Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Ususret novoj kazališnoj sezoni!
(Srpanj 2017.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Kraj sezone 2016./2017.

Iza nas je sjajna kazališna sezona te se možemo pohvaliti s pet novih naslova za različite uzraste.

Redom, u 2016. godini, to su "Sportski život letećeg Martina" (10+) prema lektirnom romanu Dubravka Jelačića Bužimskog u režiji Ivice Šimića te "Crna Petra" (5+) Lane Šarić u režiji Lee Delong - nastala u suradnji s Triko Cirkus Teatrom. U 2017. slijede "Muka malog vuka" (5+) Renata Baretića, Davora Šunka i Brune Margetića u režiji Morane Dolenc, komična opera "Pimpinone" G. Ph. Telemanna u režiji Frane Marije Vranković te najnoviji obiteljski naslov "pazi.mazi.voli." (5+) Dine Vukelić i Nine Horvat u režiji Nore Krstulović - nastala u suradnji s tvrtkom PURINA.

Izveli smo ukupno 361 izvedbu i 21 naslov. Diljem Republike Hrvatske smo gostovali 75 puta u 32 grada i odigrali ukupno 112 izvedaba. Naša dva naslova u Kini su prvi put predstavljala hrvatsko autohtono stvaralaštvo za djecu. U pet gradova odigrali smo ukupno 28 izvedaba koje je pogledalo preko 3.400 gledatelja. "Iglica" Lane Šarić u režiji Ivice Šimića i "Priča o oblaku" Roberta Frabettija i Ivice Šimića u režiji Ivice Šimića, ondje su sjajno prihvaćene! Zahvaljujući uspješno odigranim izvedbama u Kini, "Iglica" je pozvana da gostuje na Beijing International Women Festivalu koji će se krajem kolovoza ove godine održati u Pekingu.

U Maloj sceni gostovalo je ukupno 11 kazališta i umjetničkih organizacija, dok je Mala scena gostovala na osam festivala.

No, iako je kazališna sezona završila i naše kazalište na Medveščaku 2 neće raditi do 16. kolovoza, to ne znači da nas nećete zateći na moru. Našu nagrađivanu predstavu "Iglica", imat ćete prilike pogledati na Krku i to 26. srpnja u 20 sati. Nakon izvedbe uslijedit će i cirkuska radionica, stoga nikako nemojte propustiti ovo jedinstveno kazališno iskustvo na otvorenom! Naš najnoviji hit "pazi.mazi.voli." o odgovornom vlasništvu djece prema kućnim ljubimcima svakako pogledajte na Rabu 31. srpnja u 21 sat. Na izvedbu su dobrodošli i četveronožni članovi obitelji.

Isto tako, u kolovozu će naša vesela "Priča o kotaču" gostovati u Brseču i to 12. 8. u 20 sati. Svi od 1,5 do 5 godina su itekako dobrodošli!

Novo u Maloj sceni!

U kazališnu sezonu 2017./2018. ulazimo sa sjajnim vijestima!

Program započinjemo s dvjema izvedbama sjajne "Priče o vodi" namijenjenu najmlađima (1,5+). Svakako vam preporučamo da ukoliko još niste bili u kazalištu pogledate ovu razigranu priču i to 2. rujna u 10 ili u 11:30 sati.

Također, na samome početku rujna, PURINA i Mala scena daruju vam sedam izvedaba!

Zagrepčani će u subotu, 2. rujna u 17 sati, sasvim besplatno moći pogledati našu toplu, edukativnu i duhovitu predstavu "pazi.mazi.voli." o kućnim ljubimcima. Ostalih šest izvedaba rezervirane su za školarce u razdoblju od 5. do 13. rujna.

No, ni to nije sve! S probama je počela i nova predstava "Priča o velikom i malom" namijenjena najmlađima (od 1,5 do 5 godina), nastala u suradnji Teatra Puna kuća i Male scene. Koncept veliko – malo važan je za snalaženje u prostoru, razumijevanje svijeta koji nas okružuje, ali i kako bi djeca bila uspješna u komunikaciji s drugima. Cilj ove produkcije je kod djece razviti znatiželju za odnose u prostoru, odnose među predmetima i usaditi im osnovne predmatematičke vještine. Razumijevanje razlike veliko – malo osnovni je koncept u matematici te prvi korak prema razumijevanju drugih pojmova kao što su: veći od, manji od i jednaki.

Tekst je po narudžbi napisala Kristina Gavran, dok predstavu režira i izvodi Svetlana Patafta. Autorski tim još čine scenografkinja Tonka Maleković, skladatelj glazbe Lazar Novkov, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, likovno oblikovanje potpisuju Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović, dok su producentice Tena Bosek, Mia Tomić i Jelena Vignjević uz mentoricu Vitomiru Lončar.

Praizvedba se očekuje 7. rujna i jako joj se veselimo!

Program za rujan je postavljen i već sad ga možete pogledati online, na našim internetskim stranicama. Za sve upite i informacije slobodno nam pišite putem maila, a do susreta u rujnu želimo vam lijepe i osunčane ljetne praznike!

Vaša Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by