena 15.11.2018.

   
 • Unesite svjetlo u oblačan vikend!

  22

  Ove subote, 27.10. u 10 i 11:30 sati donosimo Vam čarobnu Priču o svjetlu, za najmanji uzrast od 1,5 godine naviše. U ove jesenje sive dane, vjerujemo da će Vam naša Priča o svjetlu uljepšati i osvjetliti vikend. Dođite, kod nas uvijek sija sunce! Karte možete kupiti online ili rezervirati na telefon: 01/4683352

  U međuvremenu, naš Čudak Šumek gostovao je u Komiži na Visu, Debela gostuje u Grubišnom Polju u utorak 23.10., a Priča o kotaču 25.10 dolazi u Samobor! Volimo putovati po cijeloj Hrvatskoj i Europi i donositi čaroliju kazališta do svakog grada, sela i svakog djeteta. Hvala Vam na povjerenju. 

   

  Podijelite čaroliju s nama, dođite u kazalište Mala scena!

   

   

  Vijest objavljena 22.10.2018.

   
 • Posljednji pozdrav Iki Škomrlj

  Posljednji pozdrav Iki Škomrlj

  Vijest o smrti Ajki zatekla nas je, iako smo znali da se rastanak neumitno bliži. Smrt nas uvijek zatekne i nikada nismo spremni na nju.

  Sjećanja

  Sjedili smo u Ajkinom kabinetu u HNK-u. Ja sam govorio o predstavi koju želim raditi, o malenom biću koje je sastavljano od puno raznih elemenata, o njegovoj potrazi za sobom, o tome kako bih htio napraviti plesnu predstavu sa pripovijedanjem priče …. Ajki nije slušala, ona je crtala što ja govorim i pred mojim se očima, na papiru stvarao kostim. Kako bih u priču dodavao nove elemente, slika se mijenjala i poprimala nove oblike. Na kraju pripovijedanja, ispred mene su bila nacrtana tri kostima, čudesan likovni svijet kojeg u svojoj fantaziji nisam mogao ni zamisliti. Predstava “Maleno Ja sam ja” zahvaljujući upravo Ikinoj slobodnoj, nesputanoj mašti postala je jedna od najvećih malih predstava koja je Maloj sceni otvorila europska vrata, a mene poučila na najdivniji način kostimografiji i iskonskom umjetničkom stvaranju.

  “Kreativnost ne dolazi iz našeg intelekta, već iz naše instinktivne potrebe za igrom” rekao je Jung na jednom mjestu. Ajki se igrala na pozornici zajedno s glumcima i svojom igrom omogućavala glumcima igru — Vitomiri u “Varljivim pričama” gdje je kostimu Lisice dodala rep na kapu, ili u legendarnoj “Rodi i Liscu” sa nezaboravnim kostimima za usidjelicu Rodu Dražena Čučeka i Vitomirinog starog šarmera Lisca. Od predstave “Mačak Džingiskan i Miki Trasi” Vesne Parun u režiji naše Zvjezdane Ladika 1971., našeg prvog susreta s kazališnom predstavom u starom PIK-u kojim smo zakoračili na kazališne staze pa sve do predstave “Bok, Čudovište” u Maloj sceni, Ajki je bila nezaobilazni dio naših kazališnih života, naš igrač, naš prijatelj i podupiratelj.

  Sada, kao u “Ofelijinom kazalištu sjena”, Ajki stvara predstave u nebesima, za anđele koji u kazalištu uče kako je to biti čovjek, a sigurni smo da i dragi Bog ponekad dođe vidjeti i diviti se njezinim čudesnim kostimima.

  Miran ti počinak mila naša Ajki.

  Ivica Šimić

  Vijest objavljena 18.10.2018.

   
 • Velika predstava u Maloj sceni za najmanje!

  20

  U svijetu različitih veličina, gdje pripadam ja? Jesam li malen ili velik? Mogu li biti oboje? i najvažnije pitanje - mogu li maleni i veliki biti prijatelji? 

  Ove subote, 20.10. u 10 i 11:30 sati zavirite u svijet veličina i zajedno sa svojom djecom otkrijte odgovore na gore navedena, ali i mnoga druga pitanja u predstavi Priča o VELIKOM i malom. Ulaznice možete rezervirati telefonski na 01/4683352 ili kupiti online. 

  U međuvremenu naš je Čudak Šumek gostovao na Festivalu neovisnih kazališta (FEN) u Opatiji i odlično se proveo! Hvala divnoj opatijskoj publici i organizatorima festivala koji već 7 godina potiču i podržavaju neovisnu scenu. 

   

  Vidimo se u malom kazalištu na VELIKIM predstavama!

   

   

  Vijest objavljena 16.10.2018.

   
 • Obojite subotu najljepšim bojama!

  13.

  Ove subote, 13. listopada u 10 i 11:30 sati,  u Maloj sceni možete pogledati hit predstavu za djecu od 1,5 godina naviše: Boje duge - priča o bojama. Otkrivajte sa djecom čudesne boje oko nas, gdje ih možemo pronaći i što sve predstavljaju. Nakon predstave djeca mogu sudjelovati u likovnoj radionici i uživati u divnom svijetu boja. 

  Vidimo se u šarenom, čarobnom svijetu - u kazalištu!

  Vijest objavljena 11.10.2018.

   
 • Sezona se zahuktava!

  Oblak (1)

  Kazalište Mala scena ponovno putuje! Ovog puta s predstavom pazi.mazi.voli. za djecu od 5 godina naviše, u petak, 28.9. na Visu. Subota je, već tradicionalno, rezervirana za najmlađe. U 10:00 i 11:30 sati možete pogledati Priču o svjetlu, predstavu kojom produbljujemo svoje istraživanje mogućnosti komunikacije upravo s najmlađom publikom, i to u izvedbi Danijela Radečića. Ulaznice možete kupiti online ili rezervirati telefonski na 01/4683352.

  Vidimo se u Maloj sceni!

  Vijest objavljena 24.09.2018.

   
 • Mala scena po cijelom svijetu, a subotom u Zagrebu!

  Oblak

  Ovaj tjedan opet je fokusiran na našu najmlađu publiku! Osim gostovanja Priče o svjetlu i Kamenja, u subotu 22.9. u 10 i 11:30 sati možete pogledati Priču o vodi u izvedbi Marka Makovičića. Ulaznice možete kupiti online na www.mala-scena.hr ili rezervirati telefonski na 01/4683352. 

  Osim toga, Ivica Šimić odigrao je  Priču o oblaku 16. rujna ove godine na 2018 International Children Drama's Weeku koji se od 8. do 16. rujna održavao u Xi'anu, Kina. Osim oduševljenja publike, osvojio je i „The Silk Road Friendship Award“ nagradu koju dodjeljuje The Commite of the Silk Road International Arts Festival.

  Čestitamo i neizmjerno smo ponosni!

  Vidimo se u Maloj sceni!

  Vijest objavljena 19.09.2018.

   
 • Subota za najmlađe!

  09

  Nakon ljetne stanke vraćaju se naše predstave za najmlađe (1,5+) iz ciklusa "Priča o..." u uobičajenom terminu, subotom u 10 i 11:30 sati. Ove subote, 15. rujna u 10 i 11:30 Vas očekuje Svetlana Patafta s Pričom o kotaču. Ulaznice možete kupiti online ili rezervirati na broj telefona 01/4683352. 

  Želimo zahvaliti našoj vjernoj publici na divnoj podršci naše nove predstave Čudak Šumek koja je svoju premijeru imala 6. rujna i nadamo se da će uz sve vas imati dug i uspješan život! Također zahvaljujemo našim sponzorima, slastičarnici "Slatka tajna" i Atlantic grupi na donacijama kojima su uljepšali prvu ovosezonsku premijeru. 

  Vidimo se u kazalištu!

   

  Vijest objavljena 10.09.2018.

   
 • Nova sezona u Maloj sceni

  08

  Dragi prijatelji Male scene,

  nadamo se da ste se odmorili, zabavili i napunili energijom za jesen i izazove koji su pred nama!

  Mala scena i dalje ostaje mjesto umjetničkog odgoja djece i mladih, kazalište koje postavlja pitanja i nudi rješenja za dvojbe koje prate dječje odrastanje.

  Novu sezonu započinjemo 6. rujna premijerom predstave "Čudak Šumek" Ivane Francišković Olrom, nastale u suradnji Male scene i Kotar Teatra, a u režiji Morane Dolenc. Zašto je Veljko pobjegao daleko od grada i kako je nastala legenda o Čudaku Šumeku možete saznati već 8. rujna u 17 sati, a svoje ulaznice možete rezervirali online.

  Subotnje matineje i dalje su rezervirane za najmlađe, djecu od 1,5 godine naviše. Unatoč predrasudama da kazalište ne komunicira s mlađima od 3 godine, naše "Priče o…" dokazuju suprotno! Povedite svoje najmlađe u kazalište i priuštite im nezaboravno kazališno iskustvo.

  Veselimo se zajedničkom druženju!

  Vijest objavljena 16.08.2018.

   
 • Ljetno radno vrijeme blagajne

  Radno vrijeme blagajne

  Dragi kazalištoljupci i prijatelji Male scene,

  želimo vam osunčane, zabavne, kulturne i zanimljive ljetne praznike koje ćete još dugo rado pamtiti.

  Ovim putem vas obavještavamo kako će blagajna kazališta biti zatvorena do 16. kolovoza, dok ćemo novu kazališnu sezonu otvoriti premijerom edukativne i ekološke predstave Čudak Šumek (4+) i to 6. rujna! U prodaju smo, za premijernu izvedbu, pustili određen broj ulaznica koje možete rezervirati online.

  Također, svoja mjesta i za ostale predstave moći ćete svo vrijeme rezervirati putem naše stranice.

  Napunite baterije i vidimo se u rujnu uz nove kazališne poslastice!

  Vijest objavljena 03.07.2018.

   
 • "Puž" oduševio male azilante!

  Veseli zimski praznici

  Od srca hvala svima koji su kupili ulaznice i na taj način sudjelovali u humanitarnoj predstavi "Puž" za djecu azilanata, koja se održala u subotu (20.1.).

  Naša bajkovita priča o dječaku kojemu se nije žurilo u svijet odraslih oduševila je male azilante koji su imali priliku, neki i po prvi puta u životu, posjetiti kazalište. Prihod od kupljenih ulaznica iznosi 3.955,00 kuna te ćemo ga donirati za potrepštine kako bi im boravak u Hrvatskoj, daleko od njihovog doma, učinili barem malo ljepšim.

  Također, proslavili smo i 50. izvedbu "Puža" te smo sve zajedno zasladili uz prefinu tortu slastičarnice Slatka tajna.

  Hvala i udruzi Global Shapers Zagreb te još jednom veliko hvala svima koji su kupljenim ulaznicama podržali inicijativu i učinili prošlu subotu danom za pamćenje!

  Vijest objavljena 21.01.2018.

   
 • Na današnji dan...

  Na današnji dan...

  Prije točno 28 godina (6.12.1989.) službeno i svečano je otvorena Mala scena, kazalište koje je izgrađeno vlastitim sredstvima i radom u razdoblju od 1.9.1988. do dana otvaranja.

  Već 8.12.1989. izvedena je premijera “Prave stvari” Toma Stopparda.

  Vrijeme leti!

  Vijest objavljena 06.12.2017.

   
 • Predstava o kućnim ljubimcima oduševila i male i velike!

  Prve repriza nove predstave! (1)

  Posljednja premijera sezone 2017./2018. praizvedba je obiteljskog naslova "pazi.mazi.voli." Dine Vukelić i Nine Horvat, u režiji Nore Krstulović, koja je definitivno rastopila i malu i veliku publiku!

  Predstava nastala u partnerstvu Male scene i tvrtke PURINA dočekana je s velikim oduševljenjem, a u gledalištu nam se pridružio i počasni četveronožni gost!

  Kroz priču nas iz svoje perspektive vodi Čupko, pas lutalica koji jednog dana upozna Juraja i Leu i okrene im život naglavačke. Zaigrani brat i sestra uz Čupkovu će pomoć shvatiti da životinje nisu igračke i naučiti mnogo o prijateljstvu, odgovornosti, pravilnom češkanju i bacanju loptica.

  Ova topla, edukativna i duhovita priča o odgovornom odnosu djece prema kućnim ljubimcima namijenjena je djeci (5+) te svim sadašnjim i budućim vlasnicima.

  Vijest objavljena 22.05.2017.

   
 • Mala scena ponovno gostuje u Kini!

  Mala scena ponovno gostuje u Kini!

  Predstava "Iglica", nastala u suradnji Male scene i Triko Cirkus Teatra 2013. godine, od 18. svibnja do 4. lipnja 2017. predstavit će se kineskoj publici s devet izvedaba u tri grada.

  U travnju ove godine Mala scena izvela je 20 izvedaba "Priče o oblaku" u Szhenzhenu i Congqingu, a "Iglica" će se predstaviti u gradovima – Chang Sha, Jinan i Xi'an.

  Naše gostovanje dio je manifestacije 2017 China-CEEC Cultural Season, a organizator je Quijan Meriton Culture Development Company iz Xi'ana.

  Ova produkcija Triko Cirkus Teatra i Male scene od svoje je praizvedbe igrala po cijeloj Hrvatskoj, Europi, a gostovala je i na festivalima u Aziji. U listopadu 2014. godine predstavljala je Hrvatsku na Euro Kids festivalu u SAD-u, Washington DC, gdje je igrana u Kennedy Centru.

  Povodom 25. obljetnice diplomatskih i prijateljskih odnosa Narodne republike Kine i Republike Hrvatske, Mala scena ponovno će predstaviti hrvatsko autohtono stvaralaštvo za djecu, a naše će gostovanje otvoriti vrata kineskog tržišta i drugim hrvatskim umjetnicima.

  više >> 

  Vijest objavljena 18.05.2017.

   
 • "Priča o oblaku" otputovala u Kinu!

  "Priča o oblaku" u Kini

  Najstarija predstava Male scene za najmlađe iz ciklusa "Priča o...", "Priča o oblaku" tijekom travnja u Kini je gostovala čak 20 puta!

  Od 1. do 16. travnja naš se "Oblak" predstavio u Shenzhenu i svakog je vikenda igrao po četiri izvedbe. U najvjerojatnije najvećem gradu na svijetu, Chongqingu, publika je ovu iznimnu predstavu autora Roberta Frabettia i Ivice Šimića gledala od 22. do 30. travnja, dok se cijelo  gostovanje odvijalo u organizaciji kompanije Little Orange Castle iz Shenzhena.

  Ova kultna predstava Male scene praizvedena je 2002. godine, a od onda je odigrala više od 500 puta u Europi, Africi i Aziji na hrvatskom i engleskom jeziku, a u Kini se izvodila uz simultani prijevod na kineskom jeziku.

  Nakon svake izvedbe održala se i radionica s roditeljima i djecom, a Šimić je također održao i nekoliko predavanja o kazalištu za najmlađu publiku.

  više >> 

  Vijest objavljena 30.04.2017.

   
 • Komična opera "Pimpinone" premijerno u Maloj sceni!

  Komična opera "Pimpinone" premijerno u Maloj sceni!

  Nakon osvojenih šest Rektorovih nagrada, nominacije za Nagradu hrvatskoga glumišta i četiri naslova, opera "Pimpinone" je peta glazbeno-scenska produkcija Male scene namijenjena mladima (11+) i odraslima.

  Komičnu operu Georga Philippa Telemanna, a povodom 250. obljetnice skladateljeve smrti, režira Frana Marija Vranković, dok je produkcija  nastala kao suradnja Male scene i udruge „Sve ostalo je glazba“ iz Dubrovnika. 

  Tri mlade operne pjevačice Valentina Mekovec, Maja MužarManda Sviben utjelovit će ulogu vrckave Vespette koja se pokušava bogato udati te će s ovom produkcijom i diplomirati uz glazbeno vodstvo i klavirsku pratnju nagrađivanog pijanista Ivana Pernickog.

  U ulozi Pimpinonea, usamljenog "kompjuteraša" i zaljubljenika u Star Trek, zagrebačkoj će se publici predstaviti mladi pjevači Josip Roša i Filip Sever, a sama radnja odvija se u današnjem, modernom okruženju u kojem vlada tehnologija.

  Svečana izvedba druge ovogodišnje premijere našega kazališta dočekana je s oduševljenjem i aplauzima u četvrtak, 30. ožujka, u 19 sati na Medveščaku 2, dok raspored ostalih izvedaba pogledajte na našem online rasporedu.

  Vijest objavljena 24.03.2017.

   
 • "Muka malog vuka" premijerno u Maloj sceni

  Prva premijera u 2017.

  "Muka malog vuka" , u režiji nagrađivane redateljice Morane Dolenc nastala prema istoimenoj slikovnici Renata Baretića i Davora Šunka u četvrtak, 2. ožujka, u punoj dvorani Male scene dočekana je s oduševljenjem!

  Ovo je priča koja kroz likove iz tradicionalnih bajki ukazuje na različitosti na koje svatko ima pravo. Scenografski i kostimografski smještena u šezdesete godine prošloga stoljeća, predstava govori o tome kako nitko ne bi trebao odgovarati za postupke svojih predaka niti zbog njih trpjeti uvrede. Vučka, koji je glavno lice naše produkcije, na putu do djeda dočekuju brojni ljuti stanovnici šume, no on ih zamoli da mu udjele povjerenje te obećaje ida nikada neće postati zvijer o kojoj će se pisati i pričati jezive priče.

  No, hoće li Vučko održati svoje obećanje?

  Ova, 117. premijera Male scene, obiteljska je predstava za djecu (5+) i odrasle koja će zasigurno dobro nasmijati, ali i educirati sve koji je pogledaju! Rezervirajte svoja mjesta za neku od sljedećih izvedbi na našem redovitom programu, a sjajne kritike pročitajte ovdje.

  Vijest objavljena 03.03.2017.

   
 • "Priča o zvuku" proslavila 150. izvedbu

  "Priča o zvuku" proslavila 150. izvedbu

  Predstava "Priča o zvuku", namijenjena najmlađoj publici (od 1,5 do 5 godina) proslavila je 150. izvedbu u samo tri godine od praizvedbe! Premda od 2014. godine igra u prosjeku jednom tjedno i dalje je neprestano rasprodana.

  Mališani su u subotu, 11. veljače u 11:30 sati, uživali u još jednoj izvedbi koja pomiče granice percepcije zvuka i njegovu povezanost s drugim osjetilima, nakon koje smo se zasladili uz tortu Slatke tajne te tako obilježili još jednu sjajnu suradnju s kolektivom SKROZ.

  Mala scena jedino je kazalište u Hrvatskoj koje već više od 10 godina producira i igra predstave za one najmanje (1,5+) pa tako u ciklusu "Priča o..." brojimo pet naslova: "Priča o vodi", "Priča o kotaču", "Priča o svjetlu", "Boje duge - Priča o bojama" i "Priča o zvuku".

  Vidimo se u prepoznatljivo različitom kazalištu!

  Vijest objavljena 11.02.2017.

   
 • Zbogom Nadi Subotić

  Zbogom Nadi Subotić

  U četvrtak 28. siječnja 2016. napustila nas je naša velika glumica Nada Subotić. Rad Male scene pratila je od naših prvih početaka, bila je čak i na otvaranju dvorane 6. prosinca 1989., a od onda je gledala svaku našu predstavu. Kao glumica svoj je značajni trag ostavila u dvije produkcije: bila je Lotte Shoen u predstavi "Leticija i Ljublist" iz 1992. godine u režiji Vlade Habuneka te Meg Folan u "Ljepotici iz Lenannea" 2001. godine u režiji Ivice Šimića. Zbogom, draga Nado, hvala Vam za svu podršku, ljubav i vjeru koju ste nam davali tijekom svih ovih godina. Neka Vam je laka hrvatska zemljica.

  Vijest objavljena 30.01.2016.

   
NA VRH