Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Veljača u Maloj sceni!
(Veljača 2018.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

"Puž" oduševio male azilante!

Humanitarna akcija kojom smo započeli program u novoj godini ispunila je očekivanja te djeci azilanata omogućila priliku da sudjeluju u aktivnostima lokalne zajednice i na taj način uče hrvatski jezik. Nesebičnim činom kupnje ulaznica, i zagrebačka publika pokazala je kako zaista ima veliko srce, dok se ekipa iz predstave „Puž“ odlučila odreći honorara te tako darovati predstavu najnevinijima - malim azilantima koji se zbog nasilja u svojoj domovini danas nalaze daleko od svojeg doma, u Zagrebu.

Dobrotvornom akcijom u organizaciji Male scene i udruge Global Shapers Zagreb, koja je već i ranije pomagala imigrantima u Hrvatskoj, skupljeno je 3.955,00 kuna te je iznos doniran Isusovačkoj službi za izbjeglice čija je misija pratiti, služiti i zagovarati prava nasilno raseljenih osoba. Prihod će iskoristiti na nužne potrepštine koje će djeci azilanata omogućiti ljepši, lagodniji i kvalitetniji život.

Hvaljena predstava, autorice Maje Hrgović u režiji poznatog koreografa i redatelja Staše Zurovca, priča je o maštovitom dječaku koji u svemu što ga okružuje prepoznaje čaroliju života. Bajkovita i vizualno atraktivna predstava ispunjena glazbenim brojevima istoga dana proslavila je i 50. izvedbu nakon čega je uslijedilo druženje uz tortu koje je itekako razveselilo svu djecu. 

Predstava mi se jako svidjela i sve sam razumio. Volim kada nas vode izvan Prihvatilišta na različite događaje i nadam se da ćemo uskoro ponovno ići gledati neku predstavu. Kada smo se vraćali kući, svi smo bili jako veseli i kada sam došao u Prihvatilište odmah sam roditeljima ispričao sve o dječaku u predstavi, rekao nam je jedanaestogodišnji Ali.

Ovom prilikom zahvaljujemo publici - svima onima koji su kupili ulaznice i tim činom učinili da petnaestak malih azilanata još dugo pamti prošlu subotu!

"Debela" slavi 10. rođendan!

U današnje se vrijeme, u doba kada vladaju tehnologija, ekrani i internet, rijetko koje kazalište može dičiti dugovječnim životom predstave. Naša legendarna Debela ne samo da je izvedena preko 400 puta, već igra cijelo jedno desetljeće! Osim što bez dlake na jeziku progovara o problemim tinejdžera o kojima se često šuti, oduševljava djecu i mlade svojim britkim i inteligentnim smislom za humor. Njezinim izvedbama ne nazire se kraj - samo je u posljednjih godinu dana igrala 26 puta uključujući gostovanja diljem Hrvatske kao i na međunarodnom festivalu u Rumunjskoj.

Razloga za slavlje itekako ima, stoga Vas pozivamo na rođendansku izvedbu koja će se održati u subotu, 10. veljače s početkom u 17 sati, u Maloj sceni! Nakon predstave družit ćemo se uz tortu i autorski tim, a sigurni smo da ni dobre atmofere neće nedostajati!

Da Debela ne zastarijeva, već živi s novim generacijama, dokazuje i činjenica kako je istoimeni roman Silvije Šesto uvršten na top listu najčitanijih hrvatskih knjiga za mlade. Krase ga i brojna vrijedna priznanja kao i nagrada Ivana Brlić Mažuranić, a nalazi se i na Časnoj Listi IBBY kao predstavnik Hrvatske u društvu stotinu najljepših knjiga za djecu i mlade svijeta. Naslov je na popisu lektire za osmi razred, a predstava zaslužuje biti i na popisu obaveznih izlazaka na kojima ćete uživati u kazalištu.

Kad smo prije deset godina pripremale predstavu o pametnoj djevojčici Ladi, nas tri „mame“ Silvija Šesto, Vitomira Lončar i ja nismo ni u snu mogle pretpostaviti da će ona do svoje desete godine dospjeti tako daleko i da će stvarati nove i nove prijatelje u publici svih uzrasta. Htjele smo, zajedno s ostalom „rodbinom“, a očito i uspjele, da ona sa svojom ekipom kroz glazbeni žanr te izuzetno duhovit, ali i ironičan tekst ukaže na sve ozbiljnije probleme iz života tinejdžera. Naša draga Debela je tako i pomogla mnogima da preko njezine priče shvate koliko je važno usprotiviti se konzumerističkom načinu života i nametnutim standardima ljepote s naslovnica časopisa. A usto i koliko problemi u prehrani mogu biti pogubni po život i utjecati na cijelu obitelj. Drago mi je da je brojna publika koja ju je vidjela i čula, a ponajviše ona tinejdžerska, u njoj prepoznala mnoge svoje probleme te da ih predstava zabavlja, ali i potiče na razmišljanje. Ponosne smo na našu Ladu i na to kako se dobro nosi s „teškim“ nadimkom koji joj tako dobro stoji. Neka joj je sretan rođendan, vidimo se i na dvadesetom!, zaključila je redateljica Snježana Banović, kojoj je ovo bila prva u nizu uspješnih suradnji s Malom scenom.

Prilikom održavanja praizvedbe (veljača 2008.), nismo mogli ni zamisliti kako će upravo Debela obilježiti cijelo desetljeće naše Scene za mladu publiku. Iako se u posljednjih 10 godina izmijenilo 15 glumaca koji su ostavili trag u predstavi, od prvog dana pa do danas Zlatka i dalje utjelovljuje - Luka Juričić!

Sjajan autorski tim još čine i scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Dženisa Pecotić, koreografkinja Zagorka Živković, pomoćnik producentice Marko Sušac, fotografkinja Irena Sinković, producentica Vitomira Lončar, dok su prvu glumačku postavu činili - Ana Begić (nagrađena za najbolje glumačko ostvarenje za žensku ulogu) Iva Mihalić, Igor Kovač i Luka Juričić. S godinama su nam se pridružili još i Lana Gojak, Lukrecija Tudor (tri Lade!), Maja Katić, Anja Matković, Filip Lozić, Marko Hergešić, Petar Atanasoski, Ivan Grčić, Paško Vukasović, Kruno Bakota i Davor Kovač. Ovom prilikom zahvaljujemo svim glumcima koji su učinili našu Debelu tako popularnom predstavom!

Ne propustite slavljeničku izvedbu uz Lanu Gojak, Anju Matković, Luku Juričića i Petra Atanasoskog te svoja mjesta rezervirajte na vrijeme online ili telefonski na (01)4683352!

"Muka malog vuka" na 11. Malom Maruliću!

Naša višestruko nagrađivana obiteljska predstava autora Renata Baretića, Davora Šunka i Brune Margetića, u režiji Morane Dolenc, uvrštena je u program 11. Festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić!

Muka malog vuka jedan je od 10 izabranih naslova (među 25 prijavljenih), koji će se izvoditi u natjecateljskom dijelu programa tijekom pet dana. Mali Marulić ove će se godine održati u Gradskom kazalištu lutaka Split, od 9. do 13. travnja.

Baš se veselimo!

Izlet u kazalište!

Povedite svoje učenike u prepoznatljivo različito kazalište u središtu Zagreba!

Želite li organizirano dovesti djecu u Malu scenu, nazovite nas, pišite nam, postavit ćemo izvedbu samo za vas. Isto tako, i ove godine nastavljamo s posjetima mjestima i gradovima u cijeloj Hrvatskoj stoga nas pozovite da dođemo u Vašu sredinu, Vašu školu ili pak vrtić.

Dovoljno je da nas kontaktirate na 01/4683352 ili nam se javite mailom na info@mala-scena.hr za željeni termin i mi ćemo odigrati predstavu kad god Vama odgovara.

Vidimo se uz zabavne i edukativne naslove!

Vaša Mala scena za velike predstave

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by