Home

Home

 • Kazalište Mala scena slavi 30. rođendan!

  Kraljevna

  U petak, 6. prosinca 2019. u 12 sati, održat će se svečana izvedba predstave "Kraljevna na zrnu graška" Ivice Šimića i Zvjezdane Ladike, kojom ćemo obilježiti svoj 30. rođendan!

  Kazalište Mala scena službeno je otvoreno točno u podne, 6. prosinca 1989. godine. Zvjezdana Ladika, Vitomira Lončar, Roman Šušković Stipanović i Ivica Šimić darovali su građanima Grada Zagreba novouređenu kazališnu dvoranu izgrađenu vlastitim sredstvima i radom. Od toga zimskog dana sveukupno smo izveli 126 premijera, tisuće i tisuće izvedaba, osvojili 95 nagrada, priznanja i nominacija, uz pomoć i podršku 686 umjetnika i ostalih suradnika.

  U ovoj svečanoj prigodi želimo zahvaliti svima koji su nas podržavali na našem putu, uz posebne zahvale Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture na financijskoj potpori. Zahvaljujemo svim našim bivšim i budućim sponzorima, suradnicima, medijima, a ponajprije našoj publici radi koje i postojimo. Ostanite s nama i sljedećih trideset godina, najmanje!

  Vaša Mala scena

   

  Vijest objavljena 02.12.2019.

   
 • Pozivnica svim bivšim i sadašnjim maloscencima

  Pozivnica

  „Svijet treba one koji sanjaju i one koji rade. Ali više od svega svijet treba sanjare koji rade.“ Sarah Ban Breathnach

  Svima velika hvala što već trideset godina zajedno pretvaramo snove u stvarnost!

   

  Dragi prijatelji, dragi suradnici,

  želimo sve maloscence koji su sudjelovali u radu našeg kazališta još jednom pozvati da nam se pridruže 6. prosinca 2019. u 12 sati na svečanoj proslavi 30. rođendana Male scene.

  Veselimo se Vašem dolasku!

  Vaša Mala scena

   

  Vijest objavljena 26.11.2019.

   
 • Matiji Šakoronji Nagrada hrvatskog glumišta!

  Matija NHG

  Matija Šakoronja osvojio je Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu u kategoriji lutkarskih predstava i predstava za djecu i mlade! Nagradu je dobio za ulogu Zrksa u predstavi "Huligan" redatelja Paška Vukasovića.

  Matija čestitamo, jako smo ponosni!

  Tvoja Mala scena

   

  Vijest objavljena 25.11.2019.

   
 • Kraljevna na zrnu graška vraća se u Malu scenu!

  Kraljevna

  Kad su Vitomira Lončar i Ivica Šimić prije 33 godine započinjali rad na predstavi "Pričalo i Malena", željeli su samo jedno: napraviti predstavu kojom bi mogli započeti nešto samostalno. Iz te predstave nastala je Mala scena, a s vremenom je "Pričalo i Malena" postala "Kraljevna na zrnu graška".

  Kraljevnu su Vitomira Lončar i Ivica Šimić odigrali više od 1.500 puta diljem Hrvatske, ali i svijeta te je ova predstava svakako zaslužila naziv kultne predstave. Ona ne samo da je stvorila naše kazalište, nego je odredila i njegovu sudbinu, sudbinu svih maloscenaca, kao ljudi i kao umjetnika.

  Za naš 30. rođendan ova prekrasna priča, puna veselih pjesama koje ostaju zauvijek u uhu, zabavnih likova, fantastičnih lutaka i čiste uživancije vraća se u novom ruhu našoj dragoj, vjernoj publici i onoj koja će to tek postati! 

  Osim novih lutaka i kostima (sanduk je isti onaj iz 1986. godine koji je izradio Zvonko Šimić, otac Ivice Šimića) predstava dobiva i novu postavu! Ulogu Malene preuzet će od Vitomire Lončar njezina kći - Buga Marija Šimić "Ovu predstavu izvela sam milijun puta u svojoj sobi, s prijateljicom u autu, iza scene dok su mama i tata igrali - ne mogu dočekati da je odigram i "za pravo", na sceni! Roditelji su mi “Kraljevnu” prvi puta “službeno” odigrali za moj treći rođendan, a s njom sam uplovila i u punoljetnost! Za 18. rođendan zamolila sam tatu i mamu da mi još samo jednom odigraju moju najdražu predstavu, i to mi je jedan od najdražih rođendana!" 

  Tražite li dobar provod za cijelu obitelj i uživanje u kazalištu kakvo se pamti? Sigurni smo da ćete to i još više pronaći u Maloj sceni s našom nezaboravnom Kraljevnom koja je na programu od 30. studenog 2019.

  Ulaznice za adventske izvedbe možete rezervirati online ili telefonski na (01) 4683 352. Požurite, neke izvedbe su već popunjene!

  Vidimo se u kazalištu!

  Vaša Mala scena

   

  Vijest objavljena 24.11.2019.

   
 • "Huligan" nagrađen u Čakovcu!

  2110

  Fantastične vijesti stigle su nam iz Čakovca! Na 22. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade hrvatskog centra ASSITEJ naš "Huligan" (12+) osvojio je čak dvije nagrade! Matija Šakoronja osvojio je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje - muška uloga, a Marina Pejnović, Paško Vukasović i Matija Šakoronja osvojili su nagradu za najbolji dramski tekst.

  Ekipi predstave od srca čestitamo - jako smo ponosni!

  Vaša Mala scena

   

  Vijest objavljena 21.10.2019.

   
 • Mala scena osvojila 3 nagrade u Kini!

  Kina - nagrade

  Sjajne vijesti stižu nam iz Kine!

  Od 7. do 21. rujna sudjelovali smo na The Sixth Silk Road International Arts Festivalu koji se održavao u Xi'anu (Kina) te smo osvojili čak 3 nagrade!

  Priča o VELIKOM i malom autorice Kristine Gavran i Bio jednom jedan kaos, autorska predstava Ivice Šimića nastala u suradnji Male scene i Zhongbeiyuan kazališta iz Xi'ana osvojile su The Silk Road Cultural Award dok je predstava Pale sam na svijetu Jensa Sigsgaarda osvojila The Silk Road Friendship Award

  Predstave Male scene ponovno su oduševile kinesku publiku što će zasigurno otvoriti put našim drugim naslovima u ovoj najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu.

  Kao i izvedbe Iglice u četiri kineska grada u svibnju ove godine, i ova su gostovanja dio manifestacije Hrvatsko-kineska godina kulture i turizma. Putne troškove financiralo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske bez čije se financijske pomoći Mala scena ne bi mogla predstaviti u Kini.

  Čestitamo i jako smo ponosni!

  Vaša Mala scena

   

  Vijest objavljena 22.09.2019.

   
 • Dobrodošli u našu slavljeničku 30. sezonu!

  Dobrodošli u našu slavljeničku 30. sezonu!

  Po trideseti put - dobrodošli u našu novu sezonu! 

  Hvala vam naša publiko što nas pratite već trideset godina i što ste nam omogućili da proslavimo ovaj veliki rođendan! 

  Iako sezona još službeno nije počela, mi već radimo punom parom. 

  Još samo nekoliko dana do naše prve premijere ove sezone, osme predstave u ciklusu "Priča o...", predstave za najmanju publiku od 18 mjeseci naviše - Priča o glasu. Predstava istražuje fenomen glasa, kako je moguće da naše fizičko tijelo proizvodi nešto nevidljivo, neuhvatljivo, a tako važno za naš svakodnevni život? Što se to sve mora posložiti da bi se iz našeg grla čuo zvuk i kako jedino možemo uhvatiti svoj glas, na sva ta pitanja probat ćemo zajedno naći odgovore kroz vizualno, taktilno i auditivno impresivno iskustvo. Ulaznice za prve izvedbe možete rezervirati već sada! Više o predstavi možete saznati i ovdje

  Naša Crna Petra, nastala u koprodukciji s Triko Cirkus Teatrom sudjelovala je u Slovačkoj na Europskom festivalu humora i satire "Kremnicke Gagy" od 23. do 25. kolovoza, dok Priča o VELIKOM i malom, nastala u koprodukciji s Teatrom Puna kuća, ide na turneju Kinom, gdje će nastupiti u gradovima Wuhan i Xi'an od 4. do 16. rujna. U Xi'anu ćemo se predstaviti na International Children's Drama Weeku i s jednom od naših najdugovječnijih predstava Pale sam na svijetu

  8. rujna u 19 sati mladi iz Pakraca izvest će mjuzikl Tko pjeva zlo ne misli koji je nastao u sklopu projekta Ne živi snove dok spavaš - probudi se!

  Započeli smo novi blog pod nazivom Mali blog, na kojem ćemo vam donositi naše misli o kazalištu za djecu, uvode u nove predstave i na kojem će vam se predstaviti mnogi naši suradnici te pričati o svojim profesijama i o procesu nastajanja predstave. Nadamo se da će vam se svidjeti! 

  Ne zaboravite nas pratiti i na Instagramu (@kazalistemalascena) i Facebooku, gdje možete pratiti događanja iza scene, novosti i još puno toga! 

  Vidimo se u kazalištu!

  Vaša Mala scena

   

  Vijest objavljena 26.08.2019.

   
NA VRH