Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Novosti iz Male scene
(lipanj 2014.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

25 godina Male scene

Dragi prijatelji Male scene,

U prosincu 1989. godine, na dan Svetog Nikole, otvorili smo naše kazalište, a već 8. prosinca premijerno izveli Pravu stvar Toma Stopparda. Prošlo je eto već 25 godina od toga dana. Prebrzo! Želimo obilježiti našu obljetnicu bogatim programom kojeg smo pripremili za drugi dio godine. Pozivamo vas da nam se pridružite.

Obljetničku smo godinu započeli sjajnim rezultatima. U prvih šest mjeseci 2014. godine Mala scena je

 • odigrala 318 izvedaba
 • naše predstave vidjelo je 26249 gledatelja
 • 72 puta gostovali smo u Hrvatskoj gdje smo odigrali 128 izvedaba
 • na 2 inozemna festivala odigrali smo 8 izvedaba na 2 kontinenta
 • u Hrvatskoj su naše predstave sudjelovale na 8 festivala s 9 izvedaba
 • Imali smo 2 praizvedbe i igrali 15 repriznih naslova
 • ugostili smo 5 različitih kazališta/kazališnih družina
 • osvojili smo 3 nagrade

Hvala svima na podršci!

Drugi dio godine bit će ispunjen novim predstavama i programima koje vam predstavljamo u ovom newsletteru. Pratite nas, podržite nas, gledajte naše predstave i tako proslavite s nama 25 godišnjicu.

Vitomira Lončar

Tajni brak - opera u Maloj sceni

Sezonu 2014./2015. započinjemo operom!

Nakon velikog uspjeha Figarovog pira kojeg smo, u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu izveli prošle godine, klasa profesorice Cynthie Hansell Bakić ove će godine premjerno izvesti komičnu operu Il Matrimonio Segreto / Tajni brak, Domenica Cimarose. Režiju će potpisati mlada redateljica Frana Marija Vrankovićkojoj će ovo biti prva režija u Maloj sceni. 

Premijera Tajnog braka biti će 14. rujna, a repriza 16. rujna 2014.

Ne propustite ovaj jedinstveni doživljaj!

Zašto baš ja?

Slavljeničku sezonu, nakon opere nastavljamo interkulturalnom predstavom za djecu mlade i odrasle Zašto baš ja?  Predstava nastaje kao suradnja i koprodukcija između Passepartout Theatre Production iz Danske i kazališta Mala scena. Predstava će se pripremati od 1. rujna do 5. listopada u Zagrebu, a praizvedba će biti u Danskoj 17.10. Hrvatska premijera održat će se u Zagrebu 22. i 23. listopada.

Predstavu o sudbini i često tragikomičnom i fatalnom ponašanju osoba kad razmišljaju o sebi u odnosu na sudbinu, prema vlastitoj ideji i dramaturgiji režira Jacques S. Matthiessen, a igraju Mirel Huskić, Dado Ćosić i Jakov Gavran.

Prava stvar Toma Stopparda ponovno u Maloj sceni

Prije 25 godina, 8. prosinca 1989., otvorili smo kazalište hrvatskom premijerom drame Prava stvar (The Real Thing) proslavljenog britanskog dramatičara Toma Stopparda. Bio je to veliki uspjeh predstave o ljubavi i prevari, o kazalištu i životu glumaca. Prava stvar dala je kazalištu onaj prijeko potreban impuls za daljnji rad na našim počecima, donijela nam je prijateljstvo s Tomom Stoppardom ali, posredno, i s Vladom Habunekom. Bio je to veliki početak Male scene u kojoj je Vitomira Lončar odigrala jednu od svojih najboljih uloga i predstava kojom je Ivica Šimić započeo svoj režiserski put.

U obljetničkoj godini želimo našu publiku podsjetiti na naše početke upravo ponovnom izvedbom Prave stvari, naravno s novom "zvjezdanom" glumačkom podjelom, ali u režiji Ivice Šimića i s Vitomirom Lončar kao producenticom predstave.

Predstavu ćemo igrati svaki dan samo od 6. studenog do 5. prosinca 2014. Ulaznice će uskoro biti u prodaji. Pratite vijesti Male scene i naše najave i osigurajte svoju ulaznicu na vrijeme.

Ne propustite Pravu stvar!

Momci na brod

Svoju suradnju s Muzičkom akademijom u Zagrebu, kazalište Mala scena nastavlja izvedbom operete MOMCI NA BROD  Ivana pl. Zajca, a povodom 100. obljetnice smrti našeg velikog skladatelja.

Voditelji projekta u ime Muzičke akademije u Zagrebu su Vlatka Oršanić i Zoran Juranić, a producentica projekta je Vitomira Lončar. Predstavu režira Snježana Banović, a u predstavi svira i Komorni orkestar Muzičke akademije u Zagrebu.

Prva izvedba 16. prosinca 2014. godine.

Boje duge

S ponosom vam najavljujemo predstavu Boje duge, u suradnji s kazalištem "Puna kuća", kojom nastavljamo dijalog s najmanjom publikom, onom od 1,5 godinom na više, a koju ćete od jeseni moći pogledati u kazalištu Mala scena, ali i u vrtićima. 

Ovoga puta pričamo o bojama, o osnovnim pojmovima koje djeca susreću u najranijoj dobi, o različitosti, toleranciji i poštivanju djetetovih potencijala u svim segmentima njegovog mladog života. Predstava je proizvod fokusiranog angažmana Svetlane Patafte kao majke, glumice i dramske pedagoginje u kreativnom radu s djecom najmlađe dobi. Inspirirana je motivima iz priče "Duga", Manuele Vladić Maštruko.

Više o predstavi saznajte na internetskim stranicama Male scene, a možete već i sada rezervirati svoje ulaznice za rujan.

Mala scena na putovanju

Detaljan jesenski program Male scene objavit ćemo u sljedećem newsletteru. Za sada vam najavljujemo kako će naše popularne matineje petkom i subotom započeti već početkom rujna. Pratite naše stranice i informirajte se na vrijeme o rasporedu.

U rujnu Boje duge i Iglica kreću na put po cijeloj Hrvatskoj. Ako želite da posjetimo i vaš vrtić, školu, kazalište javite nam se što prije kako bismo na vrijeme mogli organizirati posjet.

Veselimo se susretu i druženju s vašom djecom.

4. BURZA

Ljeto Male scene

 • Debela 2. srpnja navečer igra u Vodnjanu
 • Priča o zvuku od 10 do 13. srpnja gostuje na festivalu Acting up! u Dublinu, Irska gdje će odigrati dvije predstave
 • Smiješno čudovište je na festivalu u Drnišu 4. kolovoza u 21 sat
 • Smiješno čudovište je na festivalu "Bitolino" u Bitoli, Makedonija, od 6. do 8. kolovoza
 • Od 21. do 24. kolovoza Iglica gostuje u Blatu, Korčuli i Vela Luci.

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by