Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Ususret novoj sezoni!
(Rujan 2017.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Svježe lice Male scene!

Dragi naši prijatelji , dobro došli u novu maloscensku kazališnu sezonu!

Iza nas je najturbulentnija sezona u našoj tridesetjednogodišnjoj povijesti!

Prije 11 mjeseci u novi život otišli su Vita i Ivica, a nama dali priliku (i odgovornost!) da na njihovim temeljima i svemu što su stvorili u svom bogatom umjetničkom radu, gradimo budućnost Male scene.

Mnogi od vas već su nas upoznali, a za one koji nisu, evo prigode da se predstavimo!

Tena (Bosek) preuzela je Vitino kormilo, Mia (Tomić) vas je svakodnevno obavještavala o našim novim projektima i svemu što radimo, a Helena (Bedrica) i dalje se brine da su nam "sve ovce" (računi!) u redu. Od ove jeseni pridružila nam se, zahvaljujući natječaju Poduzetništvo u kulturi, i Jelena (Vignjević) koja zaokružuje našu novu ekipu i čije ćete nasmiješeno lice od sada naći na staroj adresi na Medveščaku 2.

Premda nam nije bilo lako pohvatati sve konce kada smo ostale same, bez "mame i tate", Vite i Ivice, i kada nas je iznenada nakon kratke bolesti ostavio naš Zdravko (tehničar), uspjele smo isproducirati uspješnice kao što su "Muka malog vuka" i "pazi.mazi.voli.", a publika je također imala prigode vidjeti i poslušati "Pimpinonea", novi operni naslov s kojim su tri mlade operne pjevačice završile svoje školovanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Imale smo i radno ljeto tijekom kojeg smo, osim igranja predstava, uredile i prostor kazališta. Ukratko, dječje smo bolesti uspješno preboljele i spremne smo za nove izazove koji nas čekaju u sezoni 207./2018.! Mala scena je ostala maštovita, suvremena, zabavna, društveno odgovorna te i dalje svakodnevno istražuje mogućnosti komunikacije s djecom i mladima. Izvrsnost, naša osnovna strategija, kojoj neprestano težimo izdvaja nas od konkurencije i čini nas i dalje prepoznatljivo različitima.

Za početak sezone pripremili smo vam novi naslov u ciklusu Predstava za bebe – prazivedbu teksta Kristine Gavran nastalu u koprodukciji s Teatrom Puna kuća – "Priča o VELIKOM i malom". "Muka malog vuka" predstavljat će nas na festivalima u Koprivnici, Čakovcu i Rijeci. "Iglica" će nas po drugi put ove godine predstavi kineskoj publici i to u Beijingu, na "4th International Beijing Women Festivalu", a naša slavna "Debela", koja će 7. listopada odigrati 400. izvedbu, po prvi će put gostovati u Rumunjskoj.

Svake subote izvodit ćemo predstave za slobodnu prodaju, preko tjedna ugošćavati škole i vrtiće i odlaziti na gostovanja po cijeloj Hrvatskoj, a kao i svake godine u prosincu, naše najmlađe gledatelje ponovno ćemo razveseliti druženjima sa Svetim Nikolom i Djedom Mrazom.

Pratite nas na društvenim mrežama i putem našeg newslettera te nas podržite i dalje u našim nastojanjima da Zagrebu i Hrvatskoj donesemo drugačije, društveno odgovorno kazalište za djecu! Dođite k nama ili nas pozovite u svoju sredinu i omogućite, u doba u kojem dominira tehnologija, svojoj djeci susret s živim čovjekom/glumcem, susret s kazalištem.

Nazovite nas, pišite nam, komentirajte naš rad jer mi smo tu – samo zbog vas!

Vaša nova/stara Mala scena

Za početak - "Priča o vodi"!

Vikend druženja u Maloj sceni započeli smo s "Pričom o vodi", omiljenim naslovom među najmlađom publikom (1,5+).

Marko Makovičić, poznato lice s malih ekrana, djeci je pružio jedinstveno kazališno iskustvo koje je vrijedno njegovati već od najranijih godina života.

Uvijek obožavana i razigrana, priča koja svakog mališana itekako zainteresira, također je sjajan izbor i za one koji još nikad nisu posjetili kazalište što su dokazale rasprodane prve dvije izvedbe održane u subotu.

"Priča o VELIKOM i malom" - novi naslov za najmlađe!

U svijetu veličina koji me okružuje gdje se nalazim ja? Jesam li velik ili malen? Mogu li u isto vrijeme biti oboje? Zašto je nekad dobro biti malen, a ponekad i biti velik? I na kraju... mogu li veliki i mali biti prijatelji?

"Priča o VELIKOM i malom" novi je naslov u kojoj najmlađe (od 1,5 do 5 godina) upoznajemo s veličinama, oblicima i brojevima, ali govori i o prijateljstvu između, pogađate... velikih i malih.

Koncept veliko – malo važan je za snalaženje u prostoru, razumijevanje svijeta koji nas okružuje, ali i kako bi djeca bila uspješna u komunikaciji s drugima. Cilj ove produkcije je kod djece razviti znatiželju za odnose u prostoru, odnose među predmetima i usaditi im osnovne predmatematičke vještine. Razumijevanje razlike veliko – malo osnovni je koncept u matematici te prvi korak prema razumijevanju drugih pojmova kao što su: veći od, manji od i jednaki.

Svečana premijera održat će se u četvrtak (7. rujna) u 18 sati, na Medveščaku 2. Ne propustite prve reprize već sljedećeg vikenda, u petak (8. rujna) u 18 te u subotu (9. rujna) u 10, 11:30 te u 17 sati.

Predstava je nastala u koprodukciji Teatra Puna kuća i Male scene uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba. Tekst je po narudžbi napisala naša stalna suradnica i nagrađivana autorica Kristina Gavran, dok naša dugogodišnja suradnica Svetlana Patafta, izvodi i potpisuje režiju. Autorski tim čine i scenografkinja Tonka Maleković, skladatelj glazbe Lazar Novkov, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, likovno oblikovanje potpisuju Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović i fotograf Mirko Cvjetko. Producentice su Tena Bosek, Mia Tomić i Jelena Vignjević uz mentorstvo Vitomire Lončar.

Ulaznice su ograničene za svaku od izvedbi, stoga već sad rezervirajte svoja mjesta online ili telefonski na 01/4683352.

Pružite svojim najmlađima nezaboravno kazališno iskustvo uz još jednu hit predstavu!

Besplatna izvedba povodom početka škole!

Naš najnoviji naslov "pazi.mazi.voli." za cijelu obitelj još jednom ste mogli pogledati sasvim besplatno!

Povodom početka nove školske godine, tvrtka PURINA i Mala scena daruju sedam izvedaba tople, edukativne i duhovite predstave o odgovornom odnosu djece prema kućnim ljubimcima.

Kroz priču nas iz svoje perspektive vodi Čupko, pas lutalica koji jednog dana upozna Juraja i Leu i okrene im život naglavačke. Zaigrani brat i sestra uz Čupkovu će pomoć shvatiti da životinje nisu igračke i naučiti mnogo o prijateljstvu, odgovornosti, pravilnom češkanju i bacanju loptica

Briga o životinjama uči se od malih nogu, stoga su PURINA i Mala scena odlučile te prve važne lekcije o odgovornom vlasništvu ispričati mališanima na njima zabavan način.

Ulaznice za subotnju izvedbu popunjene su u rekordnom vremenu, dok je sljedećih šest zvedaba rezervirano za školarce kako bismo im uljepšali novu školsku godinu. Za bilo kakve informacije slobodno nas nazovite na 01/4683352, dok raspored predstava možete pratiti na našim internetskim stranicama.

Vidimo se u Maloj sceni, prepoznatljivo različitom kazalištu i pratite nas na Facebooku i Instagramu!

Vaša Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by