Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Studeni u Maloj sceni
(listopad 2011.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Premijere

Mjesec studeni donio nam je dvije premijere mladih autora kojima je Mala scena osvježila svoj repertoar za najmlađu publiku.

Priča o Vodi  Jelene Vukmirica i Marka Makovičića, nastala u koprodukciji s ActLabom, inspirirana je karakterom vode i mogućnostima koje voda pruža za igru. Predstava je namijenjena našoj najmlađoj publici od 1,5 godina na više, a možete ju pogledati u petak i subotu 11. i 12. studenoga. Ulaznice rezervirajte internetom ili nas nazovite na 468 33 52!!!

Sponzor predstave

Mala sirena, svoju je premijeru imala u ponedjeljak 7. sudenoga. Ova poznata Andersenova bajka predstavlja se našoj publici u sasvim neobičnom okruženju velikog akvarija u kojem se izuzetno originalno oživljava vodeni svijet. Priču je prekrasno animirala i izradila mlada umjetnica Katarina Arbanas uz pomoć svojeg partnera Giulia Settima. Predstava je nastala kao završni rad Katarine Arbanas na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Mentor: Karel Makonj, red. prof., suradnici: Maja Lučić, viši asistent / Ria Trdin, asistent / Hrvoje Seršić, asistent. Predstavu pogledajte 12. studenog u 17 sati. Svoje ulaznice rezervirajte ovdje!

Padobranci u Taipeiu i Hong Kongu

Naši slavni "Padobranci" dobivaju svoje Azijske inačice. U Kaohsiungu, na Taiwanu, u petak 11. studenoga svoju Taiwansku praizvedbu imat će ekipa kazališta Song Song Song iz Taipeia. Mladi glumci kazališta Mingri iz Hong Konga, svoju će pak praizvedbu morati čekati do ožujka 2012.

Pogledajte fotografije i najavu na internetskoj stranici Padobranaca!!

Nove predstave!!!

Počele su pripreme i pokusi za nove predstave iz redovnog repertoara koje ćemo premijerno izvesti u siječnju 2012. Ružičasta sanjarica, adaptacija je istoimene knjige zbirke snova u kojoj Silvija Šesto Stipaničić tumačeći snove djeci nudi savjete za rješavanje raznih mogućih i nemogućih situacija iz njihovog života. Vrlo zahtjevnog posla adaptacije prihvatila se Nina Horvat, a mladi glumci Gea Gojak i Dado Ćosić uz pomoć će redatelja Ivice Šimića oživjeti situacije iz snova na pozornici. Premijera predstave je u siječnju 2012.

Tajne začarane šume jedna je od najuspješnijih predstava u povijesti Male scene. U siječnju će nov život našem poznatom naslovu dati mladi glumci Mirela Videk , Iskra Jirsak i Marko Hergešić.

Ponude za Djeda Mraza i Svetog Nikolu

Ove će godine, izgleda, Mala scena biti sastajalište djece s Djedom Mrazom i Svetim Nikolom kao nikada do sada. Pokazuju nam to najave i rezervacije termina koje stižu u kazalište. Pozivamo vas da što ranije osigurate svoj termin za predstavu i dodjelu darova. Ove godine osobito vam preporučujemo predstavu Ovca za cijeli život, koja će biti idealan uvod za susret s Djedom Mrazom zbog svojeg zimskog ugođaja i prekrasne priče koja će svojom porukom obogatiti ne samo djecu, nego i odrasle u njihovoj pratnji. Javite se u kazalište što prije!!!

Marko Hergešić nominiran za najboljeg mladog glumca

Marko Hergešić nominiran je za nagradu Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU)  "Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina - DRAMA" za ulogu Dječaka, 15 u predstavi "Kamenje" Toma Lycosa i Stefa Nantsoua. Od srca čestitamo Marku na nominaciji i na izuzetnom glumačkom ostvarenju!!!

Predstavu pogledajte u subotu 12. studenog u 20,00 sati.

Nagradna igra

I u studenom nastavljamo našu Nagradnu igru!!! U listopadu, nagrade su osvojili:

Dijana Kovačević - Studena majice i čaše s potpisom Blanke Vlašić te paket Studene. 

Diana Čopić osvojila je Ulaznice za matineju Male scene.

Jasna Andrišević dobit će Poklon paket Garniera,

Lidija Mamić ići će na Inicijativa tečaj,

a Vesna Mužek na Infokatedra informatički tečaj.

Čestitamo nagrađenima!

Gostovanja Male scene u studenom!

Mala scena ovaj mjesec gostuje u Rijeci, Splitu, Opatiji, Mirkovcu, Koprivnici i Umagu. Pogledajte program Male scene i posjetite naše predstave u vašem gradu!!

Srdačan pozdrav

Vitomira Lončar
direktorica

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by