Prava stvar

Prava stvar

 
 • Tom Stoppard
  Prava stvar

  16+
  Prava stvar

  Remake predstave iz 1989. u režiji Ivice Šimića!

  prijevod: Adrienne Hewitt
  redaktura:
  Lara Hölbling Matković
  redatelj: Ivica Šimić
  scenografkinja: Dinka Jeričević
  kostimografkinja: Mirjana Zagorec
  oblikovanje svjetla: Željka Fabijanić Šaravanja
  oblikovanje zvuka: Vedran Peternel
  fotografije: Saša Novković
  producentica:
  Vitomira Lončar
  pomoćnica producentice: Tatjana Lisac

  igraju:

  Jelena Veljača

  Dražen Čuček

  Jasna Bilušić

  Frane Perišin

  Mislav Čavajda

  Lana Helena Hulenić

  Marko Hergešić

  Predstava je dobila nagradu za najbolju predstavu "Story Hall of Fame" 2015. godine.

  Kad smo prije 25 godina otvarali Malu scenu, odlučili smo to učiniti tekstom slavnog Toma Stopparda. Prava stvar bila je izraz naših razmišljanja o umjetnosti, kazalištu, ali i o odnosima koji vladaju među kazališnim umjetnicima, a koji su imanentni svakoj kazališnoj sredini u svakom vremenu.

  Upravo smo ovim tekstom željeli započeti život Male scene u širem, europskom okruženju. Nakon 25 godina, i nakon što smo pozicionirali Malu scenu kao prepoznatljivo europsko kazalište, ponovno smo se prisjetili početaka i podsjetili našu publiku na najvećega suvremenog dramskog autora i njegovo univerzalno djelo o braku i pisanju, emocionalnoj vrijednosti i intelektualnom integritetu, o visokoj umjetnosti i popularnoj kulturi.

  U Pravoj stvari Stoppard istražuje etička pitanja (prijevara) i filozofsku prirodu "prave ljubavi" (Prava stvar), ali isto tako istražuje i pravu prirodu realnosti u odnosu na našu percepciju. Smještena u milje kazališta i kazališnih umjetnika, ova predivna priča o ljubavi i umjetnosti, o stvarnosti i iluzijama, o braku i nevjeri, razočaranjima i radostima, postavlja pitanja o "pravom životu" i granicama koje se stvaraju u susretu s "iluzijama". Smještena u sedamdesete godine prošlog stoljeća, Prava stvar je i dokument prošlog vremena i duha u kojem se i Mala scena stvarala i gradila. Prava stvar praizvedena je u Strand Theatre, u Londonu, 16. studenog 1982. u režiji Petera Wooda s Rogerom Reesom i Felicity Kendal u glavnim ulogama. Hrvatska je premijera, samo sedam godina nakon Londona i pet godina nakon Broadwaya (s Jeremyjem Ironsom i Glenn Close) u Maloj sceni održana 8. prosinca 1989. u režiji Ivice Šimića, scenografiji Dinke Jeričević te s Brankom Supekom i Vitomirom Lončar u glavnim ulogama.

  Prava stvar doživjela je svoj remake 6. studenog 2014., a igrala je svakoga dana do 5. prosinca 2014. kad smo, zajedno s vama, proslavili 25. obljetnicu Male scene.

  Samo 30 izvedaba od 6. studenoga do 5. prosinca 2014.!

  Zahvaljujemo Nicky Hewitt na dozvoli da redigiramo prijevod teksta njezine majke Adrienne.

  PAKET URBANE KULTURE

  Posebne predstave za slijepe i slabovidne

  Izveli posebnu audio predstavu za slijepe i slabovidne (25.11.) te izvedbu uz simultani prijevod na znakovni jezik za gluhe i osobe oštećena sluha (27.11.)

  Besplatan šampanjac

  U pauzi predstave svaki gledatelj dobio je čašu šampanjca ili vodu, prema izboru, s ljubaznošću naših partnera Vivat Fina vina i Nevra.

  Knjiga

  Zahvaljujući partnerstvu s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, objavljena je i knjiga s dramskim tekstom Toma Stopparda, a po kojem je predstava nastala. Cijena knjige je 25 kn.

   

  kaptol logo

  Popusti u Centru Kaptol

  Svaku večer prije predstave u odabranim trgovinama Centra Kaptol moglo se kupovati uz 15% popusta. Popust su omogućili Tommy Hilfiger, Stefanel, The Core Kids, Zlatarna Križek, Et cetera, Sia, Optički centar Bilić Vision i Ljekarna PrimaPharme, Beauty Centar Afrodfita.

   

  educarena

  Čuvanje djece

  U cijenu ulaznice utorkom i četvrtkom za djecu od 3 godine naviše bilo je osigurano čuvanje djece u Educareni, Centar Kaptol.

   

  hz logo1

  Popust na vožnju vlakom

  Svima koji nisu željeli propustiti ovu kazališnu atrakciju, Mala scena je u suradnji sa Hrvatskim željeznicama osigurala prijevoznu povlasticu pa im je kupljena ulaznice za predstavu donijela i 40% popusta na vožnju vlakom.

   

 
NA VRH