Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Dobrodošli u listopad prepun događanja!
(Listopad 2017.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

"Debela" obilježila 400. izvedbu!

U listopad smo ušli sa stilom i slavljenički.

Naša nagrađivana predstava "Debela" u subotu je obilježila 400. izvedbu - u sjajnom društvu!

Kada smo prije više od 10 godina sa spisateljicom Silvijom Šesto započeli razgovore o mogućnosti da u Maloj sceni postavimo adaptaciju njezina romana "Debela", nismo ni slutili će upravo taj odabir obilježiti cijelo desetljeće naše Scene za mladu publiku!

Snježana Banović uhvatila se režije, dramaturgije i izbora glazbe, a ovo joj je bila prva u nizu uspješnih suradnji s Malom scenom. Njezin autorski tim: scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Dženisa Pecotić, koreografkinja Zagorka Živković, pomoćnik producentice Marko Sušac, fotografkinja Irena Sinković, producentica Vitomira Lončar, a uz Anu Begić, Ivu Mihalić, Igora Kovača i Luku Juričića, glumce koje smo odabrali na audiciji, proveo je radeći na ovoj produkciji dva naporna, ali beskrajno zabavna mjeseca.

U predstavi su se u proteklih gotovo deset godina izmijenili mnogi glumci, a u prvoj je podjeli Ana Begić za ulogu Lade dobila nagradu ASSITEJA za najbolje glumačko ostvarenje za žensku ulogu.

Na svečanoj izvedbi u subotu, publika je u ispunjenoj dvorani Male scene ovacijama nagradila sjajnu glumačku ekipu - Lanu Gojak u ulozi Lade te Anju Matković, Petra Atanasoskog i Luku Juričića (jedini iz prve postave!) u ostalim ulogama.

Zahvaljujemo svim glumcima koji su učinili našu "Debelu" tako popularnom predstavom, a ovo je prigoda da ih i poimence nabrojimo: Ana Begić, Lana Gojak, Lukrecija Tudor (tri Lade!), Iva Mihalić, Maja Katić, Anja Matković, Igor Kovač, Luka Juričić, Filip Lozić, Marko Hergešić, Petar Atanasoski, Ivan Grčić, Paško Vukasović, Kruno Bakota i Davor Kovač.

Znate onu da se dobar glas daleko čuje? E pa možemo se pohvaliti kako je "Debela" pozvana i na međunarodni festival FEST(in) pe Bulevard u Rumunjskoj, gdje će gostovati 16. listopada.

U svakom slučaju, zovite nas u svoju školu ili dođite k nama i priuštite svojim učenicima nezaboravno kazališno iskustvo!

Počinju predbilježbe za adventske predstave!

U blagdansko vrijeme, vrijeme veselja, zajedništva i darivanja, Mala scena nudi vam pregršt raznovrsnih naslova koji će zasigurno razveseliti vaše bližnje, suradnike i njihove mališane.

Kao i svake godine u prosincu, naše najmlađe gledatelje ponovno ćemo razveseliti druženjima sa Svetim Nikolom i Djedom Mrazom.

U doba u kojem dominira tehnologija, svojoj djeci priuštite susret sa živim čovjekom/glumcem, susret s kazalištem. Ne propustite iskusiti jedinstveni kazališni doživljaj iza kojeg slijedi darivanje svakog djeteta.

Neka im uz najboljeg Svetog Nikolu ili Djeda Mraza u gradu, ovi blagdani ostanu u čarobnom sjećanju - pozovite nas u svoju sredinu ili dođite k nama!

Predstave vikendom!

Naše su se takozvane vikend predstave već zahuktale!

Sutra nam se pridružite na "Priči o zvuku", jednoj od prvih lekcija vještine koja nam je svima prijeko potrebna - one slušanja, zvučne percepcije - svijetova koji nas okružuju, drugih i drugačijih, ali i sebe samih. Također, zvuk je i prvo iskustvo vanjskog svijeta što ga djeca percipiraju još u majčinu trbuhu, kao što je zvuk plača novorođenčeta prvi znak njegova dolaska na svijet i njime se može pričati neovisno o jeziku ili podneblju.

Pridružite nam se na izvedbama u subotu (14.10.) u 10 i 11:30 sati, dok rezervacije primamo telefonski na 01/4683352.

"Priča o VELIKOM i malom" oduševila publiku!

Naša najnovija priča autorice Kristine Gavran prošli je vikend ispunila očekivanja najmlađih gledatelja (1,5+) jer su se ulaznice, za sve termine, rasprodale i to u rekordnom roku!

Također, s veseljem možemo reći kako je "Priča o VELIKOM i malom", nastala u koprodukciji s Teatrom Puna kuća, među odabranim programima "Ruksaka punog kulture" pri Ministarstvu kulture!

Ne propustite urnebesnu predstavu za cijelu obitelj!

Sljedeći vikend svakako Vam preporučamo obiteljski izlet u kazalište. Ne morate brinuti o vremenskoj prognozi, a i dobra zabava je zagarantirana!

Petak (20.10.) u 18 te subota (21.10.) u 10 i 11:30 sati i dalje su rezervirani za najmlađe te šarenu i interaktivnu "Boje duge - Priču o bojama" nastalu u suradnji s Teatrom Puna kuća. Ovo je priča o bojama, o osnovnim pojmovima koje djeca susreću u najranijoj dobi, o različitosti i toleranciji. Nakon svake izvedbe slijedi i kratka likovna radionica sa Svetlanom Pataftom.

Sljedeće subote (21.10.) od 17 sati, pripremite se na smijeh do suza uz višestruko nagrađivanu predstavu "Bum Tomica" koja će podjednako razveseliti i djecu i odrasle! Istoimeni roman Silvije Šesto jedna je od najpopularnijih hrvatskih dječjih knjiga u četiri nastavka, a poistovjećuju je sa svojevrsnim hrvatskim Harryjem Potterom.

Riječ je o "običnoj" peteročlanoj, urbanoj obitelji u kojoj zamašnjake radnje vuku troje djece. Tomica (Ivan Grčić) je pred pubertetom i već ga pomalo muče prve zaljubljenosti, nepravde i kritički odmak prema svijetu odraslih, njegov mlađi brat Piksi (Dražen Čuček) vrtićke dobi, zaigrano je dijete sklono na svoj način preispitati i postupke braće i roditelja, dok je najstarija kćer Onči (Lana Gojak) adolescentica koja živi u svom svijetu imajući, svojim godinama, svojstven odnos i prema braći i prema brižnoj majci (Ivana Krizmanić) koja nastoji sve konce držati u svojim rukama.

I dok odraslima život postaje rutina, djeca u ovim pričama dokazuju da je život sve samo ne rutina. Jedno "obično" vođenje najmlađeg djeteta u vrtić pretvara se u pravu, malu senzaciju...

Rezervirajte svoja mjesta na vrijeme online ili to učinite telefonski na 01/4683352 i doživite nezaboravno kazalište iskustvo u prepoznatljivo različitom kazalištu!

"Muka malog vuka" na festivalima!

Svi oni koji su žarko željeli pogledati našu hvaljenu priču koja kroz likove iz tradicionalnih bajki ukazuje na različitosti na koje svatko ima pravo, imat će za to prilike u Koprivnici i Čakovcu.

Ispunjena avanturama te popraćena razigranim glazbenim brojevima i sjajnim glasovnim mogućnostima glumaca, "Muka malog vuka" Renata Baretića, Davora Šunka i Brune Margetića, u režiji Morane Dolenc, zasigurno će mnoge ohrabriti da „budu svoji“ te da put prema odrastanju grade promišljeno i na čvrstim temeljima.

Vučka, koji je glavno lice naše produkcije, na putu do djeda dočekuju brojni ljuti stanovnici šume, no on ih zamoli da mu udjele povjerenje te obećaje da nikada neće postati zvijer o kojoj će se pisati i pričati jezive priče. Hoće li Vučko održati obećanje saznajte već sutra, u subotu (14.10.) u 10 sati, na koprivničkom festivalu "Jaje" kao i na 20. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ u utorak (17.10.) s početkom u 10 sati.

Sjajne kritike o našem Vučku svakako pročitajte na poveznici, dok svoja mjesta za izvedbu koja će se održati sljedećeg petka (20.10.) u 10 sati, na daskama Male scene možete rezervirati online!

Vaša Mala scena za velike predstave

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by