Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Siječanj u Maloj sceni
(siječanj 2012.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Mala scena u 2011.

Mala scena je u 2011. godini imala 5 premijera (premda su bile planirane samo dvije!), a na repertoaru je imala i 12 repriznih naslova. Sveukupno su izvedene 452 izvedbe koje je vidjelo 48.482 – s plaćenim ulaznicama. Gostovali smo u Hrvatskoj 82 puta i odigrali 125 izvedaba.
Naše predstave sudjelovale su na 14 festivala od čega smo na njih 7 sudjelovali u inozemstvu, 7 u Hrvatskoj, a sveukupno smo na festivalima odigrali 30 izvedaba na hrvatskom i engleskom jeziku.
Osvojili smo u 2011. godini 10 nagrada i 2 nominacije.
Djelatnici Male scene pohađali su 4 edukacijska ciklusa, a Vitomira Lončar i Ivica Šimić tijekom su 2011. godine sudjelovali na 12 konferencija i radionica kao predavači ili voditelji.
Mala scena u svom je prostoru ugostila i Burzu Mreže neovisnih kazališta/kazališnih družina u RH kao i predstave članova Mreže izvan Burze sa sveukupno 31 izvedbom koju je vidjelo 2.333 gledatelja.
Obnovili smo sanitarni čvor i pozornicu. 

Dodjite nam u goste i u 2012. godini! Pripremamo vam nove predstave i nove kazališne užitke za cijelu obitelj.

Vitomira Lončar i Ivica Šimić

Premijera obnovljene predstave "Tajne začarane šume" 14. siječnja.

 
Iskra Jirsak, Marko Hergešić i Mirela Videk u sceni iz predstave.

"Tajne začarane šume" jedna je od najvećih uspješnica našeg kazališta. Izvodili smo je u samim počecima kad je stvarana Mala scena i njome obilazili škole i vrtiće stvarajući svoju prvu publiku. No najveći je uspjeh ovaj tekst doživio 2001. kad je predstava osvojila Nagradu Hrvatskog glumišta kao najbolja predstava za djecu te godine. Danas, 10 godina nakon tog velikog uspjeha, vrijeme je da se nova generacija mladih glumaca okuša u ovom veselom komadu proslavljene Zvjezdane Ladike.

Predstava je namijenjena djeci od 3 do 10 godina.

Predstava je na repertoaru već od 14. siječnja u 17,00 i u 18, 30 sati, a možete ju pogledati i 21. siječnja u isto vrijeme. Rezervirajte i kupite svoje ulaznice on line!!!

Premijera Ružičaste sanjarice 26. siječnja.

Ružičasta sanjarica,  

nova predstava Male scene inspirirana je Ružičastom sanjaricom Silvije Šesto Stipaničić, zbirkom dječjih snova i tumačenja u kojima naša slavna spisateljica za djecu i mlade koristi snove da bi progovorila o mnogim problemima koji prate odrastanje djece i mladih.

Mlada dramska autorica Nina Horvat, uz pomoć glumaca Gee Gojak i Dade Ćosića ispisala je novi, živopisan tekst o životima djece, o njihovim problemima i željama ali i ljubavima jezikom snova, gradeći neočekivane situacije i dogadjaje iznenadjujući svježim i mladenačkim stilom. Ružičasta sanjarica osvježava tako i repertoar Male scene i otvara širom vrata novoj generaciji dramskih umjetnika koji svoju priliku koriste na najbolji mogući način.

Predstava je namijenjena djeci od 7 i više godina.

Praizvedba Ružičaste sanjarice je 26. siječnja, a predstavu još možete pogledati 28. siječnja u 17,00 i 18,30 sati. Rezervirajte svoje ulaznice on line!!

Ponovno matineje petkom i subotom.

Naše popularne matineje nastavljamo već u petak 13. siječnja u 17,00 i 18,30 sati. Vašu najmlađu djecu, onu od 1,5 godine na više, dočekat će Ivica Šimić sa svojom Pričom o oblaku.   Istu predstavu igramo u subotu 14. siječnja u 10,00 i 11,30 sati. U 17,00 i 18,30 premjerno izvodimo Tajne začarane šume.

Program predstava do kraja veljače naći ćete na internetskim stranicama Male scene. Rezervirajte i kupite ulaznice on line!

Nagradna igra

Nagrađujemo naše vjerne gledatelje i u siječnju i pozivamo vas da se i dalje natječete za nagrade naših sponzora. Nagrade su dobili:

Dijana Hršak –  ići će na tečaj Inicijative

Kristina Šimek – dobila je ulaznice za matineju u Maloj sceni

Kristina Španić – osvojola je poklon paket Garniera

Martina Knežević – koristit će programe Infokatedre

Dubravka Matić – uživat će u poklon paketu Studene

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by