Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Siječanj u Maloj sceni
(siječanj 2013.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Mala scena u 2012. godini

Dragi prijatelji,

na početku godine želimo s vama podijeliti zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u protekloj godini. Iako iznimno teška i opterećena mnogim problemima, 2012. godina bila je vrlo uspješna. Premijerno smo izveli 4 nova, a na repertoaru smo imali i 12 repriznih naslova. Uz praizvedbe domaćih autora: Nine Horvat - Ružičasta sanjarica  i Darka Lukića - Život je san, Mala scena obnovila je i Tajne začarane šume naše proslavljene Zvjezdane Ladika. Nakon trogodišnjeg rada na projektu Patchwork Family koji smo radili s partnerima iz Japana, Koreje, Hong Konga, Tajvana, Rusije i Austrije, praizveli smo i predstavu Superheroj ruskog autora Mikaela Barteneva. Praizvedba ovog iznimnog projekta, koji je dobio predikat ASSITEJ International projekt, održana je u Nacionalnom kazalištu u Seulu, u Koreji, 26. srpnja 2012. godine nakon čega je gostovao na festivalima po Aziji i Europi. Mala scena je glavni producent, a kao partneri dali smo redatelja, skladatelja, producenta, glumca i prevoditelja.

U 2012. godini odigrali smo 445 izvedaba koje je vidjelo 44.014 gledatelja u zemlji i inozemstvu. Odigrali smo 74 izvedbe na gostovanjima u Hrvatskoj te čak 53 izvedbe u inozemstvu. Naše predstave predstavile su se na 28 festivala od čega 12 u Hrvatskoj i 16 u inozemstvu sa sveukupno 71 izvedbom, a vidjela ih je publika u 13 zemalja Europe, Azije i Afrike.

Od najvažnijih događaja koji su obilježili prošlu godinu svakako izdvajamo evaluiranje Strateškog plana za razdoblje 2008 - 2012 i donošenje novog dokumenta koji smo donijeli u kolovozu: STRATEŠKI PLAN KAZALIŠTA MALA SCENA ZA RAZDOBLJE 2013 - 2016. Osnove našeg novog plana pogledajte na stranici Osnove strateškog plana 2013-2016.

Opširnije o našim rezultatima pročitajte na našim internetskim stranicama!

Mala scena na TIME OUT-ovoj listi 115 najvažnijih u hrvatskoj kulturi!

S ponosom javljamo svim našim prijateljima, posjetiteljima i podupirateljima da se Kazalište Mala scena nalazi na listi 115 najvažnijh ljudi i mjesta u suvremenoj hrvatskoj kulturi! Pri tom valja istaknuti da smo jedini na listi koji se bave stvaralaštvom za djecu. Dođite u Malu scenu i uvjerite se da smo uistinu PREPOZNATLJIVO RAZLIČITO KAZALIŠTE! Pročitajte što TIME OUT kaže o nama!

Praizvedba Iglice 31. siječnja

Pokusi za našu prvu predstavu u 2013. godini u punom su tijeku. Artisti Triko cirkus teatra - Nikolina Majdak, Iva Peter Dragan i Nikola Mijatović s kojima pripremamo Iglicu, novi tekst Lane Šarić, donijet će na pozornicu Male scene ljepotu, raznolikost i začudnost koju nam pruža cirkus. Cirkuskim vještinama, žongliranjem, akrobatikom i klaunovima ispričat ćemo vam poetičnu priču o djevojčici koja od rođenja na sebi nosi iglice koje bodu sve s kojima Iglica dolazi u dodir, ali ranjavaju i nju u svakom bliskom dodiru. Kako se nositi sa svojom vlastitom osobnošću i kako tako različit od drugih biti prihvaćen u društvu, tema je naše predstave za djecu od 4 do 10 godina. Praizvedba Iglice bit će 31. siječnja, a predstave možete pogledati već 2. veljače. Pogledajte raspored predstava i rezervirajte ulaznice na vrijeme!

JaTiOnoMi...

Usporedo s pokusima za Iglicu, pripremamo još jednu praizvedbu, ovoga puta u suradnji s ActLabom. Glumci Silvio Vovk, Jelena Vukmirica Makovičić i Marko Makovičić vrijedno rade na predstavi JaTiOnoMi... društveno angažiranoj predstavi koja se bavi temom posvojenja djeteta. Ovom predstavom želimo istražiti sve aspekte samog procesa posvojenja i doći do adekvatnog kazališnog jezika i priče kojom bismo mogli djeci iskomunicirati ovu vrlo delikatnu i socijalno osjetljivu temu.

Praizvedba predstave JaTiOnoMi... održat će se 21. veljače. Pogledajte raspored predstava i rezervirajte svoje ulaznice na vrijeme on line ovdje!

Raspored predstava do kraja ožujka

Na našim internetskim stranicama pogledajte naš raspored. Ponosni smo da vam možemo ponuditi predstave na slobodnoj prodaji sve do kraja ožujka. Pozivamo vas da posebnu pozornost posvetite našim praizvedbama, Iglica i JaTiOnoMi.... Rezervirajte svoje ulaznice, kupite ih on line i uživajte u predstavama Male scene!

Nagradna igra

Dobitnici naše nagradne igre u prosincu su:

Aleksandra Adelsberger, koja dobiva ulaznice za matineju u kazalištu Mala scena.

Anica Klemenčić, koji dobiva  majice i čaše s potpisom Blanke Vlašić te paket Studene.

Jasna Vidmajer koja će pohađati informatički tečaj.

Čestitamo svim dobitnicima! Igrajte i dalje našu nagradnu igru!

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by