Cabaret Grižula

Cabaret Grižula

 
 • Marin Držić
  Cabaret Grižula

  16+
  Cabaret Grižula

  Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Teatar M&M, Ragusini, Kazalište Mala scena

  Komedija Marina Držića Grižula izvedena 1556. na piru Vlaha Sorkočevića i Kate Sorkočević u Dubrovniku prikazuje se kao Cabaret Grižula 2015. godine u Zagrebu

  Zamisao, dramaturgija i režija: prof. Mira Muhoberac

  Sudjeluju, glume, izvode, pjevaju, plešu, govore: Maroje Burum, Ivan Čuić, Antonia Ćosić, Ivana Ćurić, Janko Debeljak, Barbara Dorotić, Alen Držaić, Leonarda Frljak, Ivan Igić, Kornelija Klarić, Lehana Leček, Tina Marušić, Mira Muhoberac, Rebeka Polak, Matija Ratković, Marija Roca, Dijana Stjepanović, Mario Šimudvarac

  Producentice: Vesna Muhoberac i Vitomira Lončar

  Praizvedba: 26. travnja 2015., početak u 20 sati, Kazalište Mala scena, Zagreb
  Premijera: 27. travnja 2015., početak u 20 sati, Kazalište Mala scena, Zagreb
  Izvedba: 31. svibnja 2015., početak u 20 sati, Kazalište Mala scena, Zagreb

   

  O predstavi ili Budite s nama

  U našoj predstavi Cabaret Grižula pogledajte Držićevu komediju naslovljenu Grižula na način od kabareta. U našemu pirnom i komedijskom kabaretu prikazujemo i tekst Borisa Senkera Žvirati dohodu, glumimo, govorimo, pjevamo, sviramo renesansne, klasične, kabaretne i druge skladbe, plešemo i veselimo se s vama.

  Dobra večer, dame i gospodo!

  Dobar večer, gospođe i gospari!

  Hvala vam što ste došli na pir naših prijatelja Dubrovčana Kate Sorkočević i Vlaha Sorkočevića, koji su za svoju pirnu svečanost odabrali  proljetni Zagreb.

  Budući da se naši mladenci zovu isto kao i Držićevi prijatelji, Vlaho Sorkočević i Kate, Katarina, Kata  Sorkočević, za čiji je pir naš Marin Vidra u Gradu napisao komediju ili pastoralu Grižulu, priredili smo vam jedno iznenađenje.

  Vama, dragim pirnicima i našoj prijateljskoj publici u Maloj sceni, priikazat ćemo  Grižulu Marina Držića iz 1556. godine na način od kabareta. Ali i još nešto samo naše i vaše.

  Mi nismo Vidrini Njarnjasi, ali jesmo Držićevi Ragusini.

  A dum Marinova je pustinja naša i Vidrina Pustijerna.

  Uživajte vi s nama kako i mi uživamo s vama!

  Poslušajte i pogledajte: Cabaret Grižula 2015. godine!

  Tko srce dava, svega sebe dava! - Teatar M&M, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Ragusini i Mala scena pozivaju vas da budete s nama na našim predstavama, na praizvedbi i premijeri Cabareta Grižula, na Kazališnom FF-festivalu u Maloj sceni.

  Svi ste pozvani!

  Grižula-1
  fotografije: Vesna Muhoberac

 
NA VRH