Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Rujan u Maloj sceni
(2011.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Dobro došli u sezonu 2011./2012.

Još je jedno ljeto iza nas i nova kazališna sezona ispred nas, sezona puna izazova ali i novih prilika. Kazalište, kao i cijelo društvo prolazi kroz krizu koja nije samo ekonomska. Mala scena se brzo prilagodila novom stanju. To je prilagođavanje, doduše, protekle sezone bilo bolno, praćeno gubitkom radnih mjesta i smanjenjem broja premijera, ali Mala je scena izašla iz tog jača i spremnija za daljnji razvoj i napredovanje prije svega u umjetničkom smislu, a povela je za sobom i veći dio neovisne scene okupljene u Mrežu neovisnih kazališta i kazališnih družina.

Novu sezonu počinjemo Kazališnom burzom Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina, koja će se održati u Maloj sceni od 1.- 4. Sezonu predstavljamo programskom knjižicom koju možete, u PDF formatu, preuzeti na internetskim stranicama Male scene. Perjanice našeg repertoara u novoj sezoni bit će Ovca za cijeli život i Kamenje, premijere iz prošle sezone, koje su postigle veliki uspjeh i kod publike i kod kritike. Sezonu će, ipak, obilježiti 25 godišnjica naših slavnih predstava Kraljevna na zrnu graška i Pale sam na svijetu koje sad već postaju svojevrstan kazališni fenomen. Nema puno predstava, naime, koje su preživjele tolike godine, a da pri tom nisu izgubile svoju svježinu i šarm. Odmah nakon Kazališne burze predstavit ćemo vam i obnovljenu plesnu predstavu za mlade Zagrljaj, koja nas je predstavljala na Kijimuna festivalu u Japanu ovog ljeta, a sa velikim zadovoljstvom najavljujemo i novu predstavu za bebe Priča o vodi koju ćemo raditi u suradnji sa umjetničkom organizacijom ActLab.

O svim dogadjanjima u Maloj sceni redovito ćemo vas obavještavati ovim elektronskim glasnikom, a pozivamo vas da i dalje pratite naše internetske stranice na kojima ćete naći uvijek nove i obnovljene vijesti i gdje možete rezervirati i kupiti ulaznice za naše predstave.

Veselimo se susretu s vama.

Ljeto 2011.

Ovo vruće ljeto 2011. bilo je radno i vrlo uspješno za Malu scenu. Počelo je nastupom Ovce za cijeli život na Festivalu djeteta u Šibeniku. Ivica Šimić i Dražen Čuček preselili su se zatim u Linz, gdje su, u sklopu Schäxpir festivala započeli rad na interkulturnom projektu Patchwork Family, a nastavili ga u Okinawi, u sklopu Kijimuna festa, na kojem je s velikim uspjehom predstavljen Zagrljaj, naša obnovljena plesna predstava za mlade. No, prije puta u Japan, posjetili smo Osijek i Osječko ljeto kulture s Kraljevnom na zrnu graška koja je oduševila stotine malih Osječana koji su došli vidjeti našu kultnu predstavu. Kolovoz je donio gostovanje Kamenja u Bitoli, Makedonija, na Prvom međunarodnom festivalu kazališta za djecu Bitolino. Ljeto Male scene, već tradicionalno, završio je nastupom Kraljevne na zrnu graška na Špancirfestu u Varaždinu. Pozivi za nastup na Kijimuna festa i Bitolino festivalu i u 2012. godini veseli nas kao dokaz uspješnosti naših nastupa ovog ljeta.

Prva kazališna burza Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina

Prva kazališna burza Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina održat će od 1. do 4. rujna 2011. u  Maloj sceni. U četiri dana na našoj će se pozornici održati 21 predstava 14 neovisnih kazališta i kazališnih družina. Ne propustite ovu jedinstvenu manifestaciju neovisne kulture, preuzmite Brošuru Burze, pogledajte program i rezervirajte svoje mjesto na vrijeme.

U nedjelju 4. rujna 2011. u 10:30 sati pripremili smo i okrugli stol na temu „Zašto surađivati s Mrežom neovisnih kazališta i kazališnih družina?“

Za sudionike koji dolaze izvan Zagreba, Pivnica restorana Kaptolska klet, udaljen 5 minuta hoda od Male scene, omogućava kompletan ručak za samo 30,00/40,00 kuna!

Ne propustite ovaj iznimni kazališni poduhvat i pridružite se našem kazališnom svijetu! Preuzmite Program!

25 godina Kraljevne i Palea samog na svijetu

Bila je 1986. kad smo odlučili napraviti svoje kazalište! Ne svoju predstavu, nego svoje kazalište. Pa ipak, kao što svaki put počinje prvim korakom, tako i izgradnja kazališta započinje prvom predstavom. Bila je to Kraljevna na zrnu graška, praizvedena u vrtiću Tratinčica 1. lipnja 1986. te iste godine, u jesen praizveden je i Pale sam na svijetu i taj je početni kapital narastao do kazališta koje je danas vodeće hrvatsko kazalište za djecu i mlade sa svjetskom reputacijom i uspjehom.  Našu obljetnicu proslavit ćemo 10. rujna. Palea igramo u 17,00 sati, a Kraljevnu u 19,00. Rezervirajte svoje ulaznice na vrijeme na on line prodaji kazališta Mala scena. Kako je samo brzo prošlo tih 25 godina!!

Zagrljaj

Ples za djecu i mlade jedna je od najpopularnijih formi suvremenog europskog kazališta. U Hrvatskoj, Mala scena prednjači u ovom iznimno zanimljivom i nadasve teatralnom kazališnom žanru. Na žalost, kod nas, ples kao scenska forma još uvijek teškom mukom krči svoj put k priznanju. ZAGRLJAJ je naš prilog afirmaciji suvremenog plesa u Hrvatskoj, ali i odgoju mladih. Podržite nas u tome - pogledajte ZAGRLJAJ. Svečana izvedba 15. rujna u 19,00 sati.  Rezervirajte ulaznice!

B.net ponovno s nama

I ove je sezone naš pokrovitelj

B.net

Zahvaljujemo na podršci!

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by