Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Novi naslovi u Maloj sceni!
(Ožujak 2017.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

I napokon... praizvedba predstave "Muka malog vuka"!

Prva premijera Male scene u 2017. godini praizvedba je predstave „Muka malog vuka“ za djecu od 3 do 10 godina u režiji nagrađivane redateljice Morane Dolenc. Nastala prema istoimenoj slikovnici za djecu i odrasle Renata Baretića u suradnji s dizajnerom i ilustratorom Davorom Šunkom, naša će se najnovija produkcija čiji tekst potpisuju Renato Baretić i Bruno Margetić održati u četvrtak, 2. ožujka u 18 sati, u Maloj sceni na Medveščaku 2.

Renato Baretić napisao je više od tisuću autorskih tekstova, a njegov je roman „Osmi povjerenik“ najnagrađivanija knjiga hrvatske proze ikada. Premda hrvatskoj javnosti poznat kao pisac za odrasle, u Maloj sceni prvi će se put pojaviti kao autor za djecu. Morana Dolenc dobitnica je mnogih nagrada, a poznata je i kao jedna od najvećih stručnjakinja za lutkarstvo na našim prostorima. Završila je Ecole Nationale Superieure des Arts de la Marionnette 2005. godine u Charleville u Mezieresu u Francuskoj, a diplomirala je teatrologiju na Sorbonni 2008. godine.

Najnoviji naslov Male scene priča je koja kroz likove iz tradicionalnih bajki ukazuje na različitosti na koje svatko ima pravo. Scenografski i kostimografski smještena u šezdesete godine prošloga stoljeća, predstava govori o tome kako nitko ne bi trebao odgovarati za postupke svojih predaka niti zbog njih trpjeti uvrede. Vučka, koji je glavno lice naše produkcije, na putu do djeda dočekuju brojni ljuti stanovnici šume, no on ih zamoli da mu udjele povjerenje te obećaje da nikada neće postati zvijer o kojoj će se pisati i pričati jezive priče. Hoće li Vučko održati obećanje?

Ispunjena avanturama te popraćena razigranim glazbenim brojevima i sjajnim glasovnim mogućnostima glumaca, ova će predstava zasigurno mnoge ohrabriti da „budu svoji“ te da put prema odrastanju grade promišljeno i na čvrstim temeljima.

U predstavi igraju glumci, samostalni umjetnici, Goran Guksić, Lucija Barišić i Šiško Horvat Majcan, koji su odabrani na audiciji tijekom jeseni 2016.
Autorski tim produkcije čine i dramaturg Bruno Margetić, skladatelj Vlatko Panić, scenografkinja Vesna Režić, kostimografkinja Dubravka Skvrce, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, fotograf Berislav Tomičić, producentice Tena Bosek i Mia Tomić, pomoćnica producentica Jelena Vignjević, a mentorica produkcije je Vitomira Lončar.

Predstava će na programu Male scene i Zmajevog gnijezda biti od subote, 4. ožujka 2017. u 17 sati, a sufinancirana je sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH. Troškove hladnog pogona Mala scena održava zahvaljujući potpori Zaklade Kultura nova.

"Pimpinone" - nova opera za mlade i odrasle!

Počeli su pokusi novog opernog naslova G. Ph. Telemanna koji Mala scena producira u suradnji s dubrovačkom udrugom "Sve ostalo je glazba".

Nakon 6 Rektorovih nagrada, nominacije za Nagradu hrvatskoga glumišta i 4 naslova, "Pimpinone" će biti peta operna produkcija Male scene namijenjena mladima (11+) i odraslima, a premijera će se održati krajem ožujka.

Ova je Telemannova uspješnica u Hrvatskoj postavljena samo jednom te se čini iznimno prigodnom za obilježavanje 250. godišnjice smrti ovog slavnog baroknog skladatelja te će s našom produkcijom diplomirati četiri mlade operne pjevačice Valentina Mekovec, Antonia Dunjko, Maja Mužar i Manda Sviben.

Žanr za koji se smatra da je mladima dosadan, učinili smo zabavnim!

Ne propustite komičnu priču o bogatom i usamljenom gospodinu u poodmaklim godinama, Pimpinoneu, koji odluči zaposliti mladu služavku, Vespinu, željnu samo njegovog bogatstva.

Zmajski vikend!

Kotač je prevladavajući oblik u svijetu koji nas okružuje: on je svugdje i u svemu. On sve pokreće i o njemu sve ovisi. To što je izum kotača pokrenuo čovječanstvo nama je notorna činjenica na koju se ne obaziremo. A djeci? Oni od 1,5 do 5 godina mogu uživati na razigranoj "Priči o kotaču" ovog petka u 18 ili u subotu u 10 i 11:30 sati.

Vučka, glavno lice našeg novog naslova "Muka malog vuka" (3+), na putu do djeda dočekuju brojni ljuti stanovnici šume, no on ih zamoli da mu udjele povjerenje te obećaje da nikada neće postati zvijer. Hoće li Vučko održati svoje obećanje saznajte na prvoj izvedbi već ove subote u 17 sati.Duhovita i prepuna intriga "Bašjelijepdanštetabibilaneštoneubiti" autorska je predstava dramskog studija Teatra Tirena koje će i mlade i odrasle itekako dobro zabaviti ove subote u 20 sati po cijeni ulaznice od 20 kuna.

Nedjelja matineja u 11 sati rezervirana je za "Igre na vodi" (2,5+) i Lutkarski studio Kvak, dok u 20 sati, oni odrasli imaju priliku pogledati legendarnu izvedbu "Stilskih vježbi" kazališta Planet Art.

Rezervirajte svoja mjesta na vrijeme online ili na 4683352 jer svi putevi vode u Zmajevo gnijezdo!

Vaša Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by