Home

Home

 • Prepoznatljivo različite predstave na zahtjev

  Prepoznatljivo različit

  Ukoliko niste vidjeli prijenose naših predstava uživo, snimke prijenosa Vas čekaju i možete ih pogledati kad god želite. 

  Za one najmlađe, od 1,5 godine naviše, dostupna je magična "Priča o oblaku" koji putuje i djeci pokazuje svijet. Priču priča Buga Marija Šimić, a dostupna je na sljedećem linku: vimeo.com/ondemand/oblakms.

  "Priču o vodi" Jelene Vukmirica Makovičić i Marka Makovičića možete pogledati na vimeo.com/ondemand/vodamsPredstava je inspirirana karakterom vode i mogućnostima koje voda pruža za igru, a idealana je za najmlađe koje tek pripremate za odlazak u kazalište.

  Za one male veće, od 4 godine naviše, pripremili smo "Iglicu", priču o jedinstvenosti i posebnosti svakoga od nas, priču o odrastanju te bolima i radostima koji prate ovaj proces. "Iglica" je dostupna na vimeo.com/ondemand/iglicams.

  Za mlade od 12 godina naviše i odrasle pripremili smo našu hit predstavu "Huligan" koja na izravan, istinit i brutalan način, ne podilazeći publici, govori o navijačkoj subkulturi, ali i svim problemima kroz koje tinejdžeri prolaze u školi, na društvenim mrežama i stvarnom svijetu. Fenomenalnog Matiju Šakoronju i njegovog Zrksa možete pogledati na sljedećem linku: vimeo.com/ondemand/huliganms.

  Osim predstava koje možete pogledati na zahtjev, svakodnevno se, u 10 i 18 sati, javljamo i putem Facebooka i Instragrama. Pričamo priče, anegdote, dijelimo iskustva i korisne savjete.

  Raspored za buduće predstave morat će malo pričekati, s obzirom da nam je kazalište pretrpjelo određenu štetu u potresu i čekamo nalaz statičara da znamo možemo li uopće biti na duža razdoblja u prostoru.

  Do tada nas pratite, dijelite, komentirajte, predlažite, pitajte i slobodno nam pišite na info@mala-scena.hr.

  Ostanite doma, čuvajte se i družimo se online!

  Vaša Mala scena

   

  Vijest objavljena 23.03.2020.

   
 • Mala scena ide online!

  Mala scena ide online

  S obzirom na novonastalu situaciju i preporuke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kazalište Mala scena svoje će predstave prenositi uživo!

  Uz prijenose i anegdote iz kazališta koje Vam svakodnevno donosimo na našoj facebook stranici, u subotu, 14. ožujka u 17 sati izravno ćemo prenositi izvedbu predstave "Priča o oblaku". Dakle, čak i ako ne možete doći k nama (predstava se igra za maksimalno 50 gledatelja!), predstavu možete gledati iz prvog reda na vašem kauču po cijeni od 35 kuna!

  Pristup prijenosu možete kupiti na sljedećem linku. Cijena vrijedi za jedan uređaj tako da cijela obitelj može uživati u kazlišnom iskustvu za cijenu jedne ulaznce! A ako link nakon kupnje podijelite s prijateljima, oni dobivaju 10% popusta na kupovinu.

  Iako predstava u kazalištu nije isto kao i video prijenos, nadamo se da ćemo vam uspjeti prenijeti dašak kazališne čarolije.

  Veselimo se novoj avanturi i vidimo se online!

  Vaša Mala scena

   

  Vijest objavljena 13.03.2020.

   
 • Otkazivanje večernjih predstava

  U skladu s preporukom Nacionalnog stožera civilne zaštite da se zbog pandemije corona virusa do daljnjega odgode svi skupovi i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od sto ljudi, otkazane su predstave Imagen, Velika zvjerka i Bračni (s)provod.

  Povrat novca za ulaznice kupljene na blagajni kazališta Mala scena možete ostvariti u radnom vremenu blagajne najkasnije 30 dana od planirane izvedbe.

  Za ulaznice kupljene online ili agencijskom prodajom povrat novca ostvarujete istim prodajnim kanalom.

  Zahvaljujemo na razumijevanju.

  Vaša Mala scena

   

  Vijest objavljena 12.03.2020.

   
 • Zbogom dragoj Gordani

  U nedjelju nas je zauvijek napustila Gordana Svilar, scenografkinja i pedagoginja.

  Gordana Svilar rođena je u Zagrebu 1965. godine. Scenografijom se počela baviti nakon završenog Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, surađujući s redateljima Petrom Vujačićem i Robertom Raponjom. Scenografiju je magistrirala na umjetničkoj akademiji Tisch School of the Arts u New Yorku. Tijekom desetogodišnjeg rada kao asistentica za John Conklinea, s kojim je surađivala na više od 30 opernih predstava, kao i za Roberta Wilsona i Georgea Tsypina, paralelno je gradila i vlastitu scenografsku karijeru. Radila je kao scenografkinja u kazalištima diljem Amerike - u Philadelphiji, Chicagu i Bostonu te u Aziji - u Tokiju i Singapuru. Predavala je scenografiju na američkim sveučilištima Bard College i Swarthmore College. Radila je i na televizijskim produkcijama "Today Show" te "Martha Stewart Show" za televizijsku kuću NBC. Od 2019. godine radila je kao umjetnički asistent na scenografskim kolegijima i ispitnim produkcijama Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu. U Maloj sceni radila je scenografiju za predstavu "Leptirove pjesme".

  Posljednji ispraćaj Gordane Svilar bit će u srijedu, 11. ožujka u 12:10 sati na zagrebačkom Krematoriju. 

  Draga Gordana, hvala Vam na svemu.

  Vaša Mala scena

   

  Vijest objavljena 10.03.2020.

   
 • Neočekivano i iznenada - Vitomira Lončar i Ivica Šimić ponovo u Maloj sceni u "Kraljevni na zrnu graška"

  Krelvna s Vitom i Ivicom

  "Kraljevna na zrnu graška", najstarija predstava Male scene s kojom je ovo najstarije privatno kazalište u Hrvatskoj prošle godine proslavilo 30. godišnjicu otvaranja prostora na Medveščaku, doživjet će sasvim neočekivanu izvedbu u nedjelju, 23. veljače u 17 sati.

  Spletom nevjerojatnih okolnosti nastalih zbog epidemije novog virusa, Vitomira Lončar i Ivica Šimić zatekli su se u Zagrebu i odlučili ponovo odigrati predstavu s kojom su obišli pola svijeta i koja im je obilježila živote.

  Kada su u proljeće 1986. godine započeli rad na predstavi Pričalo i Malena (Kraljevna na zrnu graška), Vitomira Lončar i Ivica Šimić željeli su napraviti predstavu kojom će započeti raditi svoje, drukčije kazalište. Iz te predstave nastala je kazališna družina, a nakon što je uređena dvorana na Medveščaku, i kazalište Mala scena

  Kraljevna na zrnu graška,  predstava koju su Lončar i Šimić odigrali više od tisuću puta, od 1. srpnja 1986. i prve izvedbe doživjela je mnoge promjene, a prošle jeseni dobila je i nove glumce: Bugu Mariju Šimić i Ivana Colarića koji su sjajno nastavili tamo gdje su Vitomira i Ivica stali. 

  Ulaznice za ovu posebnu i neočekivanu izvedbu Kraljevne na zrnu graška u izvedbi Vitomire i Ivice mogu se rezervirati online ili telefonski na (01) 4683 352.

  Dođite i uživajte s njima i s nama u ovoj posebnoj i neočekivanoj izvedbi!

  Vaša Mala scena

   

  Vijest objavljena 17.02.2020.

   
 • Samo je sanduk ostao isti

  Samo je sanduk ostao isti

  Titrava snimka davno snimljene predstave "Kraljevna na zrnu graška" emitirana je u predvorju kazališta Mala scena (6.12.2019.) uoči obilježavanja tridesete obljetnice osnutka ovog prvog nezavisnog zagrebačkog (i hrvatskog) kazališta.

  Gledajući spomenutu snimku, svjesna proteklih godina, rekla je svjedokinja vremena: "Samo je sanduk ostao isti". 6.prosinca 1989. točno u podne (kao da su se spremali na obračune sa zagrebačkim kazališnim životom), nakon uređenja prilično derutnog prostora u susjedstvu kultnog kluba "Đuro", otvorena je dvorana novog kazališta.

  Pri osnivanju i radu kazališta u kojem se promišljala jedna nova, malo drugačija kazališna estetika sudjelovalo je četvero ljudi povezano prijateljstvom i ljubavlju prema kazalištu: glumački i životni par Vitomira Lončar i Ivica Šimić, alfa i omega kazališta namijenjenog djeci Zvjezdana Ladika i svestrani kazališni čovjek Roman Šušković Stipanović.

  Ladika je preminula (2004.), Lončar, Šimić i Šušković Stipanović prepustili su se nekim novim iskušenjima, a na istom su mjestu ostali Mala scena i – škrinja ispunjena pričama. U spomenutoj škrinji (istoj koju je za prvu izvedbu izradio Šimić stariji) pohranjena je priča o kraljevni kojoj smeta zrno graška bez obzira na broj madraca na kojima leži.

  U svojim počecima (1986.) predstava se prikazivala kao "Pričalo i Malena", da bi kasnije preuzela današnji naslov. Duhoviti priču o napornim kraljevskim roditeljima, neodlučnom kraljeviću i vrckastoj kraljevni ispisali su Ivica Šimić i Zvjezdana Ladika, glazbu na Ladikine stihove napisao je Šimić, a protagonisti u više od 1500 izvedbi bili su Šimić i Lončar.

  U međuvremenu se pojavila Buga Marija Šimić (1993.), pa kako očito krv nije voda, postala je pjevačica i glumica, odlučivši zajedno s glumcem Ivanom Colarićem oživjeti ovu predstavu. Veliki dio predstave čine animacija prilično velikih lutaka (Danira Matošić) i suradnja s djecom u gledalištu, što znači svakog trenutka biti spreman na neočekivane događaje (a nisu baš ni odrasli predvidljivi). Ukratko, oboje su vrlo vješto svladali sve moguće kazališne zamke: glumački su izvrsno surađivali ostavljajući si uzajamno dovoljno prostora, lijepo su pjevali i odlično angažirali publiku.

  Posljedično tome, barem meni, zagarantirali su dobar nastavak kazališnog postojanja Male scene, što podrazumijeva , uz gostujuće predstave za djecu i odrasle, obilje vlastitih predstava za bebe, djecu i mladež.

  Nemam potrebu smišljati poruku za kraj ovog teksta o budućnosti Male scene i o odlično oživljenoj predstavi, već ću navesti riječi Buge Marije Šimić : "To nije ljubav. Ljubav je preblaga riječ. To je strast." Tako govoraše i roditelji njezini, ah!

  Olga Vujović za portal wishmama.hr

    

  Vijest objavljena 09.12.2019.

   
 • Matiji Šakoronji Nagrada hrvatskog glumišta!

  Matija NHG

  Matija Šakoronja osvojio je Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu u kategoriji lutkarskih predstava i predstava za djecu i mlade! Nagradu je dobio za ulogu Zrksa u predstavi "Huligan" redatelja Paška Vukasovića.

  Matija čestitamo, jako smo ponosni!

  Tvoja Mala scena

   

  Vijest objavljena 25.11.2019.

   
 • Kraljevna na zrnu graška vraća se u Malu scenu!

  Kraljevna

  Kad su Vitomira Lončar i Ivica Šimić prije 33 godine započinjali rad na predstavi "Pričalo i Malena", željeli su samo jedno: napraviti predstavu kojom bi mogli započeti nešto samostalno. Iz te predstave nastala je Mala scena, a s vremenom je "Pričalo i Malena" postala "Kraljevna na zrnu graška".

  Kraljevnu su Vitomira Lončar i Ivica Šimić odigrali više od 1.500 puta diljem Hrvatske, ali i svijeta te je ova predstava svakako zaslužila naziv kultne predstave. Ona ne samo da je stvorila naše kazalište, nego je odredila i njegovu sudbinu, sudbinu svih maloscenaca, kao ljudi i kao umjetnika.

  Za naš 30. rođendan ova prekrasna priča, puna veselih pjesama koje ostaju zauvijek u uhu, zabavnih likova, fantastičnih lutaka i čiste uživancije vraća se u novom ruhu našoj dragoj, vjernoj publici i onoj koja će to tek postati! 

  Osim novih lutaka i kostima (sanduk je isti onaj iz 1986. godine koji je izradio Zvonko Šimić, otac Ivice Šimića) predstava dobiva i novu postavu! Ulogu Malene preuzet će od Vitomire Lončar njezina kći - Buga Marija Šimić "Ovu predstavu izvela sam milijun puta u svojoj sobi, s prijateljicom u autu, iza scene dok su mama i tata igrali - ne mogu dočekati da je odigram i "za pravo", na sceni! Roditelji su mi “Kraljevnu” prvi puta “službeno” odigrali za moj treći rođendan, a s njom sam uplovila i u punoljetnost! Za 18. rođendan zamolila sam tatu i mamu da mi još samo jednom odigraju moju najdražu predstavu, i to mi je jedan od najdražih rođendana!" 

  Tražite li dobar provod za cijelu obitelj i uživanje u kazalištu kakvo se pamti? Sigurni smo da ćete to i još više pronaći u Maloj sceni s našom nezaboravnom Kraljevnom koja je na programu od 30. studenog 2019.

  Ulaznice za adventske izvedbe možete rezervirati online ili telefonski na (01) 4683 352. Požurite, neke izvedbe su već popunjene!

  Vidimo se u kazalištu!

  Vaša Mala scena

   

  Vijest objavljena 24.11.2019.

   
 • "Huligan" nagrađen u Čakovcu!

  2110

  Fantastične vijesti stigle su nam iz Čakovca! Na 22. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade hrvatskog centra ASSITEJ naš "Huligan" (12+) osvojio je čak dvije nagrade! Matija Šakoronja osvojio je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje - muška uloga, a Marina Pejnović, Paško Vukasović i Matija Šakoronja osvojili su nagradu za najbolji dramski tekst.

  Ekipi predstave od srca čestitamo - jako smo ponosni!

  Vaša Mala scena

   

  Vijest objavljena 21.10.2019.

   
 • Mala scena osvojila 3 nagrade u Kini!

  Kina - nagrade

  Sjajne vijesti stižu nam iz Kine!

  Od 7. do 21. rujna sudjelovali smo na The Sixth Silk Road International Arts Festivalu koji se održavao u Xi'anu (Kina) te smo osvojili čak 3 nagrade!

  Priča o VELIKOM i malom autorice Kristine Gavran i Bio jednom jedan kaos, autorska predstava Ivice Šimića nastala u suradnji Male scene i Zhongbeiyuan kazališta iz Xi'ana osvojile su The Silk Road Cultural Award dok je predstava Pale sam na svijetu Jensa Sigsgaarda osvojila The Silk Road Friendship Award

  Predstave Male scene ponovno su oduševile kinesku publiku što će zasigurno otvoriti put našim drugim naslovima u ovoj najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu.

  Kao i izvedbe Iglice u četiri kineska grada u svibnju ove godine, i ova su gostovanja dio manifestacije Hrvatsko-kineska godina kulture i turizma. Putne troškove financiralo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske bez čije se financijske pomoći Mala scena ne bi mogla predstaviti u Kini.

  Čestitamo i jako smo ponosni!

  Vaša Mala scena

   

  Vijest objavljena 22.09.2019.

   
 • Dobrodošli u našu slavljeničku 30. sezonu!

  Dobrodošli u našu slavljeničku 30. sezonu!

  Po trideseti put - dobrodošli u našu novu sezonu! 

  Hvala vam naša publiko što nas pratite već trideset godina i što ste nam omogućili da proslavimo ovaj veliki rođendan! 

  Iako sezona još službeno nije počela, mi već radimo punom parom. 

  Još samo nekoliko dana do naše prve premijere ove sezone, osme predstave u ciklusu "Priča o...", predstave za najmanju publiku od 18 mjeseci naviše - Priča o glasu. Predstava istražuje fenomen glasa, kako je moguće da naše fizičko tijelo proizvodi nešto nevidljivo, neuhvatljivo, a tako važno za naš svakodnevni život? Što se to sve mora posložiti da bi se iz našeg grla čuo zvuk i kako jedino možemo uhvatiti svoj glas, na sva ta pitanja probat ćemo zajedno naći odgovore kroz vizualno, taktilno i auditivno impresivno iskustvo. Ulaznice za prve izvedbe možete rezervirati već sada! Više o predstavi možete saznati i ovdje

  Naša Crna Petra, nastala u koprodukciji s Triko Cirkus Teatrom sudjelovala je u Slovačkoj na Europskom festivalu humora i satire "Kremnicke Gagy" od 23. do 25. kolovoza, dok Priča o VELIKOM i malom, nastala u koprodukciji s Teatrom Puna kuća, ide na turneju Kinom, gdje će nastupiti u gradovima Wuhan i Xi'an od 4. do 16. rujna. U Xi'anu ćemo se predstaviti na International Children's Drama Weeku i s jednom od naših najdugovječnijih predstava Pale sam na svijetu

  8. rujna u 19 sati mladi iz Pakraca izvest će mjuzikl Tko pjeva zlo ne misli koji je nastao u sklopu projekta Ne živi snove dok spavaš - probudi se!

  Započeli smo novi blog pod nazivom Mali blog, na kojem ćemo vam donositi naše misli o kazalištu za djecu, uvode u nove predstave i na kojem će vam se predstaviti mnogi naši suradnici te pričati o svojim profesijama i o procesu nastajanja predstave. Nadamo se da će vam se svidjeti! 

  Ne zaboravite nas pratiti i na Instagramu (@kazalistemalascena) i Facebooku, gdje možete pratiti događanja iza scene, novosti i još puno toga! 

  Vidimo se u kazalištu!

  Vaša Mala scena

   

  Vijest objavljena 26.08.2019.

   
NA VRH