Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Nova kazališna sezona u Maloj sceni
(kolovoz 2012)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Radno ljeto Male scene

Ovo je ljeto Mala scena provela - radno! Uspješno smo odigrali naše predstave KamenjePriča o vodi na MDF-u u Šibeniku. Nakon toga otputovali smo u Aziju gdje smo u Nacionalnom kazalištu u Seulu, u Koreji, 26. srpnja održali praizvedbu interkulturne predstave za mladu publiku publiku SUPERHEROJ. Odigravši sedam izvedaba u Koreji, preselili smo se na Kijimuna festu u Okinawu, u Japan, gdje smo istu predstavu odigrali još 3 puta. na Okinawi se svjetskoj javnosti predstavila i naša predstava o strahu Baukač s tri izvedbe. Na dalekom Tajvanu SUPERHEROJ je odigran još dva puta. U Osaki, na TACT festivalu, Ivica Šimić je izlagao na simpoziju pod naslovom "Festivals, Society, Education", a na Okinawi smo sudjelovali na prvom godišnjem sastanku ASSITEJa - ASSITEJ International Meeting. Na Bitolino festivalu u Bitoli, Makedonija, odigrali smo svoju najnoviju produkciju Ružičasta sanjarica, a pred nama je nastup na Špancirfestu s Tajnama začarane šume. Predstavu u Varaždinu pogledajte u ponedjeljak 27.8. u 11 i 18 sati.

Burza Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina od 29.8. do 2.9.

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnje prve Burze Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina,  od 29. kolovoza do 2. rujna 2012. održat će se i 2. Burza predstava neovisnih kazališta i kazališnih družina registriranih u RH. Predstave će se izvoditi u kazalištu Mala scena i u dvorani Vidra. Ove smo godine predvidjeli i oganičen broj ulaznica po povoljnoj cijeni za građanstvo (predstave za djecu po 20,00 a za odrasle 30,00 kuna!). Ulaznice za predstave u Maloj sceni možete rezervirati već danas!

Pogledajte program Burze, odaberite predstave koje vas zanimaju i svojim dolaskom poduprite neovisno kazalište u Hrvatskoj!

Najava sezone 2012./2013.

Završilo je razdoblje u kojem je naše kazalište radilo prema svom prvom Strateškom planu (2008. - 2012.) i od ove jeseni ulazimo u novi strateški ciklus. Sukladno tome i naš će repertoar doživjeti neke promjene, no, o tome više u sljedećim mjesecima.

Novu ćemo sezonu započeti dramom za mlade koja problematizira odnos očeva i djece Život je san autora Darka Lukića, prema istoimenom Calderonovom djelu, a praizvedba će se održati već 20. rujna.

Do kraja sezone 2012./2013. imat ćemo još dvije praizvedbe:

"Iglica" Lane Šarić, za djecu od 4 do 10 godina koja će govoriti o "različitoj" djeci, praizvest će se u siječnju 2013. u suradnji s Triko cirkus teatrom .

"JaTiOnoMi..." autorica Pavlice Bajsić i Jelene Vukmirice Makovičić u kojoj ćemo djeci od 3 do 10 godina (ali i njihovim roditeljima) progovoriti o problemima posvajanja i posvojene djece praizvest ćemo u suradnji s kazalištem ActLab.

Kao što se vidi, ova će sezona Male scene biti sezona hrvatskih praizvedbi okrenuta društveno odgovornom repertoaru. Očekujemo vašu podršku te vjerujemo da vas ni ove godine, kao i u proteklih više od 25, nećemo razočarati! Dapače!

MaliLab

U partnerstvu s kazalištem ActLab

Nakon vrlo uspješne i lijepe suradnje na predstavi za najmlađu publiku «Priča o vodi», kazališta Mala scena i ActLab nastavljaju zajednički rad! U želji za daljnjim umrežavanjem te spajanjem znanja i iskustava, nastaje

Dramski studio za najmlađe MALI LAB!

Mali Lab otvara svoja vrata djeci uzrasta od 5 do 10 godina, radeći u dvije dobne skupine, od 5 -7 . i 8 -10 godina.

Specifičnost našeg dramskog studia je u njegovom PROGRAMU – u Malom Labu djeca imaju mogućnost raditi na sva tri polja scenskog izričaja – glumi, pokretu i plesu i pjevanju, uz živu korepeticiju (klavir, bubnjevi i udaraljke!) na svakom satu. Na ovaj način s djecom radimo na osvještavanju kretanja, koordinaciji tijela, imaginaciji, radu na karakterima i osnovama glumačkog zanata, ali i na muzikalnosti, osjećaju za ritam i razvijanju individualnog rada i rada u grupi. Isto tako, razvijamo senzibilitet djece uz glazbeni odgoj i prisutnost «živog» instrumenta na svakom satu i rad djece s udaraljkama.

Vjerujemo da ovim pristupom možemo izvući maksimalni kreativni potencijal iz svakog djeteta.

Program

idejno osmišljava i vodi Jelena Vukmirica Makovičić, mag. art., koja spaja svoja iskustva iz glume i suvremenog plesa i stvara program za «male» kao što bi i za «velike», jednakom ozbiljnošću i predanošću ali uz puno zabave, smijeha i slobode!

Nadalje, kroz rad studia upoznajemo djecu sa svim poslovima u kazalištu za koji vjerujemo da je NAJLJEPŠI POSAO NA SVIJETU!

Iz tog razloga, uključujemo i likovnu umjetnost kroz aspekt izrađivanja kostima i scenografije, na temelju nacrta profesionalnog scenografa i kostimografa, a koje će djeca izrađivati zajedno sa svojim roditeljima na našim «otvorenim danima» kako bi se i roditelji priključili kreativnom procesu svog djeteta.

Sav rad djece i izrađene kostime i scenografiju imat ćemo priliku vidjeti u završnoj predstavi koju planiramo za lipanj 2013.

Studio će raditi na dvije lokacije, u Maloj sceni na adresi Medveščak 2 i u Studiu ActLaba na Jarunu, u Našičkoj ulici br. 10.

- Voditeljice studia: Jelena Vukmirica Makovičić (akad. glumica i dramska i plesna pedagoginja), Maja Katić (akad. glumica i dramska pedagoginja) i Ivana Djula (glazbena pedagoginja i korepetitorica, klavir, udaraljke i bubnjevi)

- Termini održavanja satova: utorkom u ActLabu na Jarunu, Našička 10 od 17.30 i 18. 30 i srijedom u Maloj sceni od 17.30 i 18.30 u dinamici dolazaka od 1 x tjedno

UPISI

3. – 7. rujna 2012. od 16 -19 h
u Maloj sceni i u ActLabu

- Upisujemo 4 grupe od po 15 djece i to 2 u ActLabu i 2 u Maloj sceni

- POČETAK RADA – 2. i 3. listopada 2012.

Već u prosincu 2012., organizirat ćemo prezentaciju za roditelje (18. i 19. 12. 2012.), a u lipnju 2013. ćemo završnom predstavom završiti prvu sezonu našeg MalogLaba.

Kontaktirajte nas na vrijeme radi ograničenog broja djece koje možemo primiti u grupu.

Najava matineja

I ove godine, već od rujna, započet ćemo s našim predstavama namijenjenih publici koja dolazni na slobodnu prodaju svakog petka i subote. Ulaznice za rujan u prodaji su već od 20. kolovoza i na vrijeme ih rezervirajte on line!

Pogodnosti u Optičkom centru Bilić Vision

Mala scena već 25 godina djeci i mladima otvara nove vidike. U želji da im oči, njihov prozor u svijet, budu što zdravije, Mala scena svojim najmlađim gledateljima ove jeseni daruje preglede vida. Svoju djecu na besplatni pregled vida u Optički centar Bilić Vision u Centru Kaptol možete dovesti u petak i subotu, 14. i 15. rujna, od 9 do 21 sat. Predbilježbe se primaju na optika@bilicvision.hr .

Predočenjem ulaznice Male scene u Optičkom se centru Bilić Vision tijekom rujna ostvaruje i popust od 20 % pri kupnji sunčanih i dioptrijskih naočala iz nove kolekcije.

Srdačan pozdrav

Radujem se što ćete i ove sezone doći u naše kazalište na Medveščaku ili pozvati neku od naših predstava u svoju sredinu!

Vitomira Lončar

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by