Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Samo u travnju!
(Travanj 2016.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Izniman događaj!

Budite i Vi dio iznimnog događaja u Maloj sceni!

S radošću Vas pozivamo da nam se pridružite u četvrtak, 21. travnja u 18 sati, kada ćemo spojiti kazališnu i strip kulturu!

Dođite u naše prepoznatljivo različito kazalište i pogledajte urnebesnu komediju "Bum Tomica" namijenjenu cijeloj obitelji (5+) u kojoj će Vas Ivan Grčić, Dražen Čuček, Lana Gojak i Vitomira Lončar zasigurno nasmijati do suza! Nakon predstave pripremili smo druženje sa Silvijom Šesto, nagrađivanom i dobro znanom autoricom istoimene knjige, koja će predstaviti novi strip za djecu "Album Tomica", a kojeg je ilustrirao Davor Šunk!

"Bum Tomica" jedna je od najpopularnijih hrvatskih dječjih knjiga u četiri nastavka koju često nazivaju "hrvatskim Harryjem Potterom". Životnost i izravnost, situacije svakodnevnog života pretočene u duhovite kratke pričice, čini da se djeca prepoznaju i identificiraju sa licima. Ovaj je naslov dovoljan razlog za dramatizaciju i uprizorivanje što je predstava tijekom devetogodišnjeg igranja i dokazala osvojivši brojne nagrade na raznim festivalima!

Rezervirajte svoja mjesta već sada na 4683352 ili online i dođite na izniman događaj u naše prepoznatljivo različito kazalište!

"Godišnja doba" (3+) - posljednja izvedba!

U Godišnjim dobima djeci pričamo o ciklusu života koji se odvija u pravilnoj izmjeni godišnjih doba, o njihovim posebnostima i ljepotama. Poigravamo se i četirima elementima koji čine prirodu - zemlja, voda, zrak, vatra i iscrtavamo veliku sliku svijeta u kojem živimo.

I kako predstava počinje, tako će i završiti - rađanjem novog života u cvijetu koji će ponoviti beskonačno kruženje ljubavi.

Predstava je namijenjena djeci od 3 do 10 godina.

"Godišnja doba" na repertoaru su još samo u subotu, 23. travnja u 18 sati, a svoje ulaznice možete rezervirati već sada i to online ili na 4683352!

PREDSTAVE ZA NAJMLAĐE (1,5+)

U travnju imamo čak četiri različita naslova za Vaše najmlađe, od 1,5 do 6 godina!

Birajte između priča o kotaču, zvuku, bojama i vodi!

"Priča o kotaču", predstava o jednom od najvažnijih svjetskih izuma, na rasporedu je sutra u 17 i u 18:30 sati, kao i u subotu, 23. travnja, u 10 i u 11:30 sati, a namijenjena je djeci od 1,5 do 5 godina!

"Priča o zvuku", predstava o najranijim dječjim iskustvima,  na programu je već ove subote u 10 i u 11:30 sati, kao i u petak, 22. travnja u 18 sati! Predstava je nastala u suradnji s kolektivom SKROZ, a namijenjena je djeci uzrasta od 1,5 do 5 godina!

"Boje duge - Priče o bojama", predstava za djecu od 1,5 do 6 godina, na repertoaru je u petak, 15. travnja u 18 sati kao i u subotu, 16. travnja, u 10 i u 11:30 sati. Ulaznice za ovu šarenu i interaktivnu predstavu koja potiče djecu na aktivno sudjelovanje možete rezervirati online ili telefonski na 4683352 - već sada! Predstava je nastala u suradnji Male scene i Teatra Puna kuća.

Posljednjeg vikenda u travnju ne propustite "Priču o vodi", vedru i veselu predstavu prepunu novih spoznaja! Ulaznice možete rezervirati za petak, 29. u 18 kao i za subotu, 30. u 10 i u 11:30 sati! Predstava je nastala u suradnji Male scene i kazališta Act Lab.

PREDSTAVE ZA DJECU I MLADE

Ove subote u 17 sati ne propustite predstavu "Roda i lisac", dječji kabaret napravljen prema poznatoj Ezopovoj basni koji će vas uz mnoštvo songova nasmijati i zabaviti, ali i naučiti da ne činite drugima ono što ne biste voljeli da se vama čini! Predstava je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 10 godina!Vitomira Lončar, Dražen Čuček i Buga Marija Šimić oduševit će Vas u predstavi koja igra već 17. sezonu!

"Iglica" je predstava koja istražuje cirkuske vještine kroz kazališni izričaj, a svoje ulaznice za subotu, 16. travnja, u 18 sati rezervirajte na vrijeme! Predstava je nastala u suradnji s Triko Cirkus Teatrom, a namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 10 godina.
S radošću Vas obavještavamo da će naša "Iglica" od 24. - 28. travnja gostovati na festivalu u Ankari (Turska) s četiri izvedbe!

Već treću sezonu zaredom Mala scena u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu producira operne i operetne naslove!

"Amelija ide na ples" komična je opera u jednom činu namijenjena mladima i odraslima. Žanr za koji se smatra da je mladima dosadan, učinili smo prihvatljivim, zanimljivim i zabavnim! Rezervirajte svoje ulaznice za subotu, 30. travnja u 19.30 sati, kada će ulogom Amelije diplomski rad braniti Marijana Radičević.

Svjetski uspjeh naših "Padobranaca"!

"Padobranci ili o umjetnosti padanja" nagrađivana hit predstava Male scene, autorski projekt Ivice Šimića, u nedjelju je praizveden i u Schauspielhausu u Dusseldorfu.

Premijera ove produkcije bila je 8. ožujka 2006. na festivalu Visioni di futuro, Visioni di teatro u Bologni (Italija), gdje je dočekana s ovacijama. Od tada je predstava doživjela veliki međunarodni uspjeh te je gostovala na svim vanijim svjetskim festivalima kazališta za djecu i mlade na svim kontinenata.

Ivici Šimiću ovo je već jedanaesta režija, a Maloj sceni peta produkcija u inozemstvu!

U HRT-ovim Vijestima iz kulture pogledajte prilog (2:50 min) od 5. travnja o ovome velikome uspjehu, a na njemačkom online portalu pročitajte kritiku!

Raspored i opis svih predstava pogledajte na našoj internetskoj stranici, osigurajte svoja mjesta online ili to učinite na 4683352!

Uvjerite se i sami zašto smo prepoznatljivo različiti - izaberite predstavu i posjetite nas!

Vaša Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by