Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Izlet u kazalište!
(Travanj 2016.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Posjetite prepoznatljivo različito kazalište!

Počelo je proljeće i krajnje je vrijeme da sa svojim mališanima napravite izlet do našeg prepoznatljivo različitog kazališta u centru Zagreba!

Ne, ovo nije prvoaprilska šala - naše predstave odigrale su više od stotinu izvedaba i zaista oduševljavaju publiku diljem Hrvatske, što je dokaz njihove kvalitete!

Priuštite svojim najdražima pravi kazališni doživljaj jer smo Vam u travnju pripremili bogat sadržaj predstava, od čak 10 naslova, i to za sve uzraste! Omogućite novim generacijama da im kazalište pruži ruku u ranoj i osjetljivoj dobi!

Izaberite predstavu baš za Vašu djecu i rezervirajte svoje ulaznice već sada na 4683352 ili online!

PREDSTAVE ZA NAJMLAĐE (1,5+)

Mala scena jedino je kazalište u Hrvatskoj koje njeguje predstave namijenjene djeci mlađoj od 2 godine. Ciklusom predstava "Priča o..." dokazujemo da je kazalište za najmanju publiku ne samo moguće, nego i potrebno! Mala djeca još u potpunosti ne razumiju, ali itekako osjećaju ljepotu slika i riječi kojima im pripovijedamo o svijetu oko njih. Na taj način usađujemo u njih estetske vrijednosti za cijeli život, a posredno i podsvjesno pomažemo im i razumijeti svijet koji ih okružuje.

U travnju imamo čak četiri različita naslova za Vaše najmlađe!

Birajte između priča o vodi, zvuku, kotaču i bojama!

"Priča o vodi"

Voda je sila, energija koja pokreće: voda teče, neuhvatljiva je i tvrdoglava, ne da se tlačiti, uvijek pronalazi put, utažuje žeđ, čisti, stvara glazbu, čuva bebu u trbuhu, omogućuje život svim živim bićima - voda nadahnjuje!

Onima koji još nisu bili u kazalištu, i ostalima od od 1,5 do 5 godina, toplo preporučamo ovu vedru i veselu predstavu prepunu novih spoznaja jer će zasigurno očarati Vaše najmlađe, a svaki sljedeći odlazak u kazalište jedva će čekati!

Autorima i izvođačima voda predstavlja neiscrpan izvor mašte, igre i zabave; kroz kazališnu igru istražuju i upoznaju sve njezine aspekte ulazeći u čarobni vodeni svijet gdje voda postaje prijatelj i partner u igri.

Predstava je nastala u suradnji s ActLab, a možete je pogledati već danas u 17 i u 18:30 kao i sutra u 10 i u 11:30 sati.

Također, svoje ulaznice možete rezervirati i za petak, 29. travnja, u 18 sati i za subotu, 30. travnja, u 10 i u 11:30 sati!

"Priča o zvuku"

Zvuk je prvo iskustvo vanjskoga svijeta što ga djeca percipiraju još u majčinom trbuhu, kao što je zvuk plača novorođenčeta prvi znak njegova dolaska na svijet. Tek rođena djeca prepoznaju i smirujuće doživljavaju majčin glas, a već s tri mjeseca poznati zvukovi (koraci, šum vode za kupku i sl.) kod njih izazivaju uzbuđenje.

Priča o zvuku namijenjena je svima od 1,5 do 5 godina i bit će, nadamo se, jedna od prvih lekcija vještine koja nam je svima potrebna - one SLUŠANJA - svjetova koji nas okružuju, drugih i drugačijih, ali i sebe samih.

Predstava je nastala u suradnji s kolektivom SKROZ, a na rasporedu je u subotu, 9. travnja, u 10 i u 11:30 sati, kao i u petak, 22. travnja, u 18 sati!

Svoje ulaznice možete rezervirati online već sada!

"Priča o kotaču"

Priča koju priča Vitomira Lončar, govori o kotaču koji je prevladavajući oblik u svijetu koji nas okružuje: on je svugdje i u svemu. On sve pokreće i o njemu sve ovisi. To što je izum kotača pokrenuo čovječanstvo, nama je starijima notorna činjenica na koju se i ne obaziremo.

A djeci?

Ulaznice za  predstavu "Priča o kotaču" namijenjenu djeci od 1,5 do 5 godina, rezervirajte u petak, 8. travnja, u 17 i u 18:30 te u subotu, 23. travnja, u 10 i u 11:30 sati.

"Boje duge - Priča o bojama"

Ovo je priča o bojama, o osnovnim pojmovima koje djeca susreću i usvajaju u najranijoj dobi. Svaka boja donosi jednu priču o životu i o ljudskim odnosima.

Ova šarena i interaktivna predstava potiče djecu na aktivno sudjelovanje u onome što vide i čuju.

Predstava je nastala u suradnji s kazalištem Puna kuća, a namijenjena je djeci od 1,5 do 6 godina.

Ulaznice možete rezervirati za petak, 15. travnja, u 18 sati te za subotu, 16. travnja, u 10 i u 11:30 sati.

PREDSTAVE ZA DJECU OD 3 DO 10 GODINA


"Puž" (3+) - novo!

Već sutra u 17 sati pogledajte našu novu predstavu o dječaku čiji je svijet čaroban, raskošan i pun divnih, sporo dozrijevajućih plodova. Ovo je predstava o dječaku kojemu se nije žurilo.

Maja Hrgović prvi je put pisala tekst po narudžbi, a "Puž" je, također, prva suradnja Male scene i poznatog koreografa Staše Zurovca sa svojom međunarodnom ekipom. Predstava oduševljava djecu od 3 do 9 godina, a svakako pročitajte i sjajne kritike u medijima.

"Roda i lisac" (4+)

"Roda i lisac" dječji je kabaret napravljen prema poznatoj Ezopovoj basni koji će vas uz mnoštvo songova nasmijati i zabaviti, ali i naučiti da ne činite drugima ono što ne biste voljeli da se vama čini.

Predstava je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 10 godina, a igrat će u subotu, 9. travnja, u 17 sati.

"Iglica" (4+)

Iglica je drugačija od ostalih djevojčica. Od rođenja je krasi posebnost - iglice zabodene po cijelome tijelu. Neodvojive od nje, brane je od svih onih koji bi joj htjeli učiniti nažao, ali je i priječe da bude kao i svi drugi. Iako se trudi, ne može naći svoje mjesto u društvu jer nitko ne želi imati posla s djevojčicom koja - bode.

Ovo je predstava koja istražuje cirkuske vještine kroz kazališni izričaj, a svoje ulaznice za subotu u 18 sati, 16. travnja, rezervirajte na vrijeme!

Predstava je nastala u suradnji s Triko Cirkus Teatrom, a namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 10 godina.

"Godišnja doba" (3+)

U Godišnjim dobima djeci pričamo o ciklusu života koji se odvija u pravilnoj izmjeni godišnjih doba, o njihovim posebnostima i ljepotama. Poigravamo se i četirima elementima koji čine prirodu - zemlja, voda, zrak, vatra i iscrtavamo veliku sliku svijeta u kojem živimo.

Godišnja doba predstava je o ljubavi, o sastancima i rastancima, namijenjena je djeci od 3 do 10 godina, a na repertoaru je u subotu, 23. travnja, u 18 sati.

PREDSTAVE ZA MLADE

"Debela" (9+)

Zavirite u više nego uzbudljivu godinu života petnaestogodišnje Lade.

Višak kilograma, prijateljstvo, prve nesretne ljubavi, tulumarenje i sve što uz to ide, brat koji ima svoj veliki problem, roditelji sa svojim velikim problemima, škola i sve ostalo što prati odrastanje pronaći ćete u sjajnoj predstavi nastaloj prema popularnom tinejdžerskom romanu "Debela" Silvije Šesto.

Predstava je namijenjena djeci uzrasta od 9 do 15 godina, a pogledati je možete već sutra u 19 sati!

"Amelija ide na ples" (11+)

Već treću sezonu zaredom Mala scena u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu producira operne i operetne naslove, žanr za koji se smatra da je mladima dosadan, učinili smo prihvatljivim, zanimljivim i zabavnim!

"Amelija ide na ples" komična je opera u jednom činu, na talijanskom jeziku s prijevodom, za koju je libreto napisao sam Menotti. Operni prvijenac kojim je skrenuo pozornost na svoj rad duhovitim libretom ubrzo se našao na repertoaru njujorškog Metropolitana.

Predstava je namijenjena mladima (11+) i odraslima, na kojoj će 30. travnja u 19.30 sati, svoj diplomski rad braniti Marijana Radičević. Ulaznice za subotu rezervirajte već sada!

Odaberite susret s kazališnom umjetnošću!

Kazalište koje usprkos vremenu i trendovima i dalje istražuje mogućnosti komunikacije s mladima.

O da, bit ćemo zabavni i duhoviti, društveno odgovorni, a govorit ćemo i o onome što danas muči djecu i mlade.

Ne propustite im omogućiti nezaboravno iskustvo s umjetničkim djelom i to sve u Maloj sceni - prepoznatljivo različitom kazalištu u centru Zagreba!

Odaberite predstavu za Vaše najdraže, rezervirajte svoje karte online ili to učinite na 4683352!

Vidimo se u prepoznatljivo različitom kazalištu!

Vaša Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by