Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Ožujak u Maloj sceni!
(Ožujak 2018.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Dobrodošli u ožujak!

Stigao nam je ožujak, mjesec u kojem se sve budi i dani postaju sve ljepši, duži i topliji.

Iako trenutno vlada zima, u našem kazalištu sve već miriše na proljeće! Hit predstava Kamenje, namijenjena mladima, ponovno se budi i od ožujka će opet biti dio repertoara Male scene.

Svake godine u ožujku u cijelom svijetu slave se tri posebna dana i to Svjetski dan kazališta za djecu i mlade (20.3.), Svjetski dan lutkarstva (21.3.) i Svjetski dan kazališta (27.3.). Želite li ih s nama provesti slobodno nas kontaktirajte jer smo pripremili sjajan program za djecu i mlade!

Vikendima ćemo se i dalje družiti s najmlađima uz naših šest priča koje oduševljuju mališane od 1,5 do 5 godina. Svaki od tih šest naslova namijenjeni su ograničenom broju gledatelja zato svakako svoje ulaznice rezervirajte na vrijeme - online ili telefonski na (01)4683352.

Više o svim novostima pročitajte u nastavku!

"Kamenje" ponovno na repertoaru!

Nakon jednogodišnje stanke, od ožujka u Maloj sceni možete gledati i hvaljenu predstavu Kamenje.

Dramatizirana priča, autora Toma Lycosa i Stefa Nantsoua čiju režiju potpisuje Ivica Šimić, nastala je prema istinitom događaju o dvojici dječaka koji su, bacajući kamenje s mosta, usmrtili vozača automobila. Temeljena na vrhunskoj glumačkoj igri, osvjetljavajući problem koji se događa i u nas, tretiranjem problema s razumijevanjem i simpatijom za mlade, predstava je postala pravi mladenački kazališni hit!

Kamenje je priča koja je u cijelome svijetu doživjela mnoga uprizorenja i pritom ostvarila velike uspjehe zahvaljujući aktualnoj temi, zanimljivoj i napetoj priči koja koristi sve elemente, pa čak i stereotipe kriminalističkih potraga. Isto tako, predstava je sjajno prihvaćena i u Hrvatskoj - radi društvene angažiranosti, modernog koncepta u kojem se ističe suvremena uloga kazališta za djecu i mlade, kao i zbog iznimno vješto oblikovanih karaktera koji pružaju fantastične mogućnosti za glumačku igru.

Ukoliko sa svojim učenicima želite doći pogledati predstavu, svakako nam se javite! Prve izvedbe za škole zasada su na programu 7. i 14. ožujka kao i 20. travnja, a ukoliko Vam ti termini ne odgovaraju slobodno nas kontaktirajte - za Vaše školarce otvorit ćemo novi termin.

Predstave za najmlađe (1,5+)!

Sa svojim mališanima, ovog mjeseca moći ćete pogledati čak pet naslova iz našeg ciklusa Priča o.

Svi oni koji još nisu posjetili kazalište ili su tek početnici u gledanju predstava, preporučamo da pogledaju našu Priču o vodi koja će zainteresirati i ono najmanje dijete. Voda je sila, energija koja pokreće; voda teče, neuhvatljiva je i tvrdoglava, ne da se tlačiti, uvijek pronalazi put, utažuje žeđ, čisti, stvara glazbu, čuva bebu u trbuhu, omogućuje život svim živim bićima - voda nadahnjuje! Ova Priča inspirirana je karakterom vode i mogućnostima koje ona pruža za igru, dok izvedbe možete pogledati u subotu (10.3.) u 10 i 11:30 sati.

Istoga dana u 17 sati moći ćete pogledati Priču o kotaču, priču o prevladavajućem obliku koji nas okružuje, o kojemu sve ovisi i koji sve pokreće. To što je izum kotača pokrenuo čovječanstvo nama je starijima notorna činjenica na koju se ne obaziremo. A djeci?

Sljedeća dva vikenda imat ćete prilike pogledati još dva naslova: Boje duge - Priču o bojama (nakon koje slijedi besplatna likovna radionica) i Priču o svjetlu.

Sve predstave za najmlađe namijenjene su ograničenom broju gledatelja zato svoje ulaznice osigurajte na vrijeme online ili na (01)4683352.

Nova predstava i audicija!

Kao i mnoga mjesta ovoga svijeta, tako i Vrlingrad ima svoju legendu. Legendu o Šumeku. Čudaku Šumeku. Navodno se Šumek nekada zvao Veljko i bio je skroz normalan tip. Ljudi vole hrabrije od sebe nazivati čudnima, a drugačije od sebe – neobičnima. Što mu se dogodilo i zašto je pobjegao daleko od grada saznajte u novoj ekološkoj i poučnoj predstavi Male scene i Kotar teatra namijenjenoj djeci od 3 godine naviše!

Čudak Šumek nova je predstava u režiji naše dugogodišnje suradnice Morane Dolenc, nastala prema jednoj od naljepših hrvatskih slikovnica autorice Ivane Francišković Olrom u kojoj će mali gledatelji naučiti slušati, gledati, zapažati, uočavati, imenovati biljke, životinje, pojave, brojati, razlikovati zvukove, boje…

U predstavi igraju Marija Kolb i Matija Kezele, dok će se audicija za trećeg glumca održati u ponedjeljak (26. ožujka 2018.) u kazalištu Mala scena, s početkom u 16 sati. Tko se može prijaviti pročitajte na stranici Male scene.

Mjesto za crtanje!

Veselimo se novim susretima s našom publikom i stalno razmišljamo kako vrijeme koje provodimo zajedno još bolje iskoristiti. Naše ulaznice dobile su mjesto za crtanje i time smo ih još više približili djeci!

Dok u predvorju čekate da predstava počne, osim što možete listati brojne slikovnice, Vaši mališani moći će stvarati prava umjetnička djela i divne uspomene.

U Maloj sceni sve je moguće!