Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Po Zmajevima se dan poznaje!
(Siječanj 2017.)

Predstave za različite uzraste

Svakog petka poslijepodne, kao i subotom ujutro, na našem rasporedu možete naći predstave za najmanje (1,5+)!

Bilo da još niste bili u kazalištu ili ste stalni posjetitelji kulturnih zbivanja, pozivamo vas da svakako dođete u Malu scenu i da sa svojim mališanima doživite nezaboravno kazališno iskustvo na jednom od pet naslova iz ciklusa "Priča o...".

I neće sve ostati samo na pogledanome! Nakon svake izvedbe vaši se kazalištarci mogu upoznati sa scenografijom i družiti s glumcem. Zar to nije sjajno?

Ovog vikenda tako vas očekuje "Priča o zvuku", predstava o jednom od prvih iskustava na ovome svijetu!

Mjesta su ograničena zato na vrijeme osigurajte svoje ulaznice online ili telefonski na 01/4683352 i 01/4683373.

Predstave nedjeljom

U Zmajevom gnijezdu predstave igramo gotovo svakog dana, a vikendom i po nekoliko izvedaba dnevno.

Ove nedjelje kazališni dan ćemo započeti u 11 sati s "Tri praščice", glazbeno talentiranim lutkama od tikve Lutkarskog studija Kvak, dok će se istoga dana u 17 sati održati dramska radionica!

"Od ideje do izvedbe" radionica je Teatra Puna kuća koju će voditi Svetlana Patafta. U trajanju od 60 minuta polaznici će osmisliti razne izvedbene etide koje će na samome kraju prezentirati svojim roditeljima. Broj mjesta je ograničen (20), dok prijave primamo do četvrtka, 26. siječnja.

Samo jedna izvedba "Rode i lisca"

Nakon 17 sezona, na daskamaMale scene još će jednom zaigrati predstava "Roda i lisac" namijenjena djeci od 4 godine naviše.

Dakle, samo jednu izvedbu ovog cabareta za djecu možete pogledati u subotu u 17 sati uz legendarne Vitomiru Lončar - Lisca, Dražena Čučeka - Rodu i Bugu Mariju Šimić - Vjetar!

Požurite nabaviti ulaznice jer mjesta je sve manje, čeka vas mnogo smijeha, a i naučit ćete da ne činite drugima ono što ne biste željeli da vama čine.

.

Baretićeva "Muka malog vuka" stiže u veljači

Prva premijera u Zmajevom gnijezdu, kazališna poslastica „Muka malog vuka“ na daske Male scene stiže 23. veljače u 18 sati!

Nagrađivani autorski tim u tijeku je s probama oko predstave koja nastaje prema istoimenoj slikovnici Renata Baretića i Davora Šunka.

Slikovnica za djecu i roditelje "Muka malog vuka", nastala u suradnji s ilustratorom Davorom Šunkom, osma je Baretićeva knjiga, i druga koja adaptaciju doživljava na kazališnoj sceni, no prva u kazalištu za djecu.  

"Muka malog vuka" govori o različitostima na koje svatko ima pravo. Točnije, govori o tome da nitko ne treba odgovarati za postupke svojih predaka niti zbog njih trpjeti uvrede i osjećati se dijelom čvrstog niza.", kazao je Baretić te poručuje da se svi moraju izboriti za to da ih se cijeni. "Nadam se da će ova poruka biti jasno odaslana sa scene i ponekoga ohrabriti da bude svoj.", nadodao je.

U prodaju smo pustili samo 20 mjesta za svečanu praizvedbu u četvrtak, 23. veljače u 18 sati, zato požurite i rezervirajte svoje ulaznice na vrijeme online ili na 01/4683352.

Alternativna kazališta za odrasle u Zmajevom gnijezdu

Jedan od članova Zmajevog gnijezda, Tigar teatar projektom - IPAK - inicijativa za promicanje alternativnog kazališta, od 24. do 26. siječnja okupit će umjetnike i organizacije alternativnog izričaja za odrasle u prostoru Male scene.

Tako će, od danas do četvrtka, Zmajevo gnijezdo ugostiti zadarsku umjetničku organizaciju zadarsku umjetničku organizaciju Teatro VeRRdi, zagrebačke Bacače sjenki te zagrebačko-bosanskohercegovaški duo Dječak iz vode.

Ujedinjene u zajedničkoj borbi, ove umjetnike možete pogledati za 99 kuna u paketu, ili pak 40 kuna po pojedinom zbivanju:

24. siječnja u 20 sati, Vjera Vidov:"ANA I ONA", Teatro VeRRdi
25. siječnja u 20 sati,
Boris Bakal:"BITKA NA NERETVI", Bacači Sjenki
26. siječnja u 20 sati,
"DJEČAK IZ VODE",koncert

Mjesta za svako od događanja mogu se rezervirati telefonski na 01/4683352 ili na blagajni Male scene.

Svi putevi vode u Zmajevo gnijezdo

SPONZORI SEZONE

M.T.F. d.o.o.Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje.

ADOR - Web solution finder

Powered by