Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Studeni u Maloj sceni
(studeni 2013.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Figarov pir 3. studenoga

Figarov pir u izvedbi studenata Muzičke akademije u Zagrebu, klasa prof. Cynthie Hansell Bakić koja je u proljeće oduševila zagrebačku publiku i kritiku, a u ljeto potvrdila svoj dobar glas na Dubrovačkim ljetnim igrama te gostovala na Korčuli, ponovno se predstavlja publici u Maloj sceni u nedjelju, 3. studenoga u 19,30 sati. Ne propustite ovaj izniman kazališni doživljaj. Svoje ulaznice rezervirajte on line već danas!

Iglica na festivalima

Nakon više nego uspješnog nastupa na Susretu Hrvatskog centra ASSITEJ u Čakovcu (Nikolina Majdak proglašena je najboljom glumicom, a za kostimografiju nagradu je dobila Mirjana Zagorec!) Iglica gostuje na Riječkoj lutkarskoj reviji 5. studenog.

Nakon Riječkog festivala Iglica sudjeluje i na Festivalu novog cirkusa, kao jedina predstava namijenjena djeci. Predstava će se održati u Maloj sceni 24.11. u 11 sati i ulaznice se mogu rezervirati preko naših stranica.

Seminar "Kako (i zašto) gledati kazališnu predstavu"

Zbog nedostatka informacija o suvremenom kazalištu za djecu i mlade i njegovoj funkciji u procesu odgoja i obrazovanja često smo svjedoci nesnalaženja učitelja i pedagoga i "teta" u vrtiću pri ocjenjivanju kvalitete predstava, ali i nedoumica pri odlučivanju o tome koju i kakvu predstavu ponuditi djeci od mnogih programa koji se nude na tržištu. Potreba za edukacijom (ili barem razmjenom informacija) na svim razinama, od vrtića, preko škola do sveučilišta više je nego očita.

Seminarom "Kako (i zašto) gledati kazališnu predstavu" namijenjenom pedagozima u školama i vrtićima, "tetama" u vrtićima i učiteljima u osnovnim školama, roditeljima i svoj zainteresiranoj javnosti, voditelj Ivica Šimić uvest će polaznike u sve aspekte evaluacije kazališnih predstava za djecu i omogućiti im da s novim saznanjima lakše i kompetentnije ocjenjuju kazališne predstave koje gledaju i koje nude svojoj djeci.

Seminar će se održati u kazalištu Mala scena 13. studenoga u 18 sati.

Seminar traje 1,45 minuta s 15 minutnom stankom, a sudjelovanje na seminaru je besplatno. Zbog ograničenog broja polaznika (50), ljubazno vas molimo da se na vrijeme prijavite na email adresu: - vjloncar@inet.hr

Nagrada Teatra.hr

Nagrada Teatra.hr, jedinog hrvatskog portala za izvedbene umjetnosti i ove će se godine dodijeliti najuspješnijim umjetnicima i kazalištima u RH. O nagrađenima odlučuje isključivo publika i po tome je ova Nagrada posebna i drugačija. Glasanje traje do 31. listopada. Posjetite Teatar.hr i glasajte za svoje omiljene predstave i umjetnike. Bilo bi nam drago da svoj glas date i Maloj sceni. Više o nagradi pročitajte ovdje!

Rezultati audicija

Napokon su poznati rezultati za sve tri audicije koje su se održale u Maloj sceni ove jeseni, a za projekte koje ćemo raditi sljedeće godine.

U predstavi Ivice Šimića "Godišnja doba" igrat će Milica Manojlović i Dado Ćosić, u "Priči o zvuku" Nore Krstulović i Vedrana Peternela alternirat će Tina Hofman i Mateja Majerle, a u našem novom međunarodnom projektu koji režira danski redatelj Jacques S. Mathhiessen predstavit će se našoj publici tri mlada glumca: Jakov Gavran, Dado Ćosić i Mirel Huskić. Čestitke svima koji su prošli audicije, a zahvala svima koji su se prijavili. Dođite nam ponovno!

Godišnja doba

Pokusi za novu predstavu za djecu od 3 godine na više, Godišnja doba, čiju premijeru planiramo za 9. siječnja 2014. u punom su jeku. Mladi umjetnički tim predvođen glumcima Milicom Manojlović i Dadom Ćosićem intenzivno radi na originalnoj predstavi kojom ćemo progovoriti djeci o ciklusima prirode, o svijetu oko njih koji se svakodnevno mijenja i ponavlja. Ulaznice za izvedbe u siječnju već su u prodaji i mogu se rezervirati ovdje.

Dani darivanja

Podsjećamo vas da su rezervacije za susret sa Svetim Nikolom i Djedom Mrazom koje će djeca dočekati uz predstavu Iglica otvorene na našim internetskim stranicama. Ne čekajte zadnji tren! Rezervirajte svoje mjesto već danas i osigurajte svojim najmlađima nezaboravne trenutke druženja i darivanja.

Gostovanja

Jesen 2013. obilježavaju brojna gostovanja naših predstava:

Pale sam na svijetu doživljava novi uzlet i svojim gostovanjima u mjestima koje nismo dugo posjećivali oživljava stara kazališna prijateljstva i stvara nova na neskrivenu radost djece, roditelja i pedagoga. Od 9. do 11. listopada Pale je posjetio mjesta na otoku Korčuli, a od 28. do 30. listopada gostuje u Istri.

Kamenje je gostovalo u Dubrovačko neretvanskoj županiji i odigralo 6 predstava u Dubrovniku i četiri predstave u Metkoviću. Čestitamo Marku i Filipu na iznimnom požrtvovanju.

Debela će gostovati na Interliberu 15. studenog 2013. u 12 sati. Ako imate namjeru posjetiti Zagrebački velesajam, ne propustite pogledati i našu proslavljenu predstavu za djecu od 9 godina naviše i mlade.

Matineje

Matineje Male scene postale su nezaobilazno mjesto druženja djece s kazališnom umjetnošću. Petkom u 17 i 18,30 te subotom u 10 i 11,30 igramo predstave za najmanje - djecu od 1,5  do 5 godina. Subotom od 17 i 18,30 igramo naslove namijene starijoj djeci i mladima.

U studenom pogledajte Rodu i Lisca, Kraljevnu na zrnu graška, Palu samog na svijetu, Debelu, Smiješno čudovište, Kamenje, Ružičastu sanjaricu i JaTiOnoMi...

Pogledajte naš program i rezervirajte ulaznice na vrijeme.

Noć kazališta

I ove će godine Mala scena sudjelovati u manifestaciji Noć kazališta 16. studenoga i to sa četiri izvedbe tri naslova za djecu svih uzrasta. Za one najmanje, od 1,5 godine na više igramo Priču o kotaču, za djecu od 5 godina na više igramo našu novu predstavu Smiješno čudovište, a mladima smo namijenili našu sada već slavnu predstavu Kamenje.

10,00 - Priča o kotaču
11,30 - Priča o kotaču
17,00 - Smiješno čudovište
20,00 - Kamenje

Pojedinačna cijena ulaznice za sve predstave iznosi 30 kuna. Rezervirajte svoje ulaznice ovdje.

Vaša Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by