Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Leticija i Ljublist od 15. listopada
(listopad 2015.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Leticija i Ljublist Petera Shaffera u Maloj sceni - samo 30 izvedaba!

Nakon prošlogodišnje velike uspješnice predstave Prava stvar Toma Stopparda, kojom je proslavljena 25. obljetnica otvaranja prostora na Medveščaku 2, Večernja scena Mala scena nastavlja svojim radom! Premijerom slavne komedije Petera Shaffera: Leticija i Ljublist, Vitomira Lončar proslavit će 40. godišnjicu umjetničkog rada, a predstava će se igrati samo 30 puta u razdoblju od 15. listopada do 29. studenoga 2015.

Vlado Habunek, u čijem se prijevodu izvodi komad, radio je Leticiju u Maloj sceni tijekom Domovinskog rata, a to mu je bila i zadnja režija u životu. Glavne uloge igrale su Neva Rošić i Nada Subotić i za svoja glumačka ostvarenja dobile više nagrada. Naša Leticija i Ljublist (tada igrana pod naslovom Lettice i Ljublist) bila je i prva predstava koja je 2. svibnja 1992. godine igrala u okupiranom Dubrovniku.

Najnoviju produkciju u Maloj sceni režira Ivica Šimić (koji je ujedno i likovno oblikovao predstavu), a prvi puta će se zajedno na pozornici naći Jasna Bilušić i Vitomira Lončar. Scenografkinja je Dinka Jeričević, kostimografkinja Mirjana Zagorec, glazbu je odabrao Davor Kelić, oblikovateljica svjetla je Željka Fabijanić Šaravanja, a Vitomira Lončar, osim što ponovno glumi nakon punih 11 godina i producira predstavu.

Ovaj briljantni tekst, koji je nakon praizvedbe na West Endu 1987. godine tijekom dviju sezona vidjela publika u čak 700 izvedaba, svojom čarolijom «podiže klonule duše, podučava umorne duhove i prosvjetljava mutne, prozaične oči», kako kaže Shaffer.

Kao što je tijekom uzbuna u Zagrebu Vladi Habuneku ovaj tekst bio jedini spas od «grozne, užasne sadašnjosti», tako i danas, 23 godine poslije, dobiva nova značenja u Europi koja traži putove opstanka i repozicioniranja u globalnome svijetu.

Peter Shaffer poziva s pozornice na bunt, kaže: «Poduzmite nešto, borite se, navalite, pokažite da imate kičmu!» Tako i Mala scena ovom predstavom izražava svoj stav prema sveopćoj šutnji koja je prekrila naš kulturni prostor.

U stanci predstave i ove godine ćemo publici besplatno dijeliti čašu pjenušca uz Vivat Finavina, a četvrtkom je u cijenu ulaznice osigurano besplatno čuvanje djece u Educareni, centar Kaptol. Održat ćemo i predstavu sa simultanim prevođenjem na znakovni jezik, a također smo izdali i dramu Leticija i Ljublist u Biblioteci Mala scena.

Raspored izvedaba postavljen je na internetskim stranicama Male scene, a ulaznice su već u prodaji!

Vitomira Lončar obilježava 40 godina umjetničkoga rada.

Vitomira Lončar glumica je, producentica, znanstvenica, doktorica znanosti, TQ trenerica, e-learning tutorica i course designerica, ekspert za strateško planiranje i interkulturni i multikulturni dijalog u kulturi, osnivačica i direktorica kazališta Mala scena.

U 40 godina umjetničkoga rada producirala je cca. 80 predstava i odigrala preko 60 uloga u kazalištu, na filmu i televiziji.
Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja u zemlji i inozemstvu (tri nagrade Hrvatskog glumišta). Nositeljica je Ordena Danice s likom Marka Marulića od 1995. godine.

Prvu glavnu ulogu u profesionalnoj produkciji (Smiljka u predstavi Mačak Džingis-kan i Miki Trasi) u režiji Zvjezdane Ladika odigrala je 1975. godine u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Ulogom Leticije Douffet Vitomira Lončar obilježit će 40 godina umjetničkoga rada.

Produkciju je sufinancirao ured za kulturu Grada Zagreba te Zaklada Kultura nova.

Vaša Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by