Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Novosti Male scene
(Studeni 2017.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Vikend za najmlađe uz dva naslova!

I ovog vikenda nastavljamo druženje s najmlađima, od 1,5 do 5 godina, a na Vama je da izaberete predstavu po svojoj mjeri!

"Priča o zvuku“ o prvim iskustvima vanjskog svijeta djeci će biti itekako zanimljiva, stoga rezervirajte svoje ulaznice za izvedbe danas u 18 te u subotu u 10 i 11:30 sati. Naša najnovija „Priča o VELIKOM i malom“, nastala u koprodukciji Male scene i Teatra Puna kuća, priča je o veličinama, oblicima i brojevima, ali i o tome kako pronaći prijateljstvo tamo gdje ga najmanje očekujemo. Svakako nam se pridružite u subotu u 17 sati.

Ostalo je još malo ulaznica za svaku od izvedbi, stoga ih požurite rezervirati na 01/4683352.

Nove nagrade i nominacije!

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom društvu dramskih umjetnika objavljene su nominacije za 25. Nagradu hrvatskog glumišta među kojima su nominirane i naše dvije operne pjevačice - Valentina Mekovec i Aleksandra Todorović u kategoriji za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina - OPERA.

Valentina Mekovec nominirana je za ulogu Vespette u operi "Pimpinone" Georga Philippa Telemanna u režiji Frane Marije Vranković, pod glazbenim vodstvom i klavirskom pratnjom Ivana Pernickog, u produkciji Male scene i dubrovačke udruge Sve ostalo je glazba. Aleksandra Todorović nominirana je za ulogu Amelije u operi "Amelija ide na ples" Gian Carla Menottija pod dirigentskim vodstvom Ante Sladoljeva, u režiji Frane Marije Vranković, u produkciji Male scene i Scene Gorica.

Prošle je godine Stefanu Surianu dodijeljena Nagrada hrvatskog glumišta u kategoriji za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina za ulogu u opereti "Momci na brod", dok smo u posljednje četiri godine za glazbeno-scenska djela dobili šest Rektorovih nagrada.

Čestitamo curama na nominacijama, a imena nagrađenih saznat ćemo na dodjeli koja će se održati 24. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, uz izravan prijenos na HRT-u.

"Muka malog vuka" osvojila 2 nagrade!

Ispunjena avanturama te popraćena razigranim glazbenim brojevima i sjajnim glasovnim mogućnostima glumaca, predstavi Male scene dodijeljene su dvije nagrade na ovogodišnjem 20. Susretu ASSITEJ-a, koji se 16. do 20. listopada održao u Čakovcu.

"Muka malog vuka", Renata Baretića i Brune Margetića, čiju režiju potpisuje Morana Dolenc, nagrađena je u dvije od ukupno deset kategorija. Vlatku Paniću dodijeljena je nagrada za najbolju scensku glazbu te Luciji Barišić za sjajno glumačko ostvarenje i izvrsnu izvedbu!

Predstava je nastala prema slikovnici Renata Baretića i Davora Šunka, a na daskama Male scene uprizorena je 2. ožujka ove godine. Sljedeće izvedbe ovog hit naslova za cijelu obitelj možete pogledati u utorak, 14. studenog, a isti je naslov na programu Adventa u Maloj sceni, o čemu možete pročitati nešto niže.

Noć kazališta u Maloj sceni!

Iako se deveta Noć kazališta u Hrvatskoj ne održava treće, već posljednje subote u studenome (25.11.), veselimo se što će i Zmajevo gnijezdo biti dijelom ovog jednodnevnog događanja koje slavi moć kazališta.

Na Medveščaku 2 moći ćete birati između tri naslova za različite uzraste i raznovrsnih estetika koji će se održavati tijekom cijeloga dana i to po povoljnijim cijenama!

U 10 i 11:30 sati svoje najmlađe povedite na čarobnu i vizualno atraktivnu "Priču o svjetlu" Male scene koja je namijenjena djeci od 1,5 do 5 godina. U 17 sati pridružite se Lutkarskom studiju Kvak na predstavi "Tri praščice" ispunjena pjesmom i plesom i namijenjena djeci od 3 do 10 godina. Dramski studio Teatra Tirena pripremio je misterioznu obiteljsku krimi komediju "Do posljednje kapi krvi", koja će u 21 sat itekako zaintrigirati mlade i odrasle jer kad se radi o novcima - milosti nema!

Pridružite se Zmajevima i rezervirajte svoje ulaznice na vrijeme i to online ili telefonski na 01/4683352 i vidimo se na najuzbudljivijoj noći u godini u središtu Zagreba!

"Puž" u Koprivnici

Istoga dana u 11 sati, bajkoviti naslov Male scene "Puž" gostovat će u koprivničkoj dvorani Domoljub. Ukoliko budete u mogućnosti, svakako Vam preporučamo da svoje mališane, od 3 do 9 godina, povedete na priču o dječaku kojemu se nije žurilo u svijet odraslih jer velike stvari u životu najbrže se rade polako.

Advent u Maloj sceni!

Prosinac je rezerviran za najljepše priče, djeci smo osigurali nezaboravan doživljaj ispunjen veseljem i lijepim trenucima, a da bi doživljaj vio potpun tu su Sveti Nikola i Djed Mraz koji će djeci dijeliti poklone! Pripremili smo tri naslova i mnogo termina, stoga izaberite koji Vam najviše odgovara i priuštite svojim mališanima nezaboravno iskustvo u kazalištu gdje djeca rastu, komuniciraju, uče o sebi i svojim vršnjacima kao i o svijetu koji ih okružuje.

U potrazi za obećanim blagom na tavanu pripovjedačica nalazi kutije raznih veličina – velike, male, sićušne, srednje, ogromne... no kako prepoznati u kojoj se ono nalazi? U najnovijoj „Priči o VELIKOM i malomKristine Gavran, nastala u koprodukciji Male scene i Teatra Puna kuća, susrećemo se s interesantnim pričama o veličinama, oblicima i brojevima, ali i o velikom prijateljstvu. Povedite svoje najmlađe, od 1,5 do 5 godina, na izvedbe vikendom (2. i 10.12.) te u srijedu (6.12.) kada ćemo obilježiti dan Svetog Nikole!

Briga o životinjama uči se od malih nogu, stoga su PURINA i Mala scena odlučile te prve važne lekcije o odgovornom vlasništvu ispričati mališanima na njima zabavan način. Kroz priču nas iz svoje perspektive vodi Čupko, pas lutalica koji jednog dana upozna Juraja i Leu i okrene im život naglavačke. Ovog prosinca (3. i 6.) ne propustite predstavu "pazi.mazi.voli." Dine Vukelić i Nine Horvat u kojoj će zaigrani brat i sestra uz Čupkovu pomoć shvatiti da životinje nisu igračke i naučiti mnogo o prijateljstvu, odgovornosti, pravilnom češkanju i bacanju loptica.

Vuk je u svim tradiocionalnim pričama negativac, no u višestruko nagrađivanoj predstavi "Muka malog vuka" Renata Baretića i Brune Margetića naš mladi Vučko prava mu je suprotnost. Praščići, Crvenkapica, kozlići i jedna bojažljiva ovca redom su ljuti na Vučka jer su njegovi preci u njihovim životima odigrali ružne uloge. No, Vučko ipak skupi hrabrosti i zamoli ih da mu udjele povjerenje. Obećaje im da on nikada neće postati zvijer i da se o njemu neće pisati, ni pričati jezive priče. Hoće li moći održati obećanje saznajte 17.12. i svakako povedite cijelu obitelj.

Program za prosinac već je online, stoga već možete rezervirati svoja mjesta za izvedbu po želji, a slobodno nas pozovite i u svoju sredinu jer stižemo s najboljim Svetim Nikolom i Djedom Mrazom u gradu!

Vidimo se u Maloj sceni!

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by