Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Veljača sa Zmajevima
(Veljača 2017.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Dragi prijatelji Male scene,

nakon više od 30 godina od naše prve izvedbe "Kraljevne na zrnu graška" (1. srpnja 1986.) i punih 28 godina otkako smo Gradu Zagrebu darovali novi kazališni prostor koji smo izgradili vlastitim sredstvima i radom, Grad Zagreb "nagradio" je naše rezultate drastičnim smanjenjem sufinanciranja za 2017. godinu. Prema odluci Vijeća za kazališnu djelatnost koje je radilo u sastavu Zlatko Vitez (ravnatelj GD Histrioni, predsjednik Vijeća), Snježana Abramović Milković (ravnateljica ZKM-a), Joško Ševo (profesor na Akademiji dramske umjetnosti), Almira Osmanović (primabalerina u mirovini) te Ivica Prlender (profesor i bivši ravnatelj DLJI-a) odlučilo je da predloženi program Male scene – nije javna potreba u kulturi. Naš ciklus predstava za bebe, koje izvodimo jedini u Hrvatskoj, na natječaju je dobio nula (0,00) kuna i sve aktivnosti koje smo osmislili oko prvog hrvatskog kazališnog klastera Zmajevo gnijezdo zaslužile su nula (0,00) kuna, a dva naslova koja smo naručili od hrvatskih autora Renata Baretića i Kristine Gavran ocijenjeni su minimalnim bodovima pa nam je za svaku praizvedbu određeno po 30 tisuća kuna. Davne 1995. godine za svoju smo sezonu od Grada Zagreba na natječaju dobili 500 tisuća kuna, u boljim godinama i po 800 tisuća, prošle godine 400 tisuća kuna, a ove smo godine, prema mišljenju Vijeća, postali nebitni za kulturu Grada.

No, kako kaže poslovica, "svake sile za vremena"!

Draga naša publiko, podržite nas već ovog vikenda, dođite na naše predstave i ne dopustite da se najstarije privatno kazalište u Hrvatskoj zatvori zbog samovolje ljudi koji naše predstave niti ne gledaju!

Vjerujemo da smo generacijama djece i mladih koji su prošli kroz naše malo kazalište tijekom više od tri desetljeća, obogatili život i pružili im prave trenutke umjetnosti te nam svojim dolaskom na naše predstave omogućite da i budući naraštaji uživaju u rezultatima našega rada!

Dođite u Malu scenu – prepoznatljivo različito kazalište, dođite u Zmajevo gnijezdo te pokažite i dokažite da jesmo javna potreba u kulturi!

Hvala vam unaprijed i vidimo se na 117. premijeri Male scene – predstavi Renata Baretića i Davora Šunka "Muka malog vuka"!

150. izvedba "Priče o zvuku"

Svakog petka poslijepodne i subotom ujutro, na našem programu naći ćete izvedbe namijenjene onim najmanjima, od 1,5 do 6 godina.

Premda neki smatraju kako je djecu mlađu od 3 godine besmisleno voditi u kazalište, naše višegodišnje iskustvo pokazuje upravo suprotno! Pozivamo vas da dođete i uvjerite se koliko mališani doista uživaju, prate, izražavaju se te itekako pozitivno reagiraju i doživljavaju pogledano.

Ovoga vikenda pripremili smo vam maštovitu "Priču o zvuku"! Ne propustite izvedbe ovog petka u 18 i u subotu u 10 dok ćemo u 11:30 sati, uz tortu Slatke tajne, ujedno obilježiti 150. izvedbu! Premda od 2014. igra u prosjeku jednom tjedno i dalje je neprestano - rasprodana.

Predstava je nastala kao autorski projekt kolektiva SKROZ, a prethodilo joj je višemjesečno međunarodno istraživanje u koje su bili uključeni brojni stručnjaci različitih disciplina, kako bi ispitali, ali i potencijalno pomaknuli granice percepcije zvuka i njezinu povezanost s drugim osjetilima; kognitivnim i emocionalnim razvojem najmlađe publike.

Velika zainteresiranost mališana dokazuje koliko je uspješna ova predstava u kojoj se koriste različiti zvukovi - oni djeci poznati i konkretni poput zvukova iz prirode, razne melodije i ritmovi, kao i oni apstraktni, odnosno umjetno stvoreni, sve uz potporu tehnološkog partnera, tvrtke AVC i podršku Francuskog instituta u Zagrebu.

Svakako na vrijeme osigurajte svoja mjesta jer je broj gledatelja ograničen, a kazališno iskustvo koje će vaši najmlađi doživjeti ostat će nezaboravno! Ulaznice možete rezervirati online ili telefonski na (01) 468 3352.

Predstave subotom i nedjeljom

Subotom u 17, kao i nedjeljom u 11 i 17 sati, svi oni stariji od 3 godine moći će uživati u raznovrsnom sadržaju koji vam nudimo na Medveščaku 2.

Oni od 5 godina naviše u subotu u 17 sati moći će pogledati predstavu "Crna Petra" o dvjema djevojčicama i njihovim pustolovinama nakon što se nađu u kompjuterskoj igrici. "Crna Petra" uzbudljiva je predstava koja kroz dvije klaunovske osobnosti utjelovljuje odnos djece prema svijetu kojim sve više upravlja tehnologija.

Nedjelja u 11 sati rezervirana je za Lutkarski studio Kvak i muzičku avanturu promjena i odrastanja u "Čaroliji godišnjih doba" (2,5+), dok će u 17 sati, djecu stariju od 3 godine, veseli semafor učiti prometnim pravilima u interaktivnoj predstavi "Znakovi za najmanje" Kazališta Smješko.

Novi naslov "Muka malog vuka" stiže u ožujku

Prva premijera u Male scene ove godine, kazališna poslastica „Muka malog vuka“ (3+) na daske stiže 2. ožujka u 18 sati!

Nagrađivani autorski tim u tijeku je s probama oko predstave koja nastaje prema istoimenoj slikovnici Renata Baretića i Davora Šunka.

Slikovnica za djecu i roditelje "Muka malog vuka", nastala u suradnji s ilustratorom Davorom Šunkom, osma je Baretićeva knjiga, i druga koja adaptaciju doživljava na kazališnoj sceni, no prva u kazalištu za djecu.  

"Ovaj priča govori o različitostima na koje svatko ima pravo. Točnije, govori o tome da nitko ne treba odgovarati za postupke svojih predaka niti zbog njih trpjeti uvrede i osjećati se dijelom čvrstog niza.", rekao je Baretić te poručuje da se svi moraju izboriti za to da ih se cijeni. "Nadam se da će ova poruka biti jasno odaslana sa scene i ponekoga ohrabriti da bude svoj.", nadodao je.

Za svečanu praizvedbu u četvrtak, 2. ožujka u 18 sati, u prodaji je još 20 mjesta zato požurite i rezervirajte svoje ulaznice na vrijeme online ili na (01) 468 3352.

Vaša Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by