Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Travanj u Maloj sceni!
(Travanj 2018.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Stižu nam travanj, praznici, Uskrs i još raznovrsniji program u kojemu će moći uživati različite generacije!

Birajte između brojnih veselih i edukativnih predstava zbog kojih će djeca još više zavoljeti kazalište, predstava za mlade i odrasle, cabareta, glazbenog sadržaja... Prepustite se, opustite, zabavite i uživajte.

Dobrodošli u prepoznatljivo različito kazalište - svi ste pozvani!

Proljetni praznici!

Posljednji vikend prije početka škole nikako nemojte propustiti obiteljsku HIT predstavu Muka malog vuka koja od prve izvedbe oduševljava mnogobrojnu publiku dijem Hrvatske!

Naš poznati pisac Renato Baretić, jedan od autora predstave, čiji je roman Osmi povjerenik jedna od najnagrađivanijih i najprodavanijih hrvatskih knjiga, prvi se put okušao i u najtežoj formi - knjizi za djecu. Slikovnica za djecu i roditelje Muka malog vuka, nastala u suradnji s ilustratorom Davorom Šunkom, druga je Baretićeva knjiga koja adaptaciju doživljava na kazališnoj sceni, no prva u kazalištu za djecu!

Istoimena obiteljska predstava, koju je na daske postavila nagrađivana redateljica i lutkarica Morana Dolenc te tekst (uz Baretića) raspisao dramaturg Bruno Margetić, krajem prošle godine osvojila je dvije nagrade - za najbolju scensku glazbu (Vlatko Panić) i najbolje glumačko ostvarenje (Lucija Barišić). Ispunjena avanturama te popraćena razigranim glazbenim brojevima i sjajnim glasovnim mogućnostima glumaca, predstava kroz likove iz tradicionalnih bajki ukazuje na različitosti na koje svatko ima pravo.

Naša će nagrađivana predstava s dvije izvedbe sudjelovati i na 11. festivalu Mali Marulić (12. travnja) u Splitu, dok svoje ulaznice za izvedbu u subotu (7. travnja) u 17 sati, u zagrebačkoj Maloj sceni, rezervirajte već sada - online.

Nova predstava za djecu!

Kao i mnoga mjesta ovoga svijeta, tako i Vrlingrad ima svoju legendu. Legendu o Šumeku. Čudaku Šumeku. Navodno se Šumek nekada zvao Veljko i bio je skroz normalan tip. Ljudi vole hrabrije od sebe nazivati čudnima, a drugačije od sebe – neobičnima. Što mu se dogodilo i zašto je pobjegao daleko od grada saznajte u novoj ekološkoj i edukativnoj predstavi Male scene i Kotar teatra!

Nastala prema jednoj od najljepših hrvatskih slikovnica autorice Ivane Francišković Olrom, Čudak Šumek nova je predstava za djecu (3+) u kojoj će mališani naučiti mnogo o očuvanju prirode i okoliša, svijetu oko sebe, slušanju, opažanju, imenovanju biljaka, životinja, brojanju i drugim vještinama. Režiju potpisuje naša, već dobro znana suradnica i lutkarica, Morana Dolenc, dok će u predstavi igrati glumci Marija Kolb i Matija Kezele te mladi Mark Šokčić - izabran na audiciji održanoj u ponedjeljak (29. ožujka).

Praizvedbu ove poučne predstave prvi će moći pogledati oni koji se nađu na 7. Kotar FEST!-u 23. lipnja u Delnicama, dok će se zagrebačka premijera održati 6. rujna u Maloj sceni. Sve vezano uz Čudaka Šumeka pratite na našim internetskim stranicama i društvenim mrežama!

Predstave vikendima!

Već ove subote (31. travnja) dramski studio Teatra Tirena mlade (14+) i odrasle zabavit će komedijom Mali maturalac iz pakla, dok smo Vam sljedeće subote (7. travnja) pripremili tri naslova i četiri izvedbe za različite uzraste: Priča o kotaču u 10 i 11:30 sati - za najmlađe, Muka malog vuka za cijelu obitelj (5+) u 17 sati te Nespojivi Gradskog kazališta Požega s početkom u 20 sati.

U petak (13. travnja) uživajte na koncertu kada će The Gentleman, uz pratnju gostujućih glazbenika, predstaviti svoj debi album The Gentleman, a sljedeći dan (14. travnja) Priča o vodi itekako će zainteresirati i ono najmanje dijete koje možda još nije zakoračilo u svijet kazališta.

Tijekom travnja mlade i odrasle čekaju zanimljivi sadržaji poput Klaunskog cabareta Zagreb Zannies by Jango Edwards u organizaciji Triko Cirkus Teatra, Posljednja Freudova seansa te Ritina škola kazališta Planet Art.

Sve provjerite na našem online programu i svakako ulaznice rezervirate na vrijeme jer ovog proljeća svi putevi vode na Medveščak 2!

Sretan Uskrs želi Vam ekipa Male scene!

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by