Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Siječanj u Maloj sceni
(siječanj 2015.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Mala scena u 2014.

Iza nas je obljetnička, 25. godina Male scene. Bila je to jedna od najboljih godina u povijesti kazališta kako po broju premijernih predstava, izvedaba, publici koja je posjetila naše predstave u Maloj sceni i na gostovanjima, projektima koje smo inicirali i sproveli te po nastavku našeg međunarodnog rada koji Malu scenu i dalje održava u europskom i svjetskom kontekstu.

Godinu smo započeli premijerom predstave Godišnja doba, autorskog projekta Ivice Šimića, nastavili Pričom o zvuku, predstavom za najmlađu publiku autorskog dvojca kolektiva SKROZ: Nore Krstulović i Vedrana Peternela. Svetlana Patafta svojom je predstavom Boje duge-Priča o bojama upotpunila naš repertoar za ovaj uzrast i potvrdila položaj Male scene kao jedinog kazališta u Hrvatskoj koje sustavno njeguje repertoar za malenu publiku.

Jesen 2014. u kojoj smo proslavili našu obljetnicu, ostat će zabilježena po velikim projektima i manifestacijama koji su Maloj sceni donijeli vidljivost u kulturnoj javnosti te potvrdili produkcijsku snagu našeg kazališta.

Tajni brak

Započeli smo slavlje u rujnu premijerom opere Tajni brak Domenica Cimarose u režiji Frane Marije Vranković koju smo izveli u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu. Mladi pjevači klase red. prof. Cynthije Hansell Bakić, nakon više nego uspješne izvedbe Figarova pira u 2013., još jednom su potvrdili koliko je vrijedno i važno naše opredjeljenje da mladima prepustimo prostor za njihovo umjetničko izražavanje i razvoj.

Zašto baš ja?

Listopad je donio praizvedbu autorske predstavi Zašto baš ja? danskog redatelja Jacquesa S. Matthiessena koju smo radili u suradnji s danskim kazalištem PTP i švedskim partnerom kazalištem Landskrona. Ova trogodišnja suradnja dovela je u Malu scenu i dansku kraljicu Margaretu II. koja je svojim posjetom stavila “krunu na slavlje" našeg jubilea i potvrdila europsku reputaciju koju naše kazalište uživa. Kraljičin posjet ostat će jednim od "dragulja" u povijesti Male scene zapisan u analima hrvatskog kazališta. Krajem siječnja predstava odlazi na najveću nordijsku Burzu predstava kazališta za djecu te se nadamo proboju i na to tržište.

Prava stvar

U studenome smo započeli središnju proslavu jubileja postavljanjem Prave stvari Toma Stopparda, naslova kojim smo 1989. i otvorili kazalište. U trideset dana pružili smo našoj publici jedinstvenu priliku druženja sa zvijezdama hrvatskoga glumišta Draženom Čučekom, Jelenom VeljačaJasnom Bilušić, Franom Perišinom i Mislavom Čavajdom, a pružili smo predstavom i mogućnost Lani Heleni Hulentić i Marku Hergešiću, mladim glumcima, za daljnju afirmaciju i razvoj. Ovaj jedinstveni projekt dokazao je da je publika željna kvalitetnih dramskih tekstova prezentiranih na suvremen i atraktivan produkcijski način. Paket urbane kulture koji je pratio predstavu donio je cijelom projektu dodanu vrijednost i učinio da Prava stvar uistinu bude PRAVA STVAR.

Momci na brod

Prosinac je donio eksploziju slavlja i radosti u izvedbi operete Momci na brod kojom smo zaokružili proslavu 25. obljetnice našega kazališta te proslavili 100. godišnjicu smrti Ivana pl. Zajca. Momci na brod izveden je na samu obljetnicu Zajčeve smrti i bio je jedina premijera u Hrvatskoj kojom se proslavljao ovaj veliki dan za hrvatsku kulturu. Ponosni smo na ovo ostvarenje i zahvalni redateljici Snježani Banović, maestru Zoranu Juraniću, komornom orkestru MA u Zagrebu, a ponajviše mladim pjevačima Muzičke akademije koji su s velikim žarom, ljubavi i nezapamćenim entuzijazmom donijeli na scenu ovo šarmantno Zajčevo djelo. Ne propustite pogledati izvedbe u siječnju.

Ova umjetnička dostignuća pratile su i "brojke" koje pokazuju kako je i koliko Mala scena radila u 2014. godini. Pogledajte kvantitativni izvještaj o protekloj godini na internetskim stranicama našega kazališta. Nadamo se ovakvim rezultatima i u 2015. godini. Uz vašu pomoć i podršku, te podršku naših partnera, pokrovitelja, sponzora i donatora kojima zahvaljujemo, sigurni smo da ćemo u tome i uspjeti.

Mala vještica

Nova godina je tek počela, a u Maloj sceni radi se punom parom. Pokusi za naše nove predstave Mala vještica i Ne, ti ne! odvijaju se svakodnevno, a vikendima, na našim popularnim matinejama, ponovno igramo naše slavne predstave Roda i lisac, Debela, Bum Tomica te Zašto baš ja?, našu novu predstavu iz studenog 2014. Svakako pogledajte! Rezervirajte svoje ulaznice OVDJE!

Već 29. siječnja izlazi naša nova predstava za djecu predškolskog i školskog uzrasta Mala vještica koju pripremamo u suradnji s Triko cirkus teatrom s kojim smo napravili i našu Iglicu! Ulaznice za ovu "žensku predstavu" u kojoj igraju Anja Matković, Nikolina Majdak i Iva Peter Dragan, od 31. siječnja, možete rezervirati već danas!

Predstava Ne, ti ne! ili o drukčijatosti dramske autorice Kristine Gavran i kolektiva SKROZ doživjet će svoju praizvedbu 12. veljače, u tjednu u kojem se međunarodnim danom oboljelih od epilepsije (9. siječnja) upozorava na oboljele osobe, a 14. veljače, na sami hrvatski Nacionalni dan oboljelih od epilepsije, Mala scena odigrat će dvije svečane izvedbe. Poetsku priču o djeci koja su na bilo koji način drugačija s glumcima Matejom Majerle, Markom Hergešićem i Petrom Atanasoskim vrijedno pripremaju Nora Krstulović i Vedran Peternel. Predstava je dobila i svojeg pokrovitelja - tvrtku Halmed.

Momci na brod i Tajni brak

U siječnju možete pogledati naš glazbeno scenski repertoar za mlade i odrasle kojeg smo premijerno izveli u jesen 2014. i koji je i publika i kritika popratila neskrivenim oduševljenjem i potporom. Pozivamo vas da svakako pogledate komičnu operu Tajni brak Domenica Cimarose koju igramo samo jednom, 24. siječnja i operetu Momci na brod Ivana pl. Zajca koju igramo četiri puta - 19., 20., 21. i 22. siječnja.

Rezervirajte svoje ulaznice ovdje, pogledajte predstave i uživajte u našim glazbenim predstavama.

Mala scena na kotačima

I u 2015. godini nastavljamo sa svojim posjetima mjestima i gradovima u cijeloj Hrvatskoj i u inozemstvu. Sve naše predstave mogu posjetiti i vašu sredinu, vašu školu, vaš vrtić. Dovoljno je da nas nazovete na 01 468 33 52 ili nam se javite mailom na info@mala-scena.hr, dogovorite svoj termin i mi ćemo doći i odigrati predstavu za djecu u vašem prostoru. 

Veselimo se susretu s vama!

Vaša Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by