Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Novosti u Zmajevom gnijezdu!
(Ožujak 2017.)

Vrhunska kazališna poslastica za djecu i roditelje!

Prva praizvedba u 2017. godini ujedno je i 117. premijera Male scene.

"Muka malog vuka" 2. ožujka napokon je ugledala svjetlo dana, a reakcije su sjajne! Ova duhovita, ali i poučna predstava u režiji Morane Dolenc kroz tradicionalne bajke govori o različitostima na koje svatko ima pravo, namijenjena je djeci iznad pet godina, a oduševit će i one odrasle... ma cijelu obitelj.

Vučko na svom putu prema djedu susreće dva vepra, Crvenkapicu, sedam kozoroga i jednu rasplesanu ovcu, a svi su oni redom ljuti na Vučka jer su im njegovi preci u prošlosti učinili mnoga zlodjela. Vučko im obećaje da on nikada neće postati zvijer i da se o njemu neće pisati ružno, no hoće li ispuniti obećanje saznajte već ove subote u 17 sati!
Ostale termine izvođenja pogledajte na našoj internetskoj stranici.

Izvrsne kritike možete pročitati na našoj internetskoj stranici, a ovdje izdvajamo onu Ive Gruić za Kazalište.hr:

„U kući pod smrekom, gdje ne stiže hajka / Živjeli Vučko i njegova majka“ – tim stihovima koji zvone u duhu legendarne Ježeve kućice, započinje priča o malom vuku koji se, prolazeći šumom na putu prema djedu, suočava s obiteljskim grijesima, odnosno s bijesnim stanovnicima šume kojima je njegov davno nestali otac naudio. Oni dobro znaju „kakvi su vukovi“ i žele osvetu. Nastala na temelju inspirativne istoimene slikovnice Renata Baretića i Davora Šunka, nova predstava u Maloj sceni, Muka malog vuka, na dosjetljiv se način poigrava s motivima najpoznatijih klasičnih bajki, onih u kojima je vuk prikazan kao krvožedni zlotvor. Okvirna priča posuđena je iz Crvenkapice, i duhovito izokrenuta: umjesto djevojčice s crvenom kapicom ovdje u šumsku pustolovinu majka upućuje malog vuka koji s košaricom punom kolača kreće k djedu. Kao i u klasičnim bajkama, i tu je šuma napučena strašnim bićima, sve one umiljate životinje iz poznatih priča, žrtve vučje proždrljivosti, pretvorene su u svoje opakije inačice – praščići su postali prijeteći veprovi, kozlići strašni kozorozi, a Crvenkapica odrasla žena koja svojim ponašanjem utjeruje strah u kosti ne samo malom vuku nego i publici.

Troje glumaca igraju, naime, sve uloge. Tekst je sveden na minimum, pa se puno toga uspijeva prenijeti fizičkom akcijom, koju sjajno podržava (i/li potiče) glazba. Goran Guksić je izuzetno simpatičan mali vuk, malo plašljiv, veseo i zaigran, a prije svega dobroćudan. Zato se teško suočava s napadima kojima je izložen. Lucija Barišić i Šiško Horvat Majcan igraju njegovu mamu i djeda, ali i sve ostale likove, prijeteće stanovnike šume, jer ovo je priča (daje se naslutiti) koju mama i djed pripovijedaju svom malom vučiću, pripremajući ga za susret sa svijetom. I glasovna i fizička karakterizacija tih likova je raznolika tako da nema nikakvih nejasnoća oko toga tko što u kojem času igra. Svaki lik ima svoj način kretanja, svoj glas, svoje predmete koji ga nadopunjuju. U transformacijama je osobito vješta Lucija Barišić, svaki je novi lik s kojim se pojavljuje pred nama prava minijaturna glumačka poslastica. Pritom su svo troje glumaca precizno uigrani, pokazuju besprijekoran osjećaj za ritam, a igru oplemenjuju toplom, finom duhovitošću.

Ostatak kitike pročitajte ovdje.

Vodimo Vas u srednjovjekovni Zagreb!

U četvrtak, 30. ožujka u 10 sati ne propustite predstavu "Coprnica Dragica - Priča o Zagrebu nekad" koja je namijenjena djeci od 3 do 10 godina!

Teatar Puna kuća u koprodukciji s Lutkovnim gledališčem iz Maribora ispričat će vam priču o Gradecu i njegovim stanovnicima. Dragica je izvrsna travarica koja u prirodi pronalazi različite začine i ljekovito bilje od kojih pravi čajeve, sirupe, med i druge zdrave pripravke te svojim umijećem pomaže mnogima u ozdravljenju. Neki od sugrađana ne razumiju njezinu vezu s prirodom pa je tako, jednom prilikom, Marica optuži da je coprnica.

Doživite s nama ovu uzbudljivu i poučnu priču! Njome želimo potaknuti djecu da slijede svoje sposobnosti i interese kao što je travarica Dragica bila ustrajna u svojoj vezi s prirodom.

Teme prirode i njezine važnosti za život ljudi danas veoma je aktualna. Predstava je nastala po motivima slikovnice nagrađivane autorice i ilustratorice Marijane Jelić, režirala ju je Svetlana Patafta, a izvodi je Aja Kobe na hrvatskom jeziku.

Predstava je proglašena najboljom od strane dječjeg žirija na Festivalu Poletni lutkovni pristan u Mariboru 2016.!

Krajem ožujka novi operni naslov za mlade!

Mala scena u suradnji s udrugom Sve ostalo je glazba producirat će novu, komičnu, operu "Pimpinone" G. Ph. Telemanna u režiji Frane Marije Vranković, povodom 250. obljetnice smrti ovog baroknog skladatelja.

"Pimpinone" će, nakon četiri naslova, šest Rektorovih nagrada i nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta, biti peti operni naslov Male scene namijenjen mladima (11+) i odraslima.

Veselimo se što će četiri mlade operne pjevačice diplomirati s ovom produkcijom i to Valentina Mekovec, Antonia Dunjko, Maja Mužar i Manda Sviben uz glazbeno vodstvo i klavirsku pratnju nagrađivanog pijanista Ivana Pernickog.

Što se dogodi kad Pimpinone, strastveni ljubitelj Star Treka, zaposli vrckavu čistačicu Vespettu, pogledajte na svečanoj premijeri 30. ožujka u 19 sati u Maloj sceni te krajem rujna u Dubrovniku!

Ulaznice možete rezervirati već sada online ili na (01) 4683352, dok fotografije s proba možete pogledati na našoj Facebook stranici.

Popust na grupni dolazak

Priuštite svojim mališanima nezaboravan kazališni doživljaj na nekoj od predstava, a za grupni dolazak (20 osoba) dobit ćete popust, dok je pratnja gratis!

Raspored svih izvedbi predstava možete pogledati na našoj internetskoj stranici i slobodno nas kontaktirajte telefonski na (01) 4683352 ili mailom na info@zmajevo-gnijezdo.hr.

Rezervirajte svoja mjesta na vrijeme!

SPONZORI SEZONE

M.T.F. d.o.o.Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje.

ADOR - Web solution finder

Powered by