Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Mala scena u Šibeniku
(lipanj/srpanj 2016.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

"Kraljevna na zrnu graška" slavi 30. rođendan!

 Kazalište Mala scena će na 56. Međunarodnom dječjem festivalu sudjelovati s čak dva naslova iz svog bogatog programa.

Predstava o različitostima Kristine Gavran i Nore KrstulovićNe, ti ne! ili o drukčijatosti“ problematizira stigmu koja prati oboljele od epilepsije. Festivalska izvedba održat će se 30. lipnja, a igrat će u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu u 19 sati.

Predstava namijenjena djeci i mladima iznad 7 godina, čija je premijera održana za nacionalni dan oboljelih od epilepsije 2015. godine, odigrala je 47 puta, a odonda je prate samo sjajne kritike (više na www.mala-scena.hr). U ovoj društveno odgovornoj, a ujedno i zabavnoj produkciji, igraju Mateja Majerle, Petar Atanasoski i Marko Hergešić koji je za ulogu Rubena i nagrađen na ovogodišnjem Naj, naj, naj festivalu.

Kraljevna na zrnu graška“ prva je predstava koju je naše kazalište izvelo pod imenom Mala scena, a na Festivalu u Šibeniku obilježit će 30 godina kontinuiranog igranja.

Ova legendarna produkcija rađena kao kazalište participacije, namijenjena je djeci od 3 do 10 godina. Prvi je put izvedena u dječjem vrtiću Tratinčica 1. srpnja 1986., a još uvijek igra u istoj glumačkoj postavi koju čine Vitomira Lončar i Ivica Šimić. Predstava je rezultat kolektivne režije, tekst su zajednički oblikovali Zvjezdana Ladika i Ivica Šimić, koji je ujedno i skladao glazbu.


Fotografija prve izvedbe "Kraljevne", 1. srpnja 1986.u Dječjem vrtiću Tratinčica

Tijekom svog dugog života «Kraljevna» je igrana na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku na mnogim festivalima u zemlji i inozemstvu, a još 1990. godine na AACT/FEST International festivalu u Des Moiones u Iowi, SAD, osvojila je «Special Showcase Award». Na MDF-u, ova je produkcija prvi put izvedena još 1988. godine, a od svoje prve izvedbe odigrala je više od 1500 puta i svaki je put oduševila svoju publiku!

Vitomira Lončar je povodom ove velike obljetnice «Kraljevne na zrnu graška» izjavila: „Kada predstava igra toliko godina glumac prolazi kroz različite faze, od uživanja do kriza. Naša se predstava mijenjala više puta, «potrošila» je sedam kompleta lutaka te promijenila tri glazbe i tri likovna oblikovanja. Prvi je radio Boris Švaljek, a posljednji Bane Milenković. Svih trideset godina preživio je još, uz nas koji igramo, jedino sanduk kojega je izradio Zvonko Šimić, otac Ivice Šimića, a koji je s nama obišao nekoliko kontinenata. Tisuće i tisuće djece uživale su u našoj igri, a danas svjedočimo da nam dolazi i treća generacija iste obitelji!

Neizmjerno se radujemo festivalskoj izvedbi u Šibeniku koja 1. srpnja koja počinje u 20 sati na Novoj sceni (ispred OŠ Fausta Vrančića).“


Fotografirala Irena Sinković prije 7 godina u Maloj sceni

Ulaznice za predstavu "Kraljevne" u Šibeniku su besplatne, a za posljednju izvedbu, koja će se odigrati u Maloj sceni 3. rujna 2016., u 17 sati, svoja mjesta putem online rezervacija možete osigurati već od danas!

Ovim će gostovanjima Mala scena zatvoriti još jednu uspješnu kazališnu sezonu, a sve koji su u mogućnosti pozivamo da nam se pridruže u Šibeniku!

Od srca vam hvala što nas pratite i podržavate!

Vaša Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by