Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Prosinac u Maloj sceni
(prosinac 2011.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Rođendan Male scene

Točno u podne 6. prosinca 1989. godine službeno je otvoreno kazalište Mala scena  na Medveščaku u Zagrebu. Zvjezdana Ladika, Roman Šušković Stipanović, Vitomira Lončar i Ivica Šimić darovali su građanima Zagreba uređenu kazališnu dvoranu na čijoj se pozornici do danas održalo sveukupno 93 premijera, a u kojima je sudjelovalo 457 umjetnika i ostalih suradnika. Nakon dugogodišnjeg rada za gledatelje svih uzrasta, od 2008. godine Mala scena profilirala se u vodeće kazalište za djecu i mlade u Hrvatskoj, ali i kao kazalište s iznimnim međunarodnim aktivnostima. Godišnje Mala scena odigra oko 500 izvedaba s prosječno više od 60.000 gledatelja.

Dvadesetu godišnjicu, 2009. proslavili smo uistinu svečano, a tiskali smo i Monografiju koju možete kupiti u Maloj sceni ili ju preuzeti na početnoj internetskoj stranici kazališta. Ove godine rođendan kazališta slavimo radno, kao što i odgovara vremenu u kojemu kazalište živi. Pa ipak, ne možemo ne sjetiti se tog dana i zaželjeti Maloj sceni još dugo godina uspješnog rada - vremenu uprkos. Pogledajte program i raspored predstava Male scene i rezervirajte svoje ulaznice on line!

Okrugli stol o nasilju među mladima 8. prosinca u 15 sati.

Ove će se godine rođendan Male scene proslaviti i uz Okrugli stol o nasilju među mladima u četvrtak, 8. prosinca u 15 sati, potaknut ovogodišnjom uspješnicom – predstavom „Kamenje“. „Kamenje“ je nastalo prema istinitom događaju koji se dogodio u Australiji 1994. godine kada su dvojica dječaka od 13 i 15 godina, bacajući kamenje s nadvožnjaka, ubili čovjeka. Autori Stefo Nantsou i Tom Lycos napisali su dramu koja je igrana u mnogi zemljama svijeta, a predstava Male scene prva je produkcija ovoga teksta u Hrvatskoj. Predstavu je režirao Ivica Šimić, a igraju mladi glumci  Marko Hergešić (nominiran za Nagradu Hrvatskog glumišta 2011.) i Filip Lozić.

Od svoje premijere u veljači 2011. godine, „Kamenje“ je do danas odigrano 68 puta pred mladima od 11 godina na više i njihovim roditeljima. Predstavu je tako vidjelo preko 8 tisuća gledatelja. Nakon svake predstave gledatelji su imali priliku glasati o krivici dječaka, protagonista predstave. Samo 21 put gledatelji su smatrali da dječaci NISU KRIVI za ubojstvo. Mislite li i vi tako? Recite nam na tribini 8. prosinca u 15 sati.

Sponzor predstave „Kamenje“

Postavljen raspored za siječanj - nove dvije premijere!

 Fotografija s pokusa Ružičaste sanjarice

Na internetskim stranicama Male scene, postavili smo raspored predstava za siječanj 2012. Svakako pogledajte i rezervirajte svoje ulaznice za naše dvije nove predstave koje premijerno izvodimo 14. i 26. siječnja.

Tajne začarane šume, Zvjezdane Ladike, "remake" naše slavne predstave iz sezone 1999./2000. godine, u novoj postavi u kojoj igraju Mirela Videk, Iskra Jirsak i Marko Hergešić svoju će predpremijeru imati 14. siječnja 2012. Davne 1986. Tajne začarane šume praizvedene su u režiji Zvjezdane Ladike, a Lanu, Danu i Matiju igrali su Vitomira Lončar, Nada Rocco i Ivica Šimić. Nova generacija glumaca udahnula je i novi duh u našu uspješnicu i dala joj sjaj novog života.

Ružičasta sanjarica, predstava je inspirirana istoimenom zbirkom Silvije Šesto Stipaničić. U knjizi, naša slavna spisateljica za mlade opisuje razne dječje snove koji su zamaskirani opis problema s kojim se dijete suočava. Nina Horvat, dramska autorica i dramaturginja predstave, upravo je to uzela za polazište svojeg dramskog teksta. Opsežan je materijal Ružičaste sanjariceNina Horvat, u tijesnoj suradnji s glumcima Geom Gojak i Dadom Ćosićem, redateljem Ivicom Šimićem, scenografkinjom Dinkom Jeričević i kostimografkinjaom Hanom Letica sažela u 50 minuta urnebesne igre u kojoj će naši junaci putovati nevjerojatnim svjetovima snova rješavajući svoje svakodnevne probleme. Praizvedba predstave bit će 26. siječnja 2012.

Sretni blagdani!

Svim našim prijateljima i simpatizerima, suradnicima, sponzorima i pokroviteljima, svima vama koji pratite i podržavate naš rad, a osobito našim dragim gledateljicama i gledateljima, od srca želimo sretne nadolazeće blagdane!!!

Kazalište će biti zatvoreno od 24. prosinca 2011. do 2. siječnja 2012.

Nagradna igra

I u prosincu nastavljamo s Nagradnom igrom. Vrijedne nagrade naših sponzora dobili su:

 Tečaj engleskog jezika u Inicijativi dobio je Marijo Katanec.

Tečaj u Infokatedri dobila je Doris Vukušić.

Poklon paket Garniera osvojila je Petra Landripet.

Ulaznice za matineju tijekom siječnja 2012. u Maloj sceni dobija Boris Dusper.

Poklon paket Studene osvojila je Ivana Martinjak.

Čestitamo svim dobitnicima!!!

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by