Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Proljeće u Zmajevom gnijezdu!
(Travanj 2017.)

Zmajski tjedan za različite ukuse

Iznimno smo ponosni što vam ovog tjedna možemo predstaviti brojne izvedbe i to za različite uzraste.

Tako ćete danas, u srijedu u 19 sati, moći pogledati prvu reprizu naslova "Druga strana predstave", nastale kroz dramsku radionicu „Kiklop“ Bacača Sjenki. Radionica se održavala od rujna 2016. do veljače 2017.,koju su vodili Leo Vukelić, Maja Sviben i Boris Bakal.

Produkcija je namijenjena svim uzrastima od 7 do 97 godina te polazi od istraživanja i rada na fragmenatima romana Ranka Marinkovića „Kiklop“. Predstava je donekle razgovor o romanu, njegovim razlozima, pitanjima i strahovima koje autor postavlja u jedno drugo kaotično doba prošlosti, nemira te nasilja koje nas okružuje. I onog slika, i onog zvukova, i onog nemara, i onog misli, onog izgovorenih i neizgovorenih riječi, onog stvarnog svakidašnjeg i onog kojeg se tek treba bojati.

Djeca, studenti i umirovljenici imaju pravo na popust, a svoja mjesta možete rezervirati telefonski na 4683352!

3. dani Ogranka mladih HDDU-a

Prvi put u Zmajevom gnijezdu imat ćete priliku gledati stvaralaštvo Ogranka mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika i to potpuno besplatno!

Djeca od 3 do 8 godina moći će tako u petak u 10 sati (28. travnja) pogledati premijeru naslova "Crvenkapica i gladni vuk". U predstavi igraju Petra Vukelić i Filip Vidović, režiju potpisuje Frana Marija Vranković, a nastala je u suradnji s umjetničkom organizacijom "Točka na i".

Dobro poznata bajka braće Grimm donosi ekološku predstavu koja želi osvijestiti važnost šume u ljudskom životu. Vuk ne polegne iskušenju da zadovolji trenutnu glad, već s Crvenkapicom kuje plan kako očuvati šume te vratiti ravnotežu u ekološki sustav kojeg su razrušili drvosječe i požari. Fokus ove predstave prebačen je na vuka i njegovu životnu priču, a izviđačica Crvenkapica pomaže mu vratiti šumu u prirodnu ravnotežu i time vuku osigurati miran život. Nakon izvedbe slijedi i kratka radionica o bajci "Crvenkapica".

Za mlade od 11 godina naviše, istoga dana u 11:30 sati, na rasporedu je "Poetsko jutro uz čaj" i Damjana Simića. U trajanju od 45 minuta glumci će izvoditi poeziju hrvatskih i stranih autora, održati radionicu glasa i govora, a neće nedostajati ni raznih igara.

Svi sadržaji Ogranka potpuno su besplatani zato rezervirajte svoja mjesta online ili na 4683352, podržite mlade umjetnike i super se provedite!

"Priča o svjetlu" za najmanje

U petak u 18 (28. travnja), te u subotu u 10 i 11:30 sati (29. svibnja) ne propustite maštovitu "Priču o svjetlu" Ivice Šimića koja će vaše najmlađe odvesti na čarobno putovanje uz nezaboravan vizualni užitak prave čarolije.

Izvori svjetlosti su svuda oko nas - od prirodnih izvora: Sunca, Mjeseca, zvijezda, ali i vatre, krijesnica, sve do umjetnih svjetiljaka, žarulja, baterija, reflektora, itd.

Svjetlost stvara nebrojene čudesne učinke kojima se uistinu može zainteresirati i ono najmanje dijete i pružiti mu čaroban vizualni doživljaj, ali i divno kazališno iskustvo!

Ne propustite jedan od pet naslova iz našeg ciklusa "Priča o..." za najmlađe, od 1,5 do 5 godina, u izvedbi Danijela Radečića!

Broj ulaznica je ograničen zato rezervirajte svoja mjesta na vrijeme online ili telefonski na 4683352.

Predstave nedjeljom

Nedjelja u 11 sati (30. travnja) rezervirana je za pravu avanturu i "Priču o zmaju koji je kokice jeo i jednu lažnu princezu sreo" (4+) Teatra Puna kuća. Ovo je priča o Posljednjem zmaju koji se razlikovao od svih svojih predaka. Nikad u životu nije upoznao niti jednu princezu, živi sam, godinama samo bulji u svoj televizor i jede kokice, no jedan dan sve se promijeni.

Istoga dana u 17 sati pogledajte "Priču koja drži vodu" udruge Antuntun koja je na prvom mjestu ekološko-edukativna i djeci iznad 3 godine nudi mnogo zabave kroz interakciju, izvođenje pokusa, raznih trikova i glazbe uživo.

Svakako svoje ulaznice osigurajte na vrijeme jer ovog vikenda svi putevi vode u Zmajevo gnijezdo!

SPONZORI SEZONE

M.T.F. d.o.o.Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje.

ADOR - Web solution finder

Powered by