Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

25 godina Male scene
(kolovoz 2014.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Naših prvih 25 godina

U prosincu 1989. godine otvorili smo dvoranu na Medveščaku 2 u Zagrebu i službeno od putujuće družine postali – kazalištem. Prošlo je dvadeset pet godina od tih uzbudljivih dana koji spadaju u najintenzivnije razdoblje naših života.

Mala scena najvrednije je što smo stvorili u našim profesionalnim životima. Mala scena bila je i ostala ostvarenje naših snova, želja, vizija, naših umjetničkih i osobnih stremljenja. Mala scena gradila je nas kao što smo i mi gradili nju. Oboje smo imali svoje (uspješne) profesionalne karijere i izvan Male scene (imamo ih i danas), ali Mala scena bila je i ostala stjecištem naših života. Naš zajednički nazivnik.

Na našem dvadesetpetogodišnjem putu prvi nas je prije dvadeset godina napustio prof. Vlado Habunek koji je ostavio neizbrisiv pečat na naš rad. Roman Šušković Stipanović, koji je s nama gradio kazalište, otišao je svojim putem prije sedamnaest godina, a točno prije deset godina napustila nas je i naša draga Zvjezdana Ladika.

Mnogi su (mladi) umjetnici prošli kroz Malu scenu, neki su se zadržali kraće, neki duže, neki su ostvarili značajne karijere, neki su i odustali od kazališta. Uvijek smo se trudili da im Mala scena ostane u dobrom sjećanju i da im bude vjetar u leđa na njihovu daljnjem umjetničkom putu.

Radujemo se što vam u srebrnom piru našega kazališnog života možemo ponuditi izniman program za sve uzraste, za djecu, mlade ali i odrasle, a u kojem će se zrcaliti sve ono što vjerujemo da bi kazalište trebalo biti. Budite s nama i podijelite naše uzbuđenje što u našem kazalištu, «velikom» 188 četvornih metara, i dalje živimo svoj san!

Vitomira i Ivica

Jesen u Maloj sceni

Sezona koja je pred nama burna je i uzbudljiva! Započet ćemo je 4. Burzom mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina koja se otvara 29., a zatvara 31. kolovoza. Na Burzi će sudjelovati 9 kazališta s 9 naslova namijenjenih svim uzrastima. Premda i nakon četiri godine za projekt naše Mreže imamo tek minimalnu potporu Ministarstva kulture, ne odustajemo! Čvrsto vjerujemo da je neovisna scena i prezentacija našeg rada potrebna publici i Gradu Zagrebu. Podržite nas vi, naša publiko, dođite nam u Malu scenu i pogledajte što nude neovisna kazališta Planet art, Kolektiv SKROZ, Teatar Tirena, Teatar Naranča, Tvornica lutaka, Mala scena, teatar Gustl, Triko cirkus Teatar i Lutkarski studio Kvak!

Rezervirajte svoje ulaznice na stranicama Male scene!

Opera Tajni brak

Već 14. rujna Mala scena premijerno će izvesti Cimarosinu operu Tajni brak koju radimo u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu. Nakon velikog uspjeha opere Figarov pir, klasa red. prof. art. Cynthije Hansell-Bakić pripremila nam je novu opernu izvedbu za mlade koja će biti na repertoaru cijele sezone. Vjerujemo da će stariji uzrasti mladih iz osnovnih škola, ali i srednjoškolci te odrasla publika, uživati u izvedbi budućih opernih pjevača. Režiju je preuzela redateljica Frana Marija Vranković priključivši se nizu mladih umjetnika kojima Mala scena otvara vrata profesionalnog života.

Predstava Zašto baš ja?

Predstava Zašto baš ja?, za mlade od 10 godina naviše, koju u suradnji s partnerima iz Danske i Švedske radimo već više od dvije godine, praizvedbu će imati u švedskom gradu Landskrona sredinom listopada ove godine, a odmah nakon toga dolazi u Zagreb. Raduje nas što će na našu premijeru doći i Njezino Veličanstvo kraljica Danske koja u listopadu stiže u prvi službeni posjet Hrvatskoj! Premda će Zašto baš ja? mnogo putovati po skandinavskim zemljama, vjerujemo da će biti dosta prigoda da je pogledate i u Maloj sceni ili nas pozovete u svoju sredinu.

Prava stvar - samo 30 izvedaba!

Prava stvar, predstava za odrasle o ljubavi, braku, vjernosti, nevjeri i, dakako, kazalištu, bila je naslov kojim smo prije dvadeset pet godina otvorili kazalište, a ove ćemo godine njime obilježiti našu obljetnicu! Održat ćemo samo 30 izvedaba (od 6. studenog do 5. prosinca 2014.), stoga požurite rezervirati svoje ulaznice na vrijeme!

Glavnu ulogu 1989. godine u ovom Stoppardovu slavnom komadu igrala je Vitomira, a sada će ulogu Ane igrati vrlo popularna mlada glumica Judita Franković. Ivici Šimiću Prava stvar bila je prva profesionalna režija u životu, a s dvadesetpetogodišnjim odmakom režirat će je i ovom prigodom. Glavnu mušku ulogu 1989. godine igrao je naš dragi, prerano preminuli prijatelj Branko Supek, a u ovojesenskom izdanju vidjet ćete sjajnog Dražena Čučeka koji je u Maloj sceni ostvario niz izvanserijskih uloga. U našem Dramskom studiju 1989. godine bio je dječarac, a ove će jeseni igrati ulogu Billija – Mislav Čavajda, jedan od naših najboljih glumaca srednjeg mlađeg naraštaja.

U zvjezdanoj podjeli igraju i Frane Perišin, Jasna Bilušić, Lana Helena Hulenić i Marko Hergešić

Ne propustite našu Pravu stvar, predstavu za odrasle, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Opereta Momci na brod

Krajem 2014. godine, 16. prosinca, izvest ćemo još jednu glazbeno-scensku premijeru u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu, operetu Momci na brod kojom ćemo obilježiti 100. obljetnicu smrti Ivana pl. Zajca. Redateljica Snježana Banović i njezin autorski tim prvi će put u Maloj sceni dobiti prigodu raditi i s komornim orkestrom Muzičke akademije kojim će dirigirati akademik Zoran Juranić! I ovaj ćemo naslov igrati tijekom 2015. godine.

Boje duge – Priča o bojama i Godišnja doba za Djeda Mraza

Naravno da ćemo tijekom prosinca igrati predstave na koje dolaze Sveti Nikola i Djed Mraz, a za ovu smo godinu priredili dva naslova: Boje duge – Priča o bojama i Godišnja doba.

Predstava Boje duge – Priča o bojama, autorice Svetlane Patafta i kazališta Puna kuća, novi je naslov koji će već od rujna ove godine upotpuniti našu ponudu ciklusa predstava Priča o... Suradnja s ovim najmlađim neovisnim kazalištem u Hrvatskoj donijet će novu kvalitetu našim predstavama za najmlađe. Predstava je pokretna i sigurni smo da će oduševiti djecu u svim krajevima naše zemlje.

Rezervirajte svoj termin na vrijeme, jer je u prosincu u Maloj sceni gužva – pravilo!

Dodjite u Malu scenu

I dalje ćemo igrati naše uspješnice iz prošlih sezona: Priče o oblaku, zvuku, vodi, svjetlu i kotaču, Ružičastu sanjaricu, Kamenje, Smiješno čudovište, Iglicu, Debelu, Bum Tomicu, a osobito se radujemo što će Roda i Lisac ući u 16., a Pale sam na svijetu i Kraljevna na zrnu graška – u 29. godinu igranja! Ukratko, i dalje će IZVRSNOST biti naša glavna strategija djelovanja.

Da bismo sve planirano postigli, najvažniji ste nam vi, naša vjerna publika!

Dođite u Malu scenu, preporučite nas svojim prijateljima, pronađite nas na društvenim mrežama (Twitter i Facebook), prijavite se na naš newsletter, recite nam što mislite o našem radu i našem odnosu prema kazalištu za djecu i mlade, sudjelujte u podizanju kvalitete našega kazališta!

Zahvala

I na kraju, zahvaljujem svim našim podupirateljima, sponzorima i donatorima, a sve vas koji se želite priključiti svojim prilozima obitelji Male scene, pozivamo da nas kontaktirate!

Očekujemo vas s radošću!

Vitomira, Ivica, Tena, Zdravko, Jadranka, Lili, Helena i svi naši vanjski suradnici.

Vaša Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by