Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

BUDILICA
(rujan 2014.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Budjenje sezone

Dragi prijatelji kazališta Mala scena,

dobro došli u novu školsku godinu i kazališnu sezonu 2014./2015. Pripremili smo bogatu sezonu koja bi trebala zadovoljiti sve vaše potrebe i očekivanja. Brinuli smo o djeci svih uzrasta, od onih najmlađih od 1,5 godine starosti pa sve do onih koji ulaze u adolescentno doba. U našoj programskoj knjižici, koju možete preuzeti ovdje, vidjet ćete naš repertoar i nadam se odabrati nešto što će razveseliti vašu djecu.

U želji da unaprijedimo našu suradnju i uspostavimo što bolji odnos s vama, organiziramo razgovor o sezoni 2014./2015. u kojem vas želimo informirati o našim programima i mogućnostima suradnje te o programskim, pedagoškim i umjetničkim razlozima postavljanja naših predstava na repertoar. Želimo ovim susretom podići našu komunikaciju na višu razinu i kroz dijalog doći do još kvalitetnije suradnje s vama.

Razgovor će se održati u kazalištu Mala scena u utorak 23. rujna u 18:00 sati.

Molimo vas da potvrdite svoj dolazak na telefon tel. (01) 468 3352 ili na e-mail: info@mala-scena.hr

Radujemo se susretima s vama.

Blog o kazalištu za djecu i mlade i o onima koji ga čine

U hrvatskoj kazališnoj praksi malo se govori o kazalištu za mladu publiku na teoretskoj razini iako je produkcija predstava namijenjena mladima ogromna i obuhvaća velik broj kako umjetnika koji stvaraju kazalište za mlade, tako i korisnika, publike. Literatura koja bi se bavila fenomenom kazališta za djecu u Hrvatskoj gotovo i ne postoji. Nedostatak informacija o ulozi kazališta u procesu odgoja i obrazovanja djece i mladih, o estetičkim, sociološkim i pedagoškim problemima, onemogućava hrvatskom kazalištu za djecu i mlade i svima onima koji ga prate, da se pomakne s mjesta i uhvati priključak s kazališnim stremljenjima suvremenoga, europskog kazališta.

BUDILICA je blog koji bi trebao barem djelomično popuniti prazninu i nedostatak literature o Kazalištu za mladu publiku. Nadam se da će biti koristan kako umjetnicima koji stvaraju za djecu i mlade, tako i roditeljima, učiteljima, profesorima, pedagozima i svima onima koje zanima kazalište za djecu i mlade ili koji o njemu odlučuju. Pozivam vas da čitate, komentirate, ali i da sudjelujete u pisanju ovog bloga! Šaljite pitanja i predlažite teme koje vas zanimaju, a ja ću se truditi što iscrpnije odgovoriti na svaki Vaš zahtjev i odgovoriti na svaku Vašu inicijativu.

Pratite novosti na Twitteru te na Facebook stranici Male scene

Radujem se dijalogu s Vama.

Ivica Šimić

Tajni brak

Prva premijera u sezoni 2014./2015., komična opera Tajni brak (Il Matrimonio Segreto) Domenica Cimarose održat će se 14. rujna u 19:30. Nakon velikog uspjeha Figarovog pira kojeg smo izveli prošle sezone, Tajni brak novi je projekt koji nastaje u suradnji s Muzičkom akademijom, klasa red. prof. art. Cynthia Hansell Bakić.

Repriza Tajnog braka je16. rujna u 19:30. Rezervirajte svoje ulaznice i za premijeru i za reprizu na internetskim stranicama Male scene.

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by