Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Rujan u Maloj sceni
(rujan 2014.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Dobro došli u kazališnu sezonu 2013./2014.

Dragi prijatelji kazališta Mala scena i oni koji ćete to uskoro postati!

Iza nas je vjerojatno najnemirnija i najnesigurnija sezona u dugogodišnjoj povijesti našega malog kazališta koja je započela dalekog 1. srpnja 1986. godine u Dječjem vrtiću Tratinčica prvom izvedbom danas već kultne predstave „Kraljevna na zrnu graška“. Prošli smo kroz mukotrpno dokazivanje da nismo kriminalci nego umjetnici i građani koji imaju pravo na iskazivanje vlastita mišljenja, ali ni u jednom trenutku nismo željeli odustati od ideje kazališta kakvo smatramo da trebamo i moramo raditi i kakvo naša publika od nas i očekuje: izvrsno kazalište za mladu publiku od 1,5 godine do 15 godina koje se tiče svojih gledatelja i komunicira s njihovim problemima ovdje i danas. Hoćemo li uspjeti opstati u narednom razdoblju još uvijek ne znamo, ali smo čvrsto uvjereni da je ono što radimo vrijedno truda i svih napora da naše malo kazalište, koje smo izgradili vlastitim radom i sredstvima, OPSTANE i u budućnosti.

Mogućnost daljnjeg života Male scene ovisi isključivo o vama, našim gledateljima. Ako naš društveno odgovoran repertoar koji smo pripremili bude prihvaćen od vas i ako se bude TICAO vaše djece i vaših života, uspjeli smo i postigli svoju svrhu, a time i opravdali naše umjetničke potrebe.

A što vas čeka do kraja 2013. i tijekom 2014. godine? Pogledajte našu Programsku knjižicu, odaberite naslove koji vas zanimaju i posjetite nas u našoj maloj dvorani na Medveščaku ili nas pozovite u goste u vašu sredinu.

Vjerujemo da ćete se i ove sezone uvjeriti da je Mala scenaPREPOZNATLJIVO RAZLIČITO KAZALIŠTE!

S radošću vas očekujemo!

Vitomira Lončar

Predstava za vikende

I ove sezone nastavljamo s našim popularnim matinejama vikendom! U rujnu, svakog petka u 18:00 te subotom u 10:00 i 11:30 sati igramo naše kultne predstave za najmanju publiku, one malene od 1,5 do 5 godina. U petak 6. i subotu 7. rujna Ivica Šimić igra svoju slavnu predstavu "Priča o oblaku".

Predstave za malo stariju djecu, od 5 godina na više, u rujnu igramo svake subote u 18:00 sati. Već 7. rujna igramo "Malu sirenu" H. C. Andersena. Ne propustite priliku pogledati ovu originalnu lutkarsku predstavu kojom Mala scena sudjeluje na međunarodnim festivalima.

Pogledajte naš Program, odaberite predstavu i rezervirajte svoje ulaznice on line već sada!

Nova predstava!

Sezonu 2013./2014. otvaramo već 12. rujna hrvatskom praizvedbom predstave “Smiješno čudovište” japanskog autora Asaya Fujite u režiji mlade Ane Prolić. Predstava je namijenjena djeci od 5 godina naviše, mladima i odraslima. 

Bekkanko je Smiješno čudovište. Umjesto da plaši i straši ljude, njegovo ih smiješno lice nasmijava. Umjesto da ga se boje i poštuju ga, oni mu se smiju i izruguju. Kao takav ne uspijeva vršiti zadaću koju mu je povjerila Božica planina: da uči ljude ispravnosti i dobroti.

U predstavi, slijepu djevojku Yuki igra slijepa glumica Dajana Biondić, mlada glumica koja je od 2001. godine članica Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život. Dajanino sudjelovanje daje našoj predstavi posebnu vrijednost i čini ju jedinstvenom ne samo u hrvatskim kazališnim okvirima. Želimo Dajani puno uspjeha, a “Smiješnom čudovištu” dug kazališni život.

"Smješno čudovište" pogledajte već 14. rujna na našoj subotnjoj matineji u 18:00 sati. Rezervirajte svoje ulaznice već sada!

U susret Svetom Nikoli i Djedu Mrazu

I ove ćemo godine razveseliti vašu djecu susretom sa Svetim Nikolom i Djedom Mrazom. Uz predstavu “Iglica”  koju smo napravili u suradnji s Triko cirkus teatrom, djeca će u smijehu i radosti dočekati svoje zaslužene darove, ali i ponijeti sa sobom nezaboravno kazališno iskustvo.

REZERVIRAJTE NA VRIJEME SVOJ TERMIN U PROSINCU!!!

Rezervacije primamo već danas
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 468 3944
fax. (01) 468 3370 e-mail: info@mala-scena.hr

Audicija za glumce za predstavu "Sudbinske priče"

Kazalište Mala scena raspisuje audiciju za međunarodni projekt koji će raditi s partnerima iz Švedske, Norveške i Danske. Audicija će se održavati u Maloj sceni od 6. do 11. listopada ove godine, a uvjete i raspored audicije možete pročitati ovdje.
Traže se tri glumca (muškarci), završen najmanje BA studij glume, do 35 godina starosti.

Rad na predstavi u 2014. godini je od 1. rujna do 4. listopada u Zagrebu, od 5. do 25. listopada u Landskrona, Švedska. Svjetska praizvedba je u Švedskoj. Nakon toga početkom studenoga 2014. predstava ima premijeru u Maloj sceni. Nordijska turneja u zemljama partnerima predviđa se za početak 2015. godine, a nakon toga predstava igra u Hrvatskoj i na festivalima u inozemstvu.

Mole se zainteresirani glumci da pošalju svoju prijavu za audiciju na engleskom jeziku na mail vjloncar@inet.hr najkasnije do 4. listopada 2013. godine.


Vaša Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by