Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Listopad u Maloj sceni
(listopad 2014.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Danska kraljica na premijeri predstave "Zašto baš ja?"

U subotu 18. listopada, u švedskom gradu Landskrona održat će se praizvedba predstave Zašto baš ja? koju je Mala scena pripremila u suradnji s danskim kazalištem Passepartout i švedskim Landskrona Teaterom. Zašto baš ja? je neverbalna predstava stvarana po ideji i u režiji Jacquesa S. Matthiessena, danskog redatelja i autora. Predstava je namijenjena djeci od 9 godina na više. Igrana je, kako kaže autor, u "tragikomičnom, ozbiljnom i zabavnom univerzumu apsurdnih situacija i mjehurića intimnosti, nježnosti i podvala".

Danska kraljica Margareta II. posjetit će Malu scenu 22. listopada, pogledati predstavu i pozdraviti danske i hrvatske umjetnike koji su predstavu stvarali. Kraljičin posjet našem kazalištu velika je čast, ali i priznanje Maloj sceni za dugogodišnji međunarodni rad i kontinuiranu suradnju s danskim umjetnicima. Ponosni smo na ovaj veliki događaj i zahvalni Njezinom veličanstvu danskoj kraljici na počasti.

Svečana hrvatska premijera predstave Zašto baš ja? održat će se u Maloj sceni u četvrtak 23. listopada u 19:00 sati, a možete ju pogledati i na matineji u subotu 25. listopada u 17:00 i u 18:30. Ulaznice za svečanu premijeru kao i za predstave na matineji možete rezervirati na internetskim stranicama Male scene. U studenom ćemo predstavu igrati u redovitom repertoaru pa pozivamo sve učitelje i nastavnike da nam se jave i da na vrijeme rezerviraju termin za ovu predivnu predstavu koja će sasvim sigurno razgaliti ne samo djecu nego i odrasle.

U susret predstavi "Prava stvar"

Pripreme za Pravu stvar, predstavu kojom ćemo proslaviti 25. godišnjicu otvaranja kazališta Mala scena i koju ćemo igrati SVAKI DAN od 6. studenog do 5. prosinca 2014. u punom su jeku. Glumci Prave stvari - Jelena Veljača, Dražen Čuček, Jasna Bilušić, Frane Perišin, Mislav Čavajda, Lana Helena Hulenić i Marko Hergešić s velikim su entuzijazmom i ljubavi pristupili ovom predivnom tekstu o ljubavi i prevari, o kazalištu i umjetnosti, o iluziji i stvarnosti, o "pravim stvarima". Uzbuđenje skorog susreta s vama raste. Dođite u Malu sceni i pogledajte ovu iznimnu predstavu. Podsjećamo vas da predstavu igramo SAMO 30 PUTA i SAMO u Maloj sceni.

Rezervacije za Pravu stvar su on line i možete rezervirati svoja mjesta na jednoj od izvedaba OVDJE. Požurite!

Podsjećamo vas da smo, u suradnji sa Hrvatskim željeznicama, svima vama koji živite izvan Zagreba osigurali 40 % popusta na kartu za vlak iz bilo kojeg dijela Hrvatske. Mala scena će vam uz to dati dodatni popust od 20 % na cijenu ulaznice.

Vama koji imate djecu i nemate ih kome povjeriti na čuvanje, osigurali smo "baby sitting" utorkom i četvrtkom u Educareni. Čuvanje djece uračunato je u cijenu ulaznice.

Organizirali smo i posebne predstave za osobe oštećena vida i sluha. Predstava za slijepe i slabovidne osobe održat će se 25. studenog, a 27. studenog održat će se predstava za osobe oštećena sluha.

S radošću vas očekujemo od 6. studenog do 5. prosinca u Maloj sceni.

"Iglica" u Washingtonu

Naša Iglica postiže sve zapaženije uspjehe na međunarodnom planu. Na velikom dječjem festivalu u SAD-u, Kids Euro Festivalu koji se od 24. listopada do 9. studenog 2014. održava u Washingtonu, DC, Iglica će predstavljati Hrvatsku i hrvatsko stvaralaštvo za djecu.

Kids Euro Festival festival je europske umjetnosti i kulture u SAD-u. Trajat će dva tjedna i predstaviti više od 80 različitih programa za djecu i njihove obitelji u Washingtonu i okolici. Predstave, koncerte, radionice, filmove za djecu, pričanje priča izvest će umjetnici iz 28 zemalja Europske Unije. Iglica će igrati u Kennedy centru 26. , a u The Town Hall Education, Arts & Recreation Campusu - THEARC, 27. listopada.

Gostovanje Iglice na Kids Euro Festivalu sufinancira Zaklada Hrvatska kuća - Croatia House.

Matineje vikendom

Predstave koje igramo na našim matinejama petkom u 17:00 i 18.30 te subotom od 10:00, 11:30, 17:00 i 18:30 privlače vašu sve veću pažnju i sve su posjećenije. Neizmjerno nas raduje popularnost naših predstava i radujemo se svakom novom susretu s vama.

Da biste mogli na vrijeme planirati svoj odlazak u Malu scenu, postavili smo raspored predstava na matinejama sve do subote 17. siječnja 2015. Pogledajte raspored predstava, odaberite termin koji vam najviše odgovara i rezervirajte svoje ulaznice on line na našim internetskim stranicama.

Podsjećamo vas da ćemo naredni vikend (petak u 17:00 i 18:30 i subotu u 10:00 i 11:30) igrati Priču o zvuku za našu najmanju publiku, a u subotu u 17:00 Ivica Šimić igra svoju slavnu predstavu Pale sam na svijetu.

Rezervirajte svoje ulaznice ovdje.

Predstave za Svetog Nikolu i Djeda Mraza

Na našim internetskim stranicama postavili smo i predstave kojima ćemo razveseliti vašu djecu u prosincu i kojima će lakše dočekati darove koje im nose Sveti Nikola i/ili Djed Mraz. Ove ćemo godine za vas igrati Godišnja doba i Boje duge, naše najnovije predstave za najmanje. Postavili smo raspored predstava u prosincu i otvorili rezervacije. Rezervirajte ulaznice na vrijeme i razveselite svoju djecu susretom sa Svetim Nikolom i Djedom Mrazom!

Zahvala

Zahvaljujemo slastičarnici Horak koja nam je donirala kolače za doček danske kraljice.

Vaša Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by