Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Listopad u Maloj sceni
(listopad 2011.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Nova predstava za najmanje

Dragi prijatelji Male scene,

sezona se zahuktala i Mala scena punim jedrima plovi u susret vama i novim kazališnim izazovima. U listopadu nas očekuju brojna gostovanja, ali i dvije premijere kojima ćemo osvježiti svoj repertoar i ponuditi zanimljive teme našoj mladoj publici.

U petak, 21. listopada u 17 sati, Jelena Vukmirica i Marko Makovičić praizvest će autorsku predstavu namjenjenu najmlađoj publici, onoj od 1,5 godina i više:

PRIČA O VODI

Predstava je inspirirana vodom i mogućnostima koje voda pruža za igru. Autorima i izvođačima voda predstavlja neiscrpan izvor mašte, igre i zabave; kroz kazališnu igru istražuju i upoznaju sve njezine aspekte ulazeći u čarobni vodeni svijet gdje voda postaje prijatelj i partner u igri.

Predstava je nastala u suradnji Male scene i umjetničke organizacije ActLab, članice Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina.

 

Predstava se igra za najviše 40 gledatelja. Iskoristite mogućnost rezervacije ulaznica za predstave u listopadu i studenom!

Sponzor predstave Priča o vodi je STUDENA!

Uskoro Mala sirena

Jesenjska polusezona i mjesec listopad 2011., u znaku su vode. Nakon Priče o vodi u akvariju Male scene od 29. listopada 2011. naći će se i

MALA SIRENA

prema motivima priče H.C. Andersena. Naša je predstava vodena fantazija o tajnama podmorskih dubina u kojima otkrivamo čudesna bića u njihovim pustolovinama i kraljevstvo morskih sirena među kojima je i najmlađa - Mala sirena, najljepšeg glasa.

Predstava je nastala kao završni rad glumice Katarine Arbanas na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, koja je predstavu dramatizirala, režirala, osmislila scenografiju i izradila lutke. Uz Katarinu Arbanas u predstavi igra i mladi glumac Giulio Settimo.

Mala scena na festivalima

I u listopadu Mala scena sudjeluje na festivalima u inozemstvu:

Padobranci nastupaju na festivalima Zlata Paličica u Ljubljani, na Sarajevskom MESS-u te na tri festivala u Danskoj, od kojih je najznačajniji  :DANISH+ koji organizira jedna od najslavnijih svjetskih kompanija za djecu i mlade Gruppe 38.

Priča o oblaku gostuje u Corku, u Irskoj, gdje će Ivica Šimić igrati predstavu na engleskom jeziku. Osim tri izvedbe predstave održat će i radionicu o kazalištu za najmlađu publiku.

Kazališna burza Mreže neovisnih kazališta ušla je u finale Natječaja za donacije Zagrebačke banke

Projekt KAZALIŠNA BURZA Mreže neovisnih kazališta/kazališnih družina u RH, koja je prvi puta uspješno održana u kazalištu Mala scena od 1. – 4. rujna ove godine, ušao je u završnu fazu Natječaja za donaciju Zagrebačke banke. Od čak 619 projekata u 3 kategorije odabrani smo među 5 najboljih! No, prema novim pravilima Natječaja sredstva će se za projekte u 2012. dijeliti prema broju glasova koji će se skupiti na posebno napravljenoj Facebook stranici ZABA Donacije. Vi nam možete pomoći svojim klikom i na taj nam način omogućiti da KAZALIŠNA BURZA slijedeće godine bude još bolja! Ono što vas molimo da učinite jest da se ulogirate na svoj facebook profil, lajkate stranicu ZABA donacija i kliknete na naš projekt https://apps.facebook.com/zabadonacije/?projectId=11

Napominjemo da svaka osoba može "lajkati" za samo 1 projekt unutar 1 kategorije. Svaki klik na naš projekt znači veću donaciju za naš projekt odnosno, još bolju i uspješniju KAZALIŠNU BURZU! Preporučite nas i svojim prijateljima i na taj način poduprite neovisnu kazališnu scenu u Republici Hrvatskoj.
Glasanje traje do 28. listopada 2011.

Unaprijed Vam zahvaljujemo na podršci i vidimo se na slijedećoj KAZALIŠNOJ BURZI!

Raspored predstava na matinejama do kraja listopada

Pogledajte raspored predstava na našim matinejama na internetskoj stranici Male scene. Rezervirajte svoje mjesto u dvorani, kupite ulaznice on line i - uživajte!

Dočekajte Djeda Mraza s Malom scenom

Rezervirajte na vrijeme svoj termin za darivanje vaše djece u prosincu. Ove vam godine preporučujemo našu uspješnicu iz siječnja Ovca za cijeli život. Topla priča o prijateljstvu gladnog vuka i neodoljive ovce u zimskom ugođaju snijegom zavijene prirode bit će idealan izbor za druženje s Djedom Mrazom. Obradujte svoju djecu ne samo darovima nego i prekrasnom predstavom.

Nagradna igra

I ove sezone ispunite našu anketu i osvojite vrijedne nagrade naših sponozora:  Studene, Garniera, Infokatedre i Inicijative. U rujnu nagrade su dobili:

Martina Bošnjak osvojila je poklon paket Studene.

Bojan Lacković osvojio je poklon paket Garniera.

Nagradu informatički tečaj u Infokatedri dobila je Kristina Mišlov.

Tečaj engleskog u školi Inicijativa osvojila je Hani Matulić.

Puno sreće u listopadu!!

Vitomira Lončar

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by