Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Proljeće u Maloj sceni
(ožujak 2015.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

NOVO!

Ovu smo godinu započeli uistinu u visokom ritmu. U samo dva mjeseca izveli smo dvije premijere - Malu vješticu 29. siječnja, a Ne, ti ne! 12. veljače. Obje su predstave izvrsno primljene i od kritike i od publike, što pokazuju sve rasprodane predstave koje smo odigrali do sada i odlične reakcije naše mlade publike.

Nina Horvat Mala vještica

Mala vještica silno želi što prije ući u svijet odraslih. No tamo vrijede neka druga pravila od onih koja vrijede u svijetu "malenih". Mala će vještica našom predstavom poručiti mladoj publici da ne smije izgubiti ideale i svoje snove, da se treba zalagati za dobro, protiviti se zlu i da se jedino činjenjem dobra može odrasti u vrijednu i dostojanstvenu osobu. Ova maštovita i vesela predstava nastala u suradnji s Triko Cirkus Teatrom, namijenjena je mladim gledateljima od 4 godine naviše.

Kristina Gavran Ne, ti ne!

Predstava Ne, ti ne! ili o drukčijatosti dramske autorice Kristine Gavran i kolektiva SKROZ, za mlade od 7 godina naviše, bavi se problemima djece oboljelih od epilepsije, ali i o djeci koja su na ovaj ili onaj način drugačija od ostalih. Njome želimo pridonijeti uklanjanju stigme koja prati i obilježava svu takvu djecu. Pokrovitelj predstave je tvrtka Halmed.

I Malu vješticu i Ne, ti ne! možete tijekom proljeća vidjeti i na slobodnoj prodaji i ako djecu dovedete organizirano. Raspored predstava postavljen je već do kraja svibnja, a ako želite dodatni termin - nazovite nas!

Festivali

Predstave Male scene dobile su pozive na mnogobrojne festivale.

Krajem siječnja Zašto baš ja? gostovala je u Danskoj i Švedskoj, a u Hrvatskoj je u službenom programu Naj, naj, naj festivala (27. ožujka u 19.30 u Maloj sceni) te 10. travnja na Festivalu neovisnih kazališta - FEN, u Opatiji, u 11 sati.

Od 22. do 26. travnja ova naša neverbalna predstava za mlade koju smo radili u suradnji s partnerima iz Danske i Švedske, a na čiju je premijeru došla i sama danska kraljica Margareta II. predstavit će nas na najvećem danskom i jednom od najvećih svjetskih festivala za djecu i mlade APRILFESTIVAL koji se u gradu Frederikssundu održava od 19. - 26. travnja 2015.  

U svibnju na put odlazi Priča o oblaku koju ćemo igrati na engleskom jeziku na festivalima u Irskoj, Litvi i NR Kini. Uz predstavu, Ivica Šimić držat će i radionice o percepciji predstava za male bebe, a Vitomira Lončar govorit će o produkciji predstava za ovu publiku.

Slamka spasa - treći dio

U Biblioteci Mala scena izašla je Slamka spasa - treći dio, zbirka kolumni koje Vitomira Lončar svake nedjelje objavljuje na Blogosferi Večernjeg lista. Promocija će se održati 16. travnja u kazalištu Mala scena.

Oni koji budu pažljivo čitali knjigu shvatit će da autorica uvijek poziva na otvorenu raspravu - da kolumne ukoričene u ovoj knjizi promoviraju stručnost umjesto podobnosti, kontinuirano učenje umjesto površnosti i mirenja sa stvarima takvima kakve jesu. Nina Obuljen u predgovoru Slamke spasa - treći dio.

Srdačno vas pozivamo na promociju ove vrijedne knjige, kronike kazališnih zbivanja u Hrvatskoj od rujna 2013. do listopada 2014. Ukoliko želite naručiti neku od knjiga iz naše biblioteke obratite nam se na info@mala-scena.hr.

Dođite u Malu scenu

Dođite i posjetite naše predstave. Pogledajte raspored, odaberite predstavu koja najbolje odgovara vama i vašoj djeci, rezervirajte svoje ulaznice online i dodjite u kazalište. Uz online plaćanje koristite i pogodnost kartičnog plaćanja koje smo ovog proljeća uveli u našem kazalištu.

Očekujemo vas s radošću.

Vaša Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by