Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Dražen Čuček nominiran je za Nagradu hrvatskog glumišta za ulogu u "Pravoj stvari"

Naša velika prošlogodišnja uspješnica, predstava "Prava stvar" kojom smo obilježili 25 godina rada Male scene, a koja je već osvojila nagradu Story Hall of Fame kao najbolja predstava u prošloj godini, dobila je i nominaciju na Nagradi hrvatskog glumišta! Dražen Čuček nominiran je za ulogu Henrya koja je oduševljavala našu publiku od 6. studenoga do 5. prosinca 2014. godine! Čestitke!

Nominacija za najbolje neovisno kazalište

Mala scena je nominarana za najbolje neovisno kazalište za nagradu Teatar.hr pa pozivamo sve koji nas podupiru da nam daju svoj glas na http://www.teatar.hr/nagrada-publike/, a

Svakako pogledajte i video kojim Teatar.hr predstavlja Malu scenu.

Ne propustite "Leticiju" koju igramo još samo 14 puta!

Naša "Leticija i Ljublist" kojom Vitomira Lončar obilježava 40 godina umjetničkoga rada, dočekana je stajaćim ovacijama publike na premijeri 15. listopada. Frenetičnim aplauzom i iskrenim oduševljenjem publike popraćene su i reprizne izvedbe, a do sada objavljene kritike su uistinu fantastične!


Vitomira Lončar
kao Leticija Douffet i Jasna Bilušić kao Lotte Schön

Već dugo nisam vidjela Vitomiru Lončar na sceni kao glumicu i tek, gledajući je, shvatila sam koliko mi nedostaje jer je ona samosvojan glumački glas na našoj sceni. Ona, naravno, glumi Leticiju. Vitomira ispunjava svoj lik do kraja žarom koji Leticija ima kao ekscentrična osoba, gorljivosti i predanosti ideji koja joj padne na pamet. A kad pomisliš da je egzaltiranost manira – Vitomira Lončar odigra scenu loma i tuge junakinje sklupčane u suzama. I tada shvatiš koji je to širok raspon emocija odigran pred tvojim očima – od ludila neprestanog zanosa i adrenalina, preko oštre ljutnje do ove potpune tuge – nešto što samo velike glumice mogu izvesti.
Sanja Nikčević (www.bitno.net)

Vitomiri Lončar uloga eksplozivne i zanosljive Leticije, ujedno i stručnjakinje za renesansnu kuhinju, stoji kao salivena. Nema nijednog momenta u kojem nas ne šarmira svojom preobilnom i znalački nijansiranom teatralnošću, bilo da igra razočarane, prkosne, herojske ili bespomoćne intenzitete Leticijinog burnog unutarnjeg svijeta. Ako je glavni kriterij glumačkog umijeća stupanj do kojeg glumica može povjerovati i istinski se predati svojoj maloj fikciji na sceni, onda je Vitomira Lončar sasvim sigurno jedna od najmoćnijih i najsugestvnijih domaćih glumica. Jer njezina je vjera u lik nesalomiva. Samim time je i zarazna.
Nataša Govedć (Novi list)

U ulozi Leticije Douffet Vitomira Lončar odbacila je sve tuge, borbe, bolesti, nesreće i pritiske javnosti u borbi za kazalište i potpuno se prepustila glumačkoj igri i radosti stvaranja. Pokazuje eruptivnu glumačku energiju, maksimalnu radost igre, duhovitost i glumačku inteligenciju, sjajan izgovor opsežnoga teksta, odbacuje sve konvencije i stereotipe. (...) U glumačkoj izvedbi briljira i Jasna Bilušić kao u prvi mah hladna i činovnički zakočena Lotte Schoen: minimalističkim glumačkim preobrazbama, sjajnom mikroglumom, u scenama skupa s Vitomirom Lončar pokazuje veliku snagu „prosvjetljenja, poduke i podignuća“ svijesti o povijesti i sadašnjosti.
Mira Muhoberac (Vijenac)

Vitomira Lončar se odlično snalazi u ulozi Leticije, što je možda najlakše prepoznati u njenome žaru prema teatru i povijesti kojeg s lakoćom ugrađuje u svoj lik. No, također uspješno ocrtava i Leticijine stanovite karakterne nedostatke kao što je zanesenjaštvo i pomalo naivna percepcija svijeta koja iz toga proizlazi. Jasna Bilušić u ulozi Lotte pokazuje se jednako sposobnom glumicom koja s lakoćom, i ako možemo reći prirodnošću, uprizoruje elegantnu i strogu zaposlenicu Zaklade za zaštitu spomenika, koja se pokazuje poprilično uštogljenom u bilo kakvoj neformalnoj interakciji. Prvi je ovo puta da su se spomenute glumice našle zajedno na pozornici, a njihova izrazita uigranost samo svjedoči o glumačkom iskustvu. Leticija i Lotta dominiraju većim dijelom predstave svojim stihomitijskim obračunima, ali i osobnim ispovijestima te su u svim segmentima uvjerljivo dočarane na pozornici.
Marko Vrančić (www.ziher.hr)

Budući da je predstava očito rađena ne samo povodom četrdesete godišnjice umjetničkog rada Vitomire Lončar, nego uvelike i za nju, lijepo je vidjeti da glumica u izvedbi uistinu uživa, predajući se liku u potpunosti. Predstava je solidna, a izvođačice su svakako napravile velik i kvalitetan posao te će naići na pozitivnu recepciju kod ljubitelja tradicionalnog pristupa kazalištu koji je do 29. studenoga mogu pogledati na jednoj od ukupno trideset planiranih izvedbi.
Ana Fazekaš (www.kazaliste.hr)


Vitomira Lončar

Nazovite 01 4683-944 ili rezervirajte ulaznice online i osigurajte svoje mjesto u gledalištu još danas!


Vitomira Lončar
i Jasna Bilušić

Cijena ulaznice: 80,00 kuna
Skupni posjet: 70,00 kuna (20 gledatelja i više)
Za umirovljenike i studente: 60,00 kuna
Petkom uz Diners club karticu cijena ulaznice je 50,00 kuna!

Nakon predstave gledatelji dobivaju čašu besplatnog pjenušca, Vivat fina vina.

Četvrtkom u cijenu ulaznice uključeno čuvanje djece u Educareni, Centar Kaptol.

DOĐITE! Vitomira i Jasna vas čekaju!

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by