Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Svibanj u Maloj sceni!
(Svibanj 2018.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Glumim, dakle jesam!

Krajem 2016. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske raspisalo je natječaje o dodjeli bespovratnih sredstava za kuturne projekte. Projekt Umjetnost i kultura za mlade iz Europskog socijalnog fonda izazvao je najveći interes prijavitelja, njih ukupno 328, dok su Mala scena u partnerstvu s Teatrom Tirena jedni od 11 nositelja kojima su dodijeljena bespovratna sredstva kojim se financira priprema, produkcija i provedba kulturnih i umjetničkih programa.

Spomenuti projekt ima za cilj poboljšati socijalnu uključenost mladih u Republici Hrvatskoj, posebno mladih u nepovoljnom položaju kroz veće sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima i sadržajima.

Neizmjerno smo sretni što su Ministarstvo kulture i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva prepoznali naš projekt Glumim, dakle jesam! te se veselimo suradnji s mladima iz Pakraca i Daruvara!

Tražimo glumca za mušku ulogu!

Pozivamo glumce (za mušku ulogu) da se prijave na drugi krug audicije za predstavu Plavi zvuk, autorice Tene Šnajder čiju režiju potpisuje Kruna Tarle uz Moranu Dolenc kao asistenticu redateljice.

Prijavu i životopis potrebno je poslati mailom na info@mala-scena.hr najkasnije do 12. svibnja. Odabrani kandidati koji mogu pristupiti audiciji 15. svibnja u 12 sati u Maloj sceni, bit će pozvani. Za audiciju je potrebno pripremiti etidu na temu ekologije - u trajanju do najviše tri minute.

Prijaviti se mogu profesionalni glumci (završen minimalno preddiplomski studij) spremni na istraživački rad iz područja lutkarstva i fizičkog kazališta.

Plavi zvuk je društveno-odgovorna predstava u kojoj se bavimo ekološkom problematikom. Održivi razvoj, svijest da novim generacijama moramo ostaviti otvorene perspektive razvoja, a ne opustošenu planetu, postala je top tema ne samo u europskim, već i u svjetskim razmjerima. Predstava je namijenjena djeci od 9 godina naviše, dok će se pokusi odvijati u dvije faze: tijekom svibnja i lipnja, te tijekom rujna i listopada - do premijere 4. listopada.

Predstave za najmlađe (1,5+)

Započnite vikend predstavom iz našeg ciklusa Priča o po kojima smo prepoznatljivo različiti!

Već ove subote (12.5.) s početkom u 10 sati ne propustite čarobnu "Priču o svjetlu" koja će mališanima ostati još duuugo u sjećanju. Svjetlost je posvuda oko nas i stvara nebrojene čudesne učinke kojima se uistinu može zainteresirati i ono najmanje dijete i pružiti mu nezaboravan vizualni užitak prave čarolije.

Svi oni koji još nisu posjetili kazalište ili su tek početnici u gledanju predstava, preporučamo da pogledaju našu Priču o vodi. Voda je sila, energija koja pokreće; voda teče, neuhvatljiva je i tvrdoglava, ne da se tlačiti, uvijek pronalazi put, utažuje žeđ, čisti, stvara glazbu, čuva bebu u trbuhu, omogućuje život svim živim bićima - voda nadahnjuje! I na rasporedu je u subotu (19.5.) u 10 sati.

Priča o zvuku najveći je izazov u dosadašnjem tijeku serijala naših predstava za najmlađu publiku. Zvuk je prvo iskustvo vanjskog svijeta što ga djeca percipiraju još u majčinu trbuhu i njime se može pričati neovisno o jeziku ili podneblju; slikama neusporedivo živopisnijim i dojmljivijim od onih što ih se, pogotovo najmlađoj publici, može ispričati riječima ili (televizijskom) slikom. Ukoliko niste, svakako pogledajte ovaj naslov u subotu (26.5.) u 10 sati.

Sve predstave za najmlađe namijenjene su ograničenom broju gledatelja zato svoje ulaznice osigurajte na vrijeme online ili na (01)4683352.

Ivica Šimić objavio znanstveni rad na kineskom sveučilištu

Ivica Šimić, osnivač Male scene i Distinguished Professor at the School of Humanities and Education in Eurasia University, Xi'an, Shaanxi, China, autor je novog znanstvenog rada Izazovi razumijevanja i prevođenja pojma DRAMA u kontekstu dramskog obrazovanja u Kini.

Šimić u radu objašnjava izvorno značenje riječi drama te analizira njezino novo značenje koje se koristi u kontekstu dramskog obrazovanja. Također se bavi identificiranjem problema koji se javljaju tijekom prevođenja novih pojmova i koncepata na kineski jezik te predlaže solucije za rješavanje istih. Autor naglašava kako je potreba za istraživanjem na području dramaturgije itekako nužna kako bi se identificirao kineski kontekst. To zahtijeva konstruktivnu raspravu svih zainteresiranih skupina o konceptima koji se prakticiraju u Kini, kao i o terminologiji koja će adekvatno opisati spomenute koncepte.

Čestitke Ivici, baš smo ponosni!

Želite li i dalje primati naš newsletter?

Od 25. svibnja na snagu nastupa Opća uredba o zaštiti osobnih podataka (GDPR) te smo dužni pitati Vas želite li i dalje primati naš besplatan newsletter.

Naime, kako ste prilikom rezervacije ulaznica ili prilikom same prijave za primanje newslettera ostavili svoje ime i prezime te e-adresu, moramo dobiti Vaš pismeni pristanak ukoliko i dalje želite primati naše obavijesti i novosti koje šaljemo jednom mjesečno.

Ukoliko i dalje želite primati naš newsletter, ljubazno Vas molimo da nam to, svakako, pismeno potvrdite. Slobodno to učinite odgovorom na ovaj newsletter ili na info@mala-scena.hr. Ukoliko nam ne odgovorite, naš newsletter više Vam neće stizati.

Vaša Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by