Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Novosti Male scene!
(Svibanj 2017.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

"pazi.mazi.voli." - nova predstava o kućnim ljubimcima!

Svi ljubitelji životinja kod nas napokon mogu uživati u toploj, edukativnoj i duhovitoj predstavi o najvjernijem čovjekovom prijatelju!

Što sve treba imati na umu prije no što odlučite nabaviti kućnog ljubimca? Zašto je bolje udomiti, a ne kupiti psa? Kakve obveze i kakve radosti donosi briga o životinjama? Tko je koga „izdresirao“ - pas ljude ili ljudi njega te koja je veza između zaigranih pasa i pisanja zadaće, samo su neka od pitanja na koja odgovore kroz predstavu traže glavna lica - Juraj i Lea.

Naša posljednja svečana premijera u sezoni 2016./2017. praizvedba je naslova „pazi.mazi.voli.“ autorica Dine Vukelić i Nine Horvat koja će se održati u petak, 19. svibnja u 19 sati na zagrebačkom Medveščaku 2. 

Produkciju nastalu u suradnji tvrtke PURINA i Male scene režira naša dugogodišnja suradnica - Nora Krstulović.

Priču su na scenu postavili i oblikovali svjetlo Nora Krstulović i Vedran Peternel osnivači kolektiva SKROZ, također stalni suradnici Male scene. Peternel je i autor glazbe te oblikovatelj zvuka. Kostmografkinja je Lucija Smolčec, likovno oblikovanje napravile su Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović, fotogafkinja je Morana Belančić, a predstavu su producirale Tena Bosek, Mia Tomić i Jelena Vignjević uz mentorstvo Vitomire Lončar.

Leu, Juraja i Čupka igraju, na audiciji odabrani glumci - Vanja Ćirić, Davor Kovač i Aleksandra Demše.

Predstava "pazi.mazi.voli." govori o važnosti odgovornog odnosa djece prema kućnim ljubimcima jer se briga o životnjima uči već od malih nogu. Na zabavan način kroz priču nas vodi Čupko, pas lutalica, koji jednog dana upozna Juraja i Leu te im okrene život naglavačke! Zaigrani brat i sestra uz Čupkovu će pomoć shvatiti da životinje nisu igračke i mnogo će ih naučiti o prijateljstvu, odgovornosti, pravilnom češkanju i bacanju loptica.

PURINA je vodeća svjetska kompanija koja uz vrhunsku prehranu i stručne savjete brine o zdravlju i dobrobiti kućnih ljubimaca kako bi oni što duže bili uz nas. Kroz uključivanje u dugoročne društveno odgovorne projekte, PURINA ide i korak dalje od same prehrane te je Malu scenu prepoznala kao idealnog partnera u educiranja sadašnjih i budućih vlasnika o odgovornom ponašanju. Predstava "pazi.mazi.voli." pridonosi jačanju svijesti kod djece o brojnim prednostima suživota s kućnim ljubimcima, kao što su učenje izražavanja emocija, jačanje suosjećanja i osjećaja odgovornosti koji će ih pratiti tokom cijelog života.

I još jedna zanimljivost - u radu na predstavi sudjelovao je i pseći konzultantski tim kojeg čine Bowie, Luna, Tessa i Frida. Predstava je na redovnom programu Male scene i Zmajevog gnijezda od subote, 27. svibnja u 17 sati, i već sada možete rezervirati svoje ulaznice za prvu reprizu - online!

"Iglica" gostuje u Kini!

Kvaliteta naših predstava sve je više prepoznata i izvan granica Hrvatske pa tako drugi put ove sezone putujemo u daleku Kinu!

Predstava "Iglica", nastala u suradnji Male scene i Triko Cirkus Teatra 2013. godine, od 18. svibnja do 4. lipnja 2017. predstavit će se kineskoj publici s devet izvedaba u tri grada.

Produkcija u režiji Ivice Šimića, za koju je tekst po narudžbi pisala Lana Šarić, govori o djevojčici koja je drugačija od ostalih. Od rođenja je krasi posebnost - iglice zabodene po cijelom tijelu. Neodvojive od nje, brane je od svih onih koji bi joj htjeli učiniti nažao, ali je i priječe da bude kao i sve druge djevojčice. Iako se trudi i želi biti kao i svi ostali, ne može naći svoje mjesto u društvu jer nitko ne želi imati posla s tako neobičnom djevojčicom koja - bode. U ovoj neverbalnoj predstavi, priča o Iglici smještena je u svijet cirkusa kao slike svijeta u kojemu živimo.

"Iglica" je u službenoj konkurenciji festivala ASSITEJ 2013. osvojila dvije nagrade - Nikolina Majdak proglašena je najboljom glumicom, a za kostimografiju nagradu je dobila Mirjana Zagorec.

Prošlog je svibnja delegacija Republike Hrvatske sudjelovala u Beijingu na Summitu Kina 16+, na kojem su dogovoreni mnogi suradnički projekti. U travnju ove godine Mala scena izvela je 20 izvedaba "Priče o oblaku" u Szhenzhenu i Congqingu, a "Iglica" će se predstaviti u gradovima – Chang Sha, Jinan i Xi'an, u organizaciji Meriton Children's Theatre iz Xi'ana.

Veselimo se još jednoj međunarodnoj suradnji, a ekipi Iglice želimo puno uspjeha i u Kini! Pratite nas na našoj Facebook stranici na kojoj ćemo objavljivati slike s ovog dalekog gostovanja.

Subota za najmlađe (1,5+)

Mališanima od 1,5 do 5 godina pripremili smo omiljenu "Priču o vodi" i to ove subote u 10 sati!

Zavirite u čarobni vodeni svijet gdje voda postaje prijatelj i partner u igri. Ovu predstavu svakako preporučujemo svima koji još nisu bili u kazalištu, ali i svima ostalima.

Priču priča Marko Makovičić - poznato lice s malih ekrana, a nakon izvedbe slijedi i zajedničko druženje na pozornici gdje će se djeca moći opipati ono što su gledala.

Mjesta su ograničena zato na vrijeme osigurajte svoja mjesta online ili na (01)4683352 i vidimo se u prepoznatljivo različitom kazalištu u centru grada.

Vaša Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by