Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Ožujak u Maloj sceni
(ožujak 2012.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

JaTiOnoMi...

Dragi prijatelji Male scene,

Naša najnovija predstava JaTiOnoMi... za djecu od 4 do 10 godina i odrasle koju smo radili s našim partnerima kazalištem ActLab, a koja na predivan, poetski i nježan način govori o posvojenju djece i stvaranju nove obitelji, praizvedena je 21. veljače.  Sasvim posebna, prekrasna predstava osvojila je srca svih koji su je vidjeli, a osvrti i kritike koje pristižu potvrđuju da smo i s ovom predstavom, kao i sa Iglicom dotakli srca naše publike. Pročitajte što o predstavi piše Jelena Pervan u svojoj kritici na portalu Klinfo.hr. Iz kritike:

"... Mala je scena obje ovogodišnje premijerne predstave posvetila društvenim pitanjima, s posebnim naglaskom na prihvaćanje različitosti. Nakon Iglice koja se bori s neprihvaćanjem okoline, nova se predstava dotiče tabuizirane teme posvajanja i prihvaćanja nove obitelji koja, iako u Hrvatskoj opterećena zakonskim preprekama, u predstavi preispituje gotovu situaciju kada Ja i Ti prihvaćajući Ono postajemo Mi ..."

Predstavu JaTiOnoMi... igramo u subotu u 17,00 i 18.30 sati. Ne propustite ju! Rezervirajte svoje ulaznice on line!

Nagrada Maloj sceni u Karlovcu

Na 3. Karlovačkom salonu, koji se na temu kulturne revitalizacije stare gradske jezgre Zvijezde održava u Galeriji Vjekoslava Karasa, 6. ožujka u 18 sati, po prvi puta dodijeljene su i alternativne nagrade Karlovačko NAJ za pojedince, inicijative i projekte koji su obilježili 2012. godinu ili, pak, dugogodišnjim radom pomažu promociju Karlovca.

Ponosni smo što je Mala scena nagrađena kao institucija koja se posebno istaknula u potpori kulturi i nezavisnoj sceni izvan Karlovca. Ovo je veliko priznanje za naš rad i poticaj da i dalje nastojimo svojim društveno odgovornim predstavama, ali i društvenim radom utjecati na kulturni život u Hrvatskoj.

Suradnja s članovima Mreže neovisnih kazališta

U svojem novom Strateškom planu za četverogodišnje razdoblje, Mala scena je kao jednu od svojih glavnih strategija odabrala umrežavanje i suradnju sa srodnim kazalištima i umjetnicima. Sretni smo da se ova strategija već u prvoj godini pokazuje uspješnom i da daje i više nego bogate plodove.

Nakon Iglice nastale u suradnji s Triko cirkus teatrom i suradnje s ActLab-om koja je dala život predstavi JaTiOnoMi... , nastavljamo suradnju i sa ostalim članovima Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina u RHStudio kubus četvrtkom igra svoje predstave u Maloj sceni (14. ožujka u 18,00 sati pogledajte "Zlatnu koku"), a Bacači sjenki u nedjelju 17. ožujka u 18,00 sati igraju svoju kultunu predstavu Muški / Ženski - Ženske / Muške - predstava samo za osobe ženskog roda, a u 20,30 ista predstava se igra samo za osobe muškog roda. Rezervirajte ulaznice on line!!

Vrhunac suradnje članova Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina u RH bit će Burza koja će se u Maloj sceni 12., 13. i 14. travnja. Neovisna scena zajedničkim snagama ide dalje!!! Podržite ju i dođite na Burzu i na predstave koje zajedničkim snagama afirmiramo u Maloj sceni.

Mala scena na festivalima

Mala scena nastavlja svojim nastupima na brojnim festivalima:

Život je san predstavljat će Malu scenu na Naj, Naj, Naj festivalu. Predstavu igramo 23. ožujka u 19,30 sati.
Ružičasta sanjarica nastupa na 6. festivalu hrvatske drame za djecu Mali Marulić u Splitu od 8. do 11. travnja.
Iglica
nastupa na FEN-u - Festivalu neovisnih kazališta u Opatiji od 16. do 21. travnja.
Mala sirena
i Priča o oblaku će u travnju i svibnju predstavljati Malu scenu na festivalima u Turskoj.

Ruska premijera Padobranaca

Nakon svjetskog uspjeha, predstava Padobranci koja je od 8. ožujka 2006.  i praizvedbe u Bologni obišla sve najznačajnije festivale na svijetu i igrala na svim kultnim mjestima svjetske kazališne scene, svoj je život nastavila u Aziji i doživjela prazivedbu sa Taiwanskim umjetnicima kazališta Song Song Song u Taipeiu u studenom 2011. U travnju 2012. Padobranci su imali i svoju praizvedbu u Hong Kongu sa kineskim glumcima kazališta Mingri. Nova verzija imat će svoju praizvedbu u Rusiji, sa umjetnicima Kazališta za mladu publiku u Novom Urengoyu, u dalekom Sibiru. Ponosni smo na uspjeh Padobranaca koji svojim svjetskim inačicama postaju fenomen u svijetu kazališta za djecu i mlade.

Bum Tomica

Bum Tomica predstava nastala prema kultnom romanu Silvije Šesto, koji se nedavno našao u žiži interesa javnosti zbog napada na roman i samu autoricu, na rasporedu je u Maloj sceni u četvrtak 21. ožujka u 17 sati. Ne propustite ovu kultnu predstavu. Rezervirajte svoje mjesto on line!

Nagradna igra

Dobitnici naših nagrada u veljači:

-  Ana-Marija Tomljenović dobila je Studena majice i čaše s potpisom Blanke Vlašić te paket Studene. Čestitamo!

- Jasna Vidmajer ići će na informatički tečaj Infokatedre,

a Martina Vacka osvojila je ulaznice za matineju u Maloj sceni.

Igrajte i dalje našu nagradnu igru i osvajajte nagrade naših sponzora.

Vaša Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by