Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Premijerno u Maloj sceni
(Ožujak 2017.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

117. premijera Male scene

Muka malog vuka“ najnovija predstava Male scene već je na generalnom pokusu bila iznimno posjećena i sjajno prihvaćena. Na dan svečane praizvedbe stigao je, iz Splita, i Renato Baretić, a puna dvorana na Medeščaku 2 bila je ispunjena aplauzima i oduševljenjem! Ova 117. premijera, u režiji nagrađivane redateljice Morane Dolenc, nastala je prema istoimenoj slikovnici za djecu i odrasle Renata Baretića u suradnji s Davorom Šunkom, dok tekst produkcije potpisuju Bruno Margetić i Renato Baretić.

Muka malog vuka“ priča je namijenjena cijeloj obitelji (5+) koja kroz likove iz tradicionalnih bajki ukazuje na različitosti na koje svatko ima pravo. Scenografski i kostimografski smještena u šezdesete godine prošloga stoljeća, predstava govori o tome kako nitko ne bi trebao odgovarati za postupke svojih predaka niti zbog njih trpjeti uvrede. Vučka, koji je glavno lice naše produkcije, na putu do djeda dočekuju brojni ljuti stanovnici šume, no on ih zamoli da mu udjele povjerenje te obećaje da nikada neće postati zvijer o kojoj će se pisati i pričati jezive priče. Hoće li Vučko održati obećanje?

Ispunjena avanturama te popraćena razigranim glazbenim brojevima i sjajnim glasovnim mogućnostima glumaca, ova će predstava zasigurno mnoge ohrabriti da „budu svoji“ te da put prema odrastanju grade promišljeno i na čvrstim temeljima.

U predstavi igraju glumci, samostalni umjetnici, Goran Guksić, Lucija Barišić i Šiško Horvat Majcan, koji su odabrani na audiciji tijekom jeseni 2016.

Autorski tim produkcije čine i dramaturg Bruno Margetić, skladatelj Vlatko Panić, scenografkinja Vesna Režić, kostimografkinja Dubravka Skvrce, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, fotografkinja Morana Belančić, producentice Tena Bosek i Mia Tomić, pomoćnica producentica Jelena Vignjević, a mentorica produkcije je Vitomira Lončar.

Kako nam bilo na premijernoj izvedbi u četvrtak, možete vidjeti i na našoj Facebook stranici, a ovim putem zahvalili bismo svima koji su bio dio tog posebnog dana kao i Slatkoj tajni koja nas je sve zasladila, Atlantic grupi koja je i male i velike osvježila svojih raznovrsnim pićima i grickalicama te Pleter balonima koji su učinili prostor još čarobnijim i veselijim!

Sljedeći izvedba je u petak u 10 sati, a za ostale termine izvođenja predstave pogledajte na našem online programu.

Uskoro novi operni naslov za mlade

Nakon 6 Rektorovih nagrada, nominacije za Nagradu hrvatskoga glumišta i 4 naslova, "Pimpinone" će biti peta operna produkcija Male scene namijenjena mladima (11+) i odraslima, a premijera će se održati 30. ožujka.

Novi operni naslov koji Mala scena producira u suradnji s dubrovačkom udrugom "Sve ostalo je glazba" Telemannova je uspješnica koja je u Hrvatskoj postavljena samo jednom te se čini iznimno prigodnom za obilježavanje 250. godišnjice smrti ovog slavnog baroknog skladatelja.

Veselimo se što će našom produkcijom diplomirati četiri mlade operne pjevačice Valentina Mekovec, Antonia Dunjko, Maja Mužar i Manda Sviben koje su s pokusima u Maloj sceni počele početkom ožujka.

Žanr za koji se smatra da je mladima dosadan, učinili smo zabavnim zato ne propustite komičnu priču o bogatom i usamljenom gospodinu u poodmaklim godinama, Pimpinoneu, koji odluči zaposliti mladu služavku, Vespinu, željnu samo njegovog bogatstva koje će utjeloviti sjajni mladi pjevači uz glazbeno vodstvo te klavirsku pratnju uspješnog i nagrađivanog pijanista Ivana Pernickog.

Vikend sa Zmajevima

Dok je vani kišovito i prohladno u Zmajevom gnijezdu je sasvim druga klima - veselo i toplo!

Ovog vikenda pripremili smo sadržaj za različite uzraste tako da nitko neće ostati zakinut, ni mali, a ni veliki.

U vikend ulazimo s izvedbom "D(n)o dna" za tinejdžere koja prati priču njihovih vršnjaka, od prvih početaka konzumacije alkohola, kroz različite faze pijanstva, do posljedica. Predstavu Teatra Tirena možete pogledati u petak u 19 sati.

Subota je kao stvorena za najmanje (1,5+) uz našu razigranu i čarobnu "Priču o vodi". Voda je sila, energija koja pokreće; voda teče, neuhvatljiva je i tvrdoglava, ne da se tlačiti, uvijek pronalazi put, utažuje žeđ, čisti, stvara glazbu, čuva bebu u trbuhu, omogućuje život svim živim bićima - voda nadahnjuje! Svoje ulaznice za subotnje izvedbe u 10, 11:30 i 17 sati rezervirajte na vrijeme jer su mjesta ograničena.
Istoga dana u 20 sati pridružite nam se u večeri novog cirkusa uz eksperimentalnu predstavu "ZWI // Između" u produkciji The Kickpacka i Triko Cirkus Teatra. Cijena ulaznice je 30,00 kun.

U nedjelju u 11 sati spremite se za pretpremijernu izvedbu Kazališta Smješko i "Ninin svijet mjehurića"! Predstava o higijeni i odrastanju namijenjena je svima od 3 godine naviše.
Poslijepodne, točnije u 17 sati, čeka vas pretpretpretpremijera predstave "Medo i klavir" Tigar teatra ispunjena avanturama i prijateljstvom namijenjena djeci od 4 godine naviše. Nakon izvedbe slijedi i kratka scenografska radionica koja je besplatna!

 I ovog vikenda svi putevi vode u Zmajevo gnijezdo zato na vrijeme osigurajte svoje ulaznice online ili telefonski na (01)4683352!

Također, ukoliko biste sa skupinom djece došli u naše kazalište ili želite da jedna od predstava dođe k vama u vrtić, školu ili neki drugi prostor - slobodno nas kontaktirajte!

Vaša Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by