Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Lipanj u Maloj sceni
(Lipanj 2012.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Priča o Oblaku na festivalu u Egiptu

Kazalište Mala scena će od 31. svibnja do 10. lipnja sudjelovati na međunarodnom festivalu  MARHABA! u Mokkatam, Egipat, gdje će igrati svoju predstavu Priča o oblaku na engleskom jeziku. Ovo je već treće gostovanje Male scene u Egiptu, a drugo s Pričom o oblaku gdje je prošle godine ova predstava za bebe od 1,5 do 5 godina sudjelovala na Hakawy međunarodnom festivalu u Kairu. Padobranci su se predstavili egipatskoj publici 2009. godine.

Na MARHABA! festivalu osim Male scene gostovat će kazališta iz Irske, Austrije, Rumunjske i Italije.
Priča o oblaku, Roberta Frabettia i Ivice Šimića, prva je u nizu predstava za bebe koje Mala scena producira od 2002. godine i jedino je kazalište u Hrvatskoj koje sustavno njeguje repertoar za ovaj uzrast. Scenografiju su osmislili akademski slikari Anina Lasta Budor i Robert Budor, a ista je predstavljena i na Zagrebačkom salonu. Na ASSITEJ-evom festivalu u Čakovcu Ivica Šimić nagrađen je za najboljeg glumca, a predstava je dobila nagradu za najbolju predstavu u cjelini 2003. godine.
Do danas Priča o oblaku odigrana je gotovo 500 puta na hrvatskom i engleskom jeziku. Osim igranja predstava, Mala scena će u Egiptu održat i nekoliko radionica i seminara o kazalištu za male bebe.

Mala sirena na 7. festivalu bajki u Ogulinu

Nakon nastupa u Mađarskoj i  velikog uspjeha u Subotici na Međunarodnom lutkarskom festivalu, Mala sirena putuje u Ogulin na

7. OGULINSKI FESTIVAL BAJKE, 08.06.-10.06.2012.

Ogulinski festival bajke je kulturno-turistička manifestacija, koja kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva, potiče, ostvaruje i pokazuje umjetničku i kulturnu produkciju namijenjenu djeci, mladima i odraslima. Cjelodnevni program festivala obuhvaća sadržaje s područja kazališta, animiranih filmova, glazbe, s velikim brojem edukativnih i kreativnih radionica.

Veselimo se Ogulinu

Počele probe za Život je san

Počeli smo s probama za našu novu predstavu "Život je san - viteška priča, šesta epizoda". Predstava će biti namijenjena mladima od 11 godina na više. Tekst je prema Calderonu napisao Darko Lukić, režira Ivica Šimić, a igraju Silvio Vovk (na slici) Anja Đurinović, Mia Anočić Valentić i Zoran Gogić koji svi po prvi puta nastupaju u Maloj sceni. Pokusi će trajati do kraja lipnja, nakon ljetne stanke nastavit će se u kolovozu, a premijera će biti 20. rujna.

Mala scena u srpnju i kolovozu

Ovo će ljeto za Malu scenu biti radno. Već tradicionalno gostujemo na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, a izvest ćemo dvije predstave. Priča o vodi sudjeluje u "Programu ulica i trgova", a Kamenje, predstava za mladu publiku od 11 na više, predstavit će naše kazalište u glavnom programu.

Ružičasta sanjarica bit će jedina hrvatska predstava na festivalu Bitolino, Makedonija. Ako ste slučajno u Bitolju dođite na predstavu 5. kolovoza u 12 sati.

Baukač putuje u Japan, na Kijimuna Festa, u Okinawu, festival na kojem već godinama Mala scena s uspjehom nastupa. Ove je godine Kijimuna festa sastajalište ASSITEJ-a jer se u okviru festivala održava prvi ASSITEJ International Meeting. No, o nastupima tijekom ljeta, više ćemo pisati u slijedećem newsletteru.

Rezime sezone

Sezona koja završava, bila je jedna od uspješnijih Male scene. Premda smo radili u iznimno teškim uvjetima smanjenog financiranja i pada kupovne moći naše publike, ostvarili smo zamjetne umjetničke rezultate.

Početkom sezone proslavili smo 25 godine otkako Vitomira Lončar i Ivica Šimić igraju slavne predstave Kraljevna na zrnu graška i Pale sam na svijetu. Rijetke su takve godišnjice pa je naše zadovoljstvo još i veće.

Nakon nastupa na Kijimuna festa 2011, plesna predstava za mlade Zagrljaj, uspješno je igrala tijekom jeseni i u Hrvatskoj.

U suradnji s ActLabom, kazalištem Jelene Vukmirice i Marka Makovičića, praizveli smo autorsku predstavu ovo dvoje umjetnika namijenjenu najmlađoj publici od 1,5 godina na više - Priča o vodi.

Godinu 2011. završili smo premijerom Male sirene, završnim radom Katarine Arbanas na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, a 2012. godinu započeli smo obnovom naše slavne predstave Tajne začarane šume Zvjezdane Ladika.

Ružičastom sanjaricom Nine Horvat, petom premijerom, završavamo ovu uspješnu sezonu.

Zahvaljujemo gledateljima na podršci, a sponzorima, medijskim sponzorima i donatorima na pomoći. Također zahvaljujemo Uredu za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba te Ministarstvu kulture Republike Hrvatske na potporama.

Najava sezone

Sezonu 2012./2013. započnjemo 2. Burzom Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina od 29. kolovoza do 2. rujna. Mala scena bit će domaćin predstavama za djecu. 

Premijerom predstave Život je san počinje redovan život kazališta o kojem ćemo vas informirati našom repertoarnom knjižicom krajem kolovoza.

Srdačan pozdrav

Mala scena

, , , ,

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by