Krava-Ružica

Krava-Ružica

 
 • Andri Beyeler
  Krava Ružica

  4+
  Krava-Ružica

  prevela:
  Maja Oršić Magdić
  redatelj:
  Ivica Šimić
  producentica:
  Vitomira Lončar
  kostimografkinja:
  Hana Letica
  scenografkinja:
  Dinka Jeričević
  odabir glazbe:
  Ivanka Mazurkijević
  marketing i PR:
  Daniela Kos
  fotografkinja:
  Ana Šesto

  igraju:

  Nera Stipičević
  Ana Majhenić

  KRAVA RUŽICA duhovita je poetska priča koja istražuje pitanja tolerancije i različitosti. Autor teksta Andri Beyeler dobitnik je nagrade Braća Grimm 2005., koja promovira izvrsnost u dramskom stvaralaštvu za djecu.

  Na seoskom imanju, lijeni seljak počinje uviđati kako njegova krava Ružica grdi i ismijava sve ostale životinje na farmi: psa zato što tako brzo jede da će ga sigurno boljeti trbuh, kokoš zato što kokodače tako glasno i privlači na sebe pažnju svaki put kad snese jaje, a svinju zato što se prljava valja u blatu. Životinje su zbog toga uznemirene, a seljak žalostan jer Ružica donosi puno mlijeka, no uviđa koliko je nesnošljiva prema ostalim životinjama te je odluči poslati daleko od kuće, u Afriku. Međutim, uskoro se na farmi pojave egzotične afričke životinje koje na farmi traže utočište od Ružice. Kad se naposljetku na farmi pojavio i ogromni slon za kojeg više nema mjesta, seljak ode po Ružicu u Afriku i dovede je natrag. Ružica ponovno započne sa svojom rutinom, no životinje je zamole da im priča o svojim doživljajima u dalekoj Africi. Potpuno zaronjena u priče o prekrasnim zvjezdanim afričkim noćima, Ružica zaboravi biti zločesta. Promijenjena i ukroćena, Ružica shvati da se ne smije više ponašati kao prije i da su životinje na farmi njezini prijatelji koje treba poštovati, a ne grditi jer su različite od nje.

  Nakon što se pogledali predstavu, molimo vas da ispunite anketu te na taj način pomognete u projektu "BULLYING - DOGAĐA SE I MENI" koji smo napravili u suradnji sa SOS-Dječjim selom Hrvatska.

  Predstava više nije na programu.

  Sponzori:

  • Sponzori
  • Sponzori
  • Sponzori
   
 
NA VRH