Tajne-začarane-šume

Tajne-začarane-šume

 
 • Zvjezdana Ladika - Ivica Šimić
  Tajne začarane šume

  3+
  Tajne-začarane-šume

  Redatelj: Ivica Šimić
  Scenografkinja: Dinka Jeričević
  Kostimografkinja: Hana Letica
  Skladatelj: Ivica Šimić
  Koreografkinja: Larisa Navojec
  Oblikovateljica rasvjete: Željka Fabijanić Šaravanja
  Oblikovateljica rekvizite: Dunja Niemčić
  Producentica: Vitomira Lončar

  Igraju:
  Lana: Mirela Videk
  Dana i Vjeverica: Iskra Jirsak
  Matija:
  Marko Hergešić

   

  Tajne začarene šume jedna je od najvećih uspješnica našeg kazališta. Izvodili smo je u samim počecima kad je stvarana Mala scena i njome obilazili škole i vrtiće tvarajući svoju prvu publiku. U tim osamdesetim godinama prošlog stoljeća u predstavi su igrali Vitomira Lončar, Nada Rocco i Ivica Šimić, koji je i skladao glazbu za predstavu.

  No najveći je uspjeh ovaj tekst doživio u izvedbi tada mladih glumaca Srđane Šimunović, Hane Hegedušić i Ronalda Žlabura, deset godina nakon prve postave. Predstava je te 2001. godine osvojila Nagradu Hrvatskog glumišta kao najbolja predstava za djecu u Hrvatskoj, a Ronald Žlabur proglašen je najboljim glumcem
  u predstavama za djecu i mlade. Srđana Šimunović nagrađena je kao najbolja mlada glumica na Festivalu glumca u Vinkovcima. Predstava je postavila visoke standarde
  i bila je iznimno popularna. U samo dva mjeseca odigrana je preko 100 puta, što nije uspjelo ni jednoj predstavi u povijesti Male scene.

  Danas, 10 godina nakon tog velikog uspjeha, vrijeme je da se nova generacija mladih glumaca okuša u ovom veselom, ali zahtjevnom komadu Zvjezdane Ladike. Mišljena u maniri komedije dell' arte, predstava će ponuditi puno radosti i smijeha malim gledateljima, ali upozoriti ih na prijateljstvo kao na najveću vrijednost i vrlinu.

 
NA VRH