Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Ljeto Male scene
(srpanj - kolovoz)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Mala scena na ljetnim festivalima

Ovo će ljeto Mala scena provesti radno i to na međunarodnim i domaćim festivalima. Već 2. i 3. srpnja naše predstave "Kamenje" i "Priča o vodi" igrat će na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku.

Međunarodni projekt osam zemalja (Koreja, Japan, Kina, Hong Kong, Tajvan, Rusija, Austrija i Hrvatska)  Patchwork Family i predstava Superhero koju režira Ivica Šimić, producira Vitomira Lončar, glazbu sklada Alen Kraljić, a u kojoj igra i Dražen Čuček, imat će svoju svjetsku praizvedbu 21. srpnja u Nacionalnom kazalištu u Seulu, u Južnoj Koreji. Nakon 10 izvedaba u Koreji, predstava početkom kolovoza seli na Kijimuna Festival u Okinawu, u Japan, gdje će se odigrati tri puta (3., 4. i 5. kolovoza). Od 6. do 12. kolovoza turneja ovog interkulturnog i interkontinentalnog projekta završava na festivalu u gradu Kaohsiungu, na Tajvanu.

Na Kijimuna festivalu u Japanu igrat će i autorska predstava Ivice Šimića "Baukač" i to tri izvedbe 31.7 i dvije izvedbe 2.8.

Naša "Ružičasta sanjarica" predstavit će se 5. kolovoza u službenoj konkurenciji na 2. Međunarodnom festivalu Bitolino u Bitoli, Makedonija, a za kraj ljeta "Tajne začarane šume" igrat će na Špancirfestu.

Novo u kazalištu Mala scena:

U partnerstvu s kazalištem ActLab

Nakon vrlo uspješne i lijepe suradnje na predstavi za najmlađu publiku «Priča o vodi», kazališta Mala scena i ActLab nastavljaju zajednički rad! U želji za daljnjim umrežavanjem te spajanjem znanja i iskustava, nastaje

Dramski studio za najmlađe MALI LAB!

Mali Lab otvara svoja vrata djeci uzrasta od 5 do 10 godina, radeći u dvije dobne skupine, od 5 -7 . i 8 -10 godina.

Specifičnost našeg dramskog studia je u njegovom PROGRAMU – u Malom Labu djeca imaju mogućnost raditi na sva tri polja scenskog izričaja – glumi, pokretu i plesu i pjevanju, uz živu korepeticiju (klavir, bubnjevi i udaraljke!) na svakom satu. Na ovaj način s djecom radimo na osvještavanju kretanja, koordinaciji tijela, imaginaciji, radu na karakterima i osnovama glumačkog zanata, ali i na muzikalnosti, osjećaju za ritam i razvijanju individualnog rada i rada u grupi. Isto tako, razvijamo senzibilitet djece uz glazbeni odgoj i prisutnost «živog» instrumenta na svakom satu i rad djece s udaraljkama.

Vjerujemo da ovim pristupom možemo izvući maksimalni kreativni potencijal iz svakog djeteta.

Program

idejno osmišljava i vodi Jelena Vukmirica Makovičić, mag. art., koja spaja svoja iskustva iz glume i suvremenog plesa i stvara program za «male» kao što bi i za «velike», jednakom ozbiljnošću i predanošću ali uz puno zabave, smijeha i slobode!

Nadalje, kroz rad studia upoznajemo djecu sa svim poslovima u kazalištu za koji vjerujemo da je NAJLJEPŠI POSAO NA SVIJETU!

Iz tog razloga, uključujemo i likovnu umjetnost kroz aspekt izrađivanja kostima i scenografije, na temelju nacrta profesionalnog scenografa i kostimografa, a koje će djeca izrađivati zajedno sa svojim roditeljima na našim «otvorenim danima» kako bi se i roditelji priključili kreativnom procesu svog djeteta.

Sav rad djece i izrađene kostime i scenografiju imat ćemo priliku vidjeti u završnoj predstavi koju planiramo za lipanj 2013.

Studio će raditi na dvije lokacije, u Maloj sceni na adresi Medveščak 2 i u Studiu ActLaba na Jarunu, u Našičkoj ulici br. 10.

- Voditeljice studia: Jelena Vukmirica Makovičić (akad. glumica i dramska i plesna pedagoginja), Maja Katić (akad. glumica i dramska pedagoginja) i Ivana Djula (glazbena pedagoginja i korepetitorica, klavir, udaraljke i bubnjevi)

- Termini održavanja satova: utorkom u ActLabu na Jarunu, Našička 10 od 17.30 i 18. 30 i srijedom u Maloj sceni od 17.30 i 18.30 u dinamici dolazaka od 1 x tjedno

UPISI

3. – 7. rujna 2012. od 16 -19 h
u Maloj sceni i u ActLabu

- Upisujemo 4 grupe od po 15 djece i to 2 u ActLabu i 2 u Maloj sceni

- POČETAK RADA – 2. i 3. listopada 2012.

Već u prosincu 2012., organizirat ćemo prezentaciju za roditelje (18. i 19. 12. 2012.), a u lipnju 2013. ćemo završnom predstavom završiti prvu sezonu našeg MalogLaba.

Kontaktirajte nas na vrijeme radi ograničenog broja djece koje možemo primiti u grupu.

2. Burza Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina

Druga Burza  Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina održavat će se od 30. kolovoza do 2. rujna 2012. u kazalištu Mala scena i kazalištu Vidra. Uskoro ćemo vam se javiti s više informacija.

Naš novi partner - Optički centar Bilić Vision

Sve posjetitelje Male scene u rujnu očekuju posebne pogodnosti u Optičkom centru Bilić Vision u Centru Kaptol. Čuvajte ulaznice Male scene i omogućite svojem djetetu besplatan pregled vida!

Više doznajte na www.bilicvision.hr !

Želimo vam lijepe i ugodne praznike i vidimo se ponovno početkom rujna!

Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by