Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Samo u prepoznatljivo različitom kazalištu!
(Svibanj 2016.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Predstave za najmlađe (1,5+)

Učinili smo da kroz kazalište djeca rastu, komuniciraju, uče o sebi i svojim vršnjacima, kao i o svijetu koji ih okružuje.

Istraživanja pokazuju da su prve tri godine života od temeljne važnosti u oblikovanju onoga tko smo, zašto ih onda ne bismo učinili ugodnim, lijepim, opuštajućim, maštovitim, uzbudljivim, muzikalnim, zabavnim i edukativnim?

Mala scena jedino je kazalište u Hrvatskoj koje producira sadržaje pomno osmišljene upravo za najmlađu publiku – od 1,5 godine naviše!

"Priča o svjetlu"

Svjetlost je svuda oko nas - od prirodnih izvora: Sunca, Mjeseca, zvijezda, ali i vatre, krijesnica, sve do umjetnih svjetiljaka, žarulja, baterija, reflektora... Svjetlost stvara nebrojene čudesne učinke kojima se uistinu može zainteresirati i ono najmanje dijete i pružiti mu nezaboravan vizualni užitak čarolije.

"Priča o svjetlu" namijenjena je svima od 1,5 do 5 godina, a izvodi je autor i redatelj Ivica Šimić.

"Priča o vodi"

Voda je sila, energija koja pokreće: voda teče, neuhvatljiva je i tvrdoglava, ne da se tlačiti, uvijek pronalazi put, utažuje žeđ, čisti, stvara glazbu, čuva bebu u trbuhu, omogućuje život svim živim bićima - voda nadahnjuje!

Ova vedra i vesela predstava prepuna novih spoznaja očarat će Vaše najmlađe, a svaki sljedeći odlazak u kazalište jedva će čekati! Ova predstava namijenjena je svima od 1,5 - 5 godina.

Predstava je nastala u suradnji s ActLab, a priču izvodi Marko Makovičić.

"Priča o kotaču"

Priča koju priča Vitomira Lončar, govori o kotaču koji je prevladavajući oblik u svijetu koji nas okružuje: on je svugdje i u svemu. On sve pokreće i o njemu sve ovisi. To što je izum kotača pokrenuo čovječanstvo, nama je starijima notorna činjenica na koju se i ne obaziremo.

A djeci?

"Priča o kotaču" Ivice Šimića i Ivane Peroš namijenjena je djeci od 1,5 do 5 godina.

"Priča o zvuku"

Zvuk je prvo iskustvo vanjskoga svijeta što ga djeca percipiraju još u majčinom trbuhu, kao što je zvuk plača novorođenčeta prvi znak njegova dolaska na svijet. Tek rođena djeca prepoznaju i smirujuće doživljavaju majčin glas, a već s tri mjeseca poznati zvukovi (koraci, šum vode za kupku i sl.) kod njih izazivaju uzbuđenje.

Priča o zvuku bit će, nadamo se, jedna od prvih lekcija vještine koja nam je svima potrebna - one SLUŠANJA - svjetova koji nas okružuju, drugih i drugačijih, ali i sebe samih.

Predstava je nastala u suradnji s kolektivom SKROZ, priču izvodi Tina Hofman ili Mateja Majerle.

"Boje duge - Priča o bojama"

Ovo nije tek obična priča o bojama i o osnovnim pojmovima koje djeca susreću i usvajaju u najranijoj dobi. Ovo je priča u kojoj svaka boja donosi jednu priču o životu i ljudskim odnosima.

Ova šarena i interaktivna produkcija, namijenjena djeci od 1,5 do 6 godina, potiče ih na aktivno sudjelovanje u onome što vide i čuju, a izvodi se i na engleskom jeziku.

Predstava je nastala u suradnji s kazalištem Puna kuća, koju izvodi sama autorica Svetlana Patafta..

Predstave za djecu (3+)

"Puž"

Ovo je predstava o dječaku čiji je svijet čaroban, raskošan i pun divnih, sporo dozrijevajućih plodova. Ovo je predstava o dječaku kojemu se nije žurilo u svijet odraslih.

Maja Hrgović prvi je put pisala tekst po narudžbi, a "Puž" je, također, prva suradnja Male scene i poznatog koreografa Staše Zurovca sa svojom međunarodnom ekipom. Predstava oduševljava djecu od 3 do 9 godina, a svakako pročitajte i sjajne kritike u medijima.

Igraju: Paško Vukasović, Sanja Milardović i Mateja Majerle.

"Kraljevna na zrnu graška"

"Kraljevna na zrnu graška" oduševljava već 30. godinu zaredom te je postala zaštitnim znakom Male scene!

Ova kultna predstava, koja ne samo da je stvorila Malu scenu i odredila njezinu sudbinu, nego je odredila sudbinu nas kao ljudi i kao umjetnika, a izvedena je preko 1500 puta!

Nadasve duhovita predstava namijenjena je djeci uzrasta od 3 do 10 godina, a izvode je Vitomira Lončar i Ivica Šimić.

"Pale sam na svijetu"

Lektirni naslov "Pale sam na svijetu" predstava je napravljena kao kazalište participacije u kojoj djeca aktivno sudjeluju.

Glumačkom igrom, ali i toplom porukom o važnosti života u okruženju ljubavi i prijateljstva oduševljava već tri desetljeća!

Predstava je namijenjena djeci uzrasta od 3 do 10 godina, a izvodi je Ivica Šimić.

"Roda i lisac"

"Roda i lisac" dječji je kabaret napravljen prema poznatoj Ezopovoj basni koji će vas uz mnoštvo songova nasmijati i zabaviti, ali i naučiti da ne činite drugima ono što ne biste voljeli da vama čine.

Predstava je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 10 godina u kojoj igraju: Roda - Dražen Čuček, Lisac - Vitomira Lončar, Vjetar - Buga Marija Šimić.

"Iglica"

Iglica je drugačija od ostalih djevojčica. Od rođenja je krasi posebnost - iglice zabodene po cijelome tijelu. Neodvojive od nje, brane je od svih onih koji bi joj htjeli učiniti nažao, ali je i priječe da bude kao i svi drugi. Iako se trudi, ne može naći svoje mjesto u društvu jer nitko ne želi imati posla s djevojčicom koja - bode.

Ovo je predstava koja istražuje cirkuske vještine kroz kazališni izričaj, osvojila je brojne nagrade i neće vas ostaviti ravnodušnima!

Predstava je nastala u suradnji s Triko Cirkus Teatrom, namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 10 godina, a izvodi se i na engleskom jeziku.

Igraju: Iva Peter Dragan, Nikolina Majdak i Nikola Mijatović.

"Mala vještica"

"Mala vještica" predstava je za djecu iznad 4 godine koja govori o odrastanju, učenju, odgoju, obrazovanju, ali i o opredjeljenju za dobro, a ono što nikako ne smijemo izostaviti jest hod na štulama, akrobacije na trampulinu i ljuljačci te ples na svili jer to su samo su neke od vještina kojima ćete svjedočiti!

Predstava je nastala u suradnji s Triko Cirkus Teatrom.

Igraju: Iva Peter Dragan, Nikolina Majdak i Anja Matković.

"Bum Tomica"

"Bum Tomica" urnebesna je predstava, namijenjena cijeloj obitelji (5+), rađena prema lektirnom naslovu u kojoj je glavni lik desetogodišnji dječak Tomica, razapet između svoje zaigranosti i različitih očekivanja roditelja, starije sestre i mlađeg brata.

Riječ je o "običnoj" peteročlanoj, urbanoj obitelji u kojoj zamašnjake radnje vuku troje djece.

Igraju: Tomica - Ivan Grčić, Piksi - Dražen Čuček, Onči - Lana Gojak ili Buga Marija Šimić, Mama - Vitomira Lončar.

Posjetite prepoznatljivo različito kazalište!

Pogledajte naš program, dođite k nama, pozovite nas u svoju sredinu i omogućite djeci susret s Malom scenom, susret s - kazališnom umjetnošću!

Pišite nam na info@mala-scena.hr ili nam se javite na 468 33 52!

Ne propustite djeci omogućiti nezaboravno iskustvo jer kazalište smo učinili zabavnim i edukativnim za sve uzraste!

Vaša Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by